Ahojte, mam starú Babettu 207 a chcel by som predne svetlo vymeniť za led, našiel som na internete len tam je poznámka : Nieje schválená pre premávku na pozemných komunikáciách.
https://www.svetziaroviek.sk/svetziarov ... dena-biela
teraz čo tam mam žiarovku BA15s večer je ten originál na dve veci.
Skúšali ste niečo podobného, alebo viete mi poradiť ? Ďakujem
Babeta 207 svetlo
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Babeta 207 svetlo
"Nie je schválená pre premávku na pozemných komunikáciách" ...
Od LED za takú cenu ani nečakaj zázraky. Skôr prípadný problém...
Zmeraj si napätie za chodu ak máš čím - možno bude o dosť nižšie, než má byť.
Môže byť aj magnetové kolo altíku zčasti odmagnetované no Babetty mávali slabé svetlo (napätie) z dôvodu zle osadených cievok.
Ak máš väčšiu medzeru nedzi magnetovým kolesom a pólovými nadstavcami cievok, skús povoliť šróby, ktoré ich držia, s citom cievky priklepnúť bližšie aby ostala minimálna medzera a zatiahnuť.
Nesmie byť však "stotinová" lebo po zohriati by magneto o ne drelo.
Pre zaujímavosť - tie dve alebo tri cievky, zapojené v sérii (...) majú celkom naspodku pár závitov hrubšieho drátu do skratu - "akási stabilizácia". Budú na nej svietiť v pohode aj žiarovky na 12 voltov no poriadne až pri vyšších otáčkach...
Od LED za takú cenu ani nečakaj zázraky. Skôr prípadný problém...
Zmeraj si napätie za chodu ak máš čím - možno bude o dosť nižšie, než má byť.
Môže byť aj magnetové kolo altíku zčasti odmagnetované no Babetty mávali slabé svetlo (napätie) z dôvodu zle osadených cievok.
Ak máš väčšiu medzeru nedzi magnetovým kolesom a pólovými nadstavcami cievok, skús povoliť šróby, ktoré ich držia, s citom cievky priklepnúť bližšie aby ostala minimálna medzera a zatiahnuť.
Nesmie byť však "stotinová" lebo po zohriati by magneto o ne drelo.
Pre zaujímavosť - tie dve alebo tri cievky, zapojené v sérii (...) majú celkom naspodku pár závitov hrubšieho drátu do skratu - "akási stabilizácia". Budú na nej svietiť v pohode aj žiarovky na 12 voltov no poriadne až pri vyšších otáčkach...