Dodávateľ elektriny
Dodávateľ elektriny
Máme SSE, oplatí sa u nich zostať ? Platíme mesačne cirka 22 eur.
Re: Dodávateľ elektriny
ja mám Audi, mesačne tankujem za 100€
oplatí sa mi nechať si ho?
oplatí sa mi nechať si ho?
Ja by som prešiel k o2 
S Billa kartou zaplatis iba 19,90.
-
daniel.daniel
Medium Star
pri takej sume sa neoplati, mozno usetris tak na dve piva mesacne
-
starysomar
Hardcore addict
Celkom nerozumiem ak plynári predávajú elektrinu, SSE plyn - diverzifikácia obchodného rizika?
Ponuky na odchod od SSE boli, chodia, osobne nemením.
-
daniel.daniel
Medium Star
na trhu mas asi 20 dodavatelov energii, a kazdemu dodavatelovi staci ina marza. Ak na kw ti ponuknu o dva centi menej tak na 5000kw rocne to robi 100€. To ze vecsina ludi ma SPP a SSE je taky prezitok kedze volakedy to bol monopol
Elektrina je komodita obchodova na burze. Tvori cast vyslednej ceny. Dalsou castou su poplatky distribucnych spolocnosti. Ze tomu nerozumies, to je uz tvoja vec. SPP predava plyn, elektriku, kludne mozu predavat aj mineralku ci rozky. Rozvody prevadzkuje Zapadoslovenska distribucna, Severoslovenska distribucna a pod., takze oni prevadzkuju rozvodnu siet kablov, rozvadzace, trafo stanice a ine. A potom je tu ZSE, SSE, VSE, SSP, aEN, CEZ a dalsi, ktori predavaju elektrinu ako taku.starysomar napísal:Celkom nerozumiem ak plynári predávajú elektrinu, SSE plyn - diverzifikácia obchodného rizika?
-
starysomar
Hardcore addict
heker - ďakujem za objasnenie.
Pre info - som zamestnanec jednej z menovaných firiem.
Aj v ekonomike a veciach súvisiacich sa celkom dobre orientujem desaťročia.
Ušetriť z 22 eur mesačne hoci 10% teda menej, než na jedny cigarety za následné možné komplikácie naozaj za to nestojí.
daniel.daniel - 22 eur mesačne je hodne vzdialené pol megawatthodine ročne.
Iná otázka je, "cui bono" tieto "chlieb a hry" - teda v našich podmienkach najmä tie "hry"...
Na oko konkurencia - v pozadí dohody...
"Pošta" ešte teplé rožky neponúka, no inak naozaj všeličo.
Dôsledky (=následky) takých "pseudodiverzifikácií rizika" a rozšírenia ponuky...najlepšie vidíme tí, čo sme pri tom (nie pri koryte pravda)
Nevadí - zákzaník to hoci nepriamo - zaplatí...
Pekný večer a ospravedlňujem sa, že niektoré moje vpády nútia ľudí myslieť, hoci to tak bolí...
(hojko - ideš)
Pre info - som zamestnanec jednej z menovaných firiem.
Aj v ekonomike a veciach súvisiacich sa celkom dobre orientujem desaťročia.
Ušetriť z 22 eur mesačne hoci 10% teda menej, než na jedny cigarety za následné možné komplikácie naozaj za to nestojí.
daniel.daniel - 22 eur mesačne je hodne vzdialené pol megawatthodine ročne.
Iná otázka je, "cui bono" tieto "chlieb a hry" - teda v našich podmienkach najmä tie "hry"...
Na oko konkurencia - v pozadí dohody...
"Pošta" ešte teplé rožky neponúka, no inak naozaj všeličo.
Dôsledky (=následky) takých "pseudodiverzifikácií rizika" a rozšírenia ponuky...najlepšie vidíme tí, čo sme pri tom (nie pri koryte pravda)
Nevadí - zákzaník to hoci nepriamo - zaplatí...
Pekný večer a ospravedlňujem sa, že niektoré moje vpády nútia ľudí myslieť, hoci to tak bolí...
(hojko - ideš)
Ak chce niekto usetrit 2 eura, tak ho nechaj. Ja by som to tiez nerobil, lebo by sa mi nechcelo vybavovat. Su domacnosti v ktorych platia 50 eur za elektrinu a 130 eur za plyn. Ak by mali usetrit 10 percent, tak to je 18 eur mesacne a to je uz ine. Lebo za rok je to 216 eur.
Za plyn je to u nás cca 60 eur ročne.
Lebo si v panelaku a obcas varis. Ale ludia v rodinnych domoch s plynovou pecou a zasobnikom na vodu platia inu sumu.
-
starysomar
Hardcore addict
A o tom to je - komu sa oplatí 5-10% a komu to nestojí za to 
Ako som napisal vyssie, mne by sa to kvoli dvom euram nechcelo vybavovat.