čierna obrazovka po štarte zlý zdroj,mobo?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

čierna obrazovka po štarte zlý zdroj,mobo?

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Poprosím o radu, kde by asi mohol byť zádrhel. Servisák sviatkuje, tak chcem aspoň skúsiť zistiť sám, kde je zrada :D

Zapnem PC, vetráky sa roztocia všetky,aj sa krútia.
Nabehne mi možno len na dve sekuny čierna obrazovka kde je kurzor myšky a logo načítavania a potom to zmizne.
Úplne sa stratí aj signál z monitoru. Monitor je OK, skúšal som ho napojiť na druhý PC.

Jediné čo som skúsil zatiaľ,bolo prefuknuť PC od prachu, prekontrolovať káble či držia, vybral som a prečistil ramky.

Ja ako laik, by som to videl na vadný zdroj, alebo matičnú. I keď neviem prečo by mi potom nabehol natú sekundu-dve kurzor po zapnutí PC.

ďakujem ak budete mať ktosi tipy,popripade ma nejak usmerníte :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: čierna obrazovka po štarte zlý zdroj,mobo?

Príspevok od používateľa Mek »

Ked kurzor zmmizne a ostane cierna obrazovka, vetraky sa stale tocia, ci sa to same od seba vypne? Ak sa vypne, moze ist o prehrievanie (skontroluj chladice CPU a grafickej karty, ci doliehaju, prip. vymen teplovodivu pastu), ak bezi dalej, moze to byt chyba grafickej karty, ak mas inu skus to s nou.
Inac neviem preco po starte kompu hned vidis kurzor mysky. Ked si ho naposledy vypinal, dal si ho iba uspat alebo hibernovat? Lebo prve co by si mal uvidiet, je nejaka obrazovka BIOSu (logo alebo systemove informacie).
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Po akej dobe nabehne ten kurzor? Zapni a skus mackat DEL alebo F8
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nepamatam sa, ci bol naposledy uspany, ..alebo v akom stadiu to prestalo ist. No v kazdom pripade, uz som skusil asi 20restartov, ypojenie zo zo siete pod srandy.

teraz som si vsimol ze ten kurzor ani nenabehne pri kazdom restarte.

Zapnem PC, zapne sa monitor, neuazuje vobec signal, ze by v nom bolo nieco zapojene, po par sekundach zrazu rozpozna rozlisenie, ukaze ten kurzor, a po dvoch sekundach sa opat strati signal, tma, nič :D ... ze monitor vypne ked zisti ze ziaden signal nejde.

Vetraky sa stale pekne tocia, hned po starte rozkruti aj na grafike, tam potomprestane ist, lebo grafiku mi spusta az pri programoch hrach, vsetko mi inak fici na integrovanej.

F8,del, ... nic
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ja to vidím pravdepodobne na vadnú grafickú kartu (mám zhodnú skúsenosť s jednou).
Skús ak máš možnosť iným káblom do monitora (HDMI, DVI, VGA, DP)
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

"lebo grafiku mi spusta az pri programoch hrach, vsetko mi inak fici na integrovanej"
Ak ide o PC ,tak to nebude tak.Napíš čo máš za zostavu.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

No tak, zaniesol som PC dnes do servisu na diagnostiku. Servisak hned po mojom popise poveda ze to bude grafikou.

lenze si pamatam, ked som davno instaloval GTA5, aký som bol sklamany aku mam hroznu grafiku v hre aj napriek tomu, zemam GTX 1060.
Az potom som si uvedomil, ze som musel nastavit aby hra pouzivala GTXko a nie integrovanu. Takze podla mojho nazoru mne komp bezi na integrovanej, externu pusta az pri narocnejsich procesoch. Ale servisak povedal ze to hned pusta cez to GTXko,... takze... zhrniem to,..som z toho jelen, a pockam si az mi zavolaju.

ak to bude grafikou, jedine "plus", ze ju mam v zaruke. Mobo, alebo zdroj by som musel kupovat novy. Ale minus, ...cakat zas mesiac az sa mi vyjadria na reklamaciu grafiky sa mi nechce :D

cele mesiace v praci od rana do vecera, tesil som sa ako decko ze si cez volno dam herny maraton,... a mne sa 22.dec dodrbka PC :D
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Načo si ho niesol do servisu.Mal si grafiku vybrať a zapojiť monitor do integrovanej na doske.Ak PC takto bude fungovať, tak problém grafika.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kup si na nete novu grafiku a o 14 dni ju vrat :)
Napísať odpoveď