Dobrý deň prajem,
Chcem sa spýtať, tým že nie som veľmi dobrý angličtinár, že skúsim sa spýtať ľudí tu ohľadom technológie Active Noise Cancelling (v skratke ANC) ktorá sa využíva pri slúchadlách na potlačenie okolitého ruchu - šumu.
Niektoré veci som si naštudoval, typu že delia sa na aktívne pasívne, a dnes by som sa chcel venovať aktívnym ktoré aj vlastním.
Pasívne spočívajú v tom že fyzicky je ucho v sluchadle (okolie je pritlačené na hlavu) kdezto aktívne využívajú nejaké mikrofóny a vysielajú laicky povedané proti-vlny (zrkadlova frekvencia) tých ktoré nás rušia.
Prvé zoznámenie s týmto bolo super, pomaly som nepočul svoj vlastný hlas, TV, a to som nemal nahlas hudbu. U mna ide konkrétne o Beats Studio 3 Wirelless. Zlom nastal keď som si dal slúchadla dole. Uši sa mi zdali ako keby mám zalahnuté, a cítil som mierny tlak. Hovorím si fajn, zrejme by takáto firma nepustila do obehu produkt ktorý by nebol testovaný, vyskúšam to ešte raz. A stalo sa to znovu, moje uši cítili tlak, zalahnutie, a necítil som sa dobre (komfortne)
Otazka spočíva, sú takéto slúchadla reálne bezpečné? Keďže vysielajú nejaký druh vĺn v tesnej blízkosti uši?
Berte ma prosím ako laika, ale vidím to na predaj slúchadiel, pretože mám pocit že nie je to úplne OK. Taktiež keď už som začal túto tému, wirelless slúchadla sú samo o sebe bezpečné? Tiež som sa na tieto veci nepozeral, tak poprosim komentáre typu (aj inak si skodime viac) radšej neprispievať ničím.
Ďakujem!
Želám ešte dodatočne všetkým pekne sviatky.
Je technológia Active Noise Cancelling bezpečná?
Re: Je technológia Active Noise Cancelling bezpečná?
Su bezpecne uplne rovnako ako ktorekolvek ine sluchadla. Tie "vlny" co vysiela su obycajne zvukove vlny, len s opacnou amplitudou k okolitemu hluku.
Po zlozeni sluchadiel mozes citit urcity diskomfort, lebo tvoje usi budu vnimat hluk citlivejsie (nieco ako ked v noci zasvietis svetlo, tvoje oci nie su adaptovane a moze to az boliet).
Kazdopadne, pokial ti tato funkcia nerobi dobre, tak ju nepouzivaj. Kazdy clovek to bude vnimat inak.
Po zlozeni sluchadiel mozes citit urcity diskomfort, lebo tvoje usi budu vnimat hluk citlivejsie (nieco ako ked v noci zasvietis svetlo, tvoje oci nie su adaptovane a moze to az boliet).
Kazdopadne, pokial ti tato funkcia nerobi dobre, tak ju nepouzivaj. Kazdy clovek to bude vnimat inak.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
zaujimava uvaha. skusenosti zatial nemam no uz som pozeral po ANC sluchadlach zatial ma ale vzdy odradila cena.
Vlastním AirPods Pro kde to nie je až také citeľné keď ich vyberiem z ucha ale tiež tam chvíľu je taký pocit. Hlavne ak som povedzme na rušnom mieste a hneď ich vyberiem z ucha tak úplný šok. Každopádne možno by som odporúčal predtým než ich hneď dáš dole vypnúť to ANC a následne dať dole nech tam máš „medzikrok“.
mam cca 3roky bose quietcomfort 25, pouzivam ich skoro denne niekolko hodin a nikdy som nezaregistroval ziadne problemy, ocenujem prave tu zvukovu izolaciu, takze urcite sa netreba toho bat ale ist do toho. Keby som si vyberal dnes, bral by som tieto https://recenzie.sme.sk/sluchadla/p/bos ... phones-700 ktore su sice pomerne drahe ale kvalita ANC aj zvuku je vynikajuca
Vlastnim Sony WH-1000XM3 (podla niektorych najlepsie ANC sluchadla na trhu) a jedine riziko, ktore vidim pri ich noseni je, ze nepocujes okolie, stalo sa mi, ze som prechadzal cez prechod uplne zapocuvany do hudby a vobec som neregistroval, ze ide auto. Pouzivam ich kazdy den cestou do/z roboty a nikdy som nemal nejaky cudny pocit po ich zosadeni z hlavy.