Kde vymeniť batériu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Blekota
Expert
Expert

Kde vymeniť batériu

Príspevok od používateľa Blekota »

Ahojte borci mám vysávač Akú vysávač Philips Power pro Duo https://www.datart.sk/Vysavac-bezvrecko ... 68-01.html

A chcem sa spýtať kde by som mohol v Bratislave a respektíve okolí dať vymeniť batériu v ňom pretože iba originál Philips servis ma poslali do teplých krajín že oni také veci nerobia a zo zákona sú povinný len zabezpečiť recykláciu batérie starých a zariadení čiže keď to tam donesiem môžem moje staré zariadenie tam nechať a Mám si kúpiť nové pretože do tohto baterky nemenia. Volal som aj na ich Centrálu Philips a ty ma samozrejme odložili na servisné strediská ktoré mi toto normálne odpovedali ako píšem hore. .. Čiže super prístup ekologicky k našej planéte Zem

Tak sa chcem spýtať neviete o niekom kto vie vymeniť Li-on články?

Odoslané z VOG-L29 pomocou Tapatalku
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde vymeniť batériu

Príspevok od používateľa starysomar »

Vo veľa podobných mašinkách sú články zhodné s tými v notebookoch. (18650)
Akto máš po záruke a máš to zahodiť, skús to otvoriť a pozrieť.
Blekota
Expert
Expert

Nevieš niekoho odporučiť BA a okolie lebo ja neviem ani v mobile baterku vymeniť

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus sa popytat v beznych servisoch spotrebnej elektroniky. Nieco urcite vygooglis aj vo svojom okoli.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

články v baterii ti nebude vymieňať žiadny servis podľa mňa
len jedine niekoho šikovného kto ti urobí len tak

ja som to skúšal ale nepodarilo sa mi otvoriť ani batterypack, keď som to skúšal silou začalo dymit tak som sa na to rýchlo vyje***[emoji16]
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

To si ovšem niečo po***** :D
Blekota
Expert
Expert

To teda môžem vyhodiť.. Super sa správame k matke zemi

CheZteR
Redeemer
Redeemer

no keď to vyhodis do zbernej nádoby na to určenej tak sa matke zemi nič nestane [emoji38]
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepriamo áno - zahadzovať veci, ktoré mohli ešte dlho slúžiť a vyrábať nové a nové Zemi neprosieva.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vsak čo chces vyhodiť? stačí vymeniť batterypack a stary vyhodiť do zberného nádoby na baterie
bcxxx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bcxxx »

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

starysomar napísal:Nepriamo áno - zahadzovať veci, ktoré mohli ešte dlho slúžiť a vyrábať nové a nové Zemi neprosieva.
To je planovane zastaravanie.
CheZteR napísal:vsak čo chces vyhodiť? stačí vymeniť batterypack a stary vyhodiť do zberného nádoby na baterie
Lenze kolko ludi zo sto to spravi? Ak to nie je jednoduche vymenit a ani nevedia, kam sa daju vyhodit vacsie baterie ci akumulatory?

Pri mobiloch pouzivaju vyhovorku, ze nemozu davat vymenitelne a standardizovane baterie kvoli velkosti, ale toto je priklad, ze sa to deje takmer vsade.

EU riesi jednorazove plasty, igelitky, taniere - je to problem, ale elektronika a baterie su nebezpecny odpad, myslim ze je teraz nejaky zakon, ale iba na par produktov.

Chce to povinne lahko vymenitelne a standardizovane baterie pre rozne rozmery do vsetkych beznych spotrebicov a nejaky sposob ako motivovat ludi k tomu, aby nevyhadzovali elektro odpad a baterie do bezneho odpadu alebo prirody, napr. zlavu alebo kupon za stary spotrebic, pri lacnych aj 50%, nasledne by nove spotrebice boli drahsie, ale s kuponom za stary by boli rovnake ako teraz, nieco ako vratne flase. - Ak by napriek tomu niekto vyhadzoval elektroniku ci baterie do prirody ci vedla kontajnerov, tak sa urcite najdu ludia, ktori to budu zbierat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak.
"Plánované zastarávanie" možno nie je až tak plánované - skôr sa veci v rámci čím nižších nákladov robia "na doraz" tak, aby vydržali len čo musia.
Životnosť? Záruka +5% :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

planovane zastaravanie sa podla mna netyka baterii, pretoze vydrz baterie ako takej je prudko umerna sposobu pouzitia daneho zariadenia a starostlivosti o bateriu :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

nejde ani tak o bateriu ako taku, skor o (ne)moznost naslednej vymeny
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DEVZYO1G - Presne, baterie sa tykaju planovaneho zastaravania - kvoli nemoznosti vymeny, resp. narocnej vymene a spominanej absencii standardizovanych baterii, ani rovnaka znacka nepouziva rovnake baterie/akumulatory.

starysomar - niekedy to mozno platilo, ale dnes uz je to vo vsetkych cenovych kategoriach. To ze kvoli nakladom pouzivaju lacne suciastky obstoji pri low-end vyrobkoch, ale preco by davali najlacnejsie suciastky do high-end vyrobkov, ked to cenu znizi mozno o 1%? Cielova skupina taky cenovy rozdiel neriesi a chce hlavne kvalitu a urcite aj zivotnost.

Ak aj vyrobok vydrzi dlhsie, tak prave kvoli baterii ho musi clovek vyhodit, lebo ked si spocita, ze musi hladat servis, zaplatit len ak pride niekto domov a povie mu ze oprava bude stat 75% ceny noveho vyrobku, oprava navyse trva nejaky cas a zaruku dostane mozno pol roka, ak vobec.

Ked sa aj da bateria vymenit, casto sa uz neda kupit, lebo sa nevyraba, to je zase kvoli chybajucej standardizacii.
Napísať odpoveď