Prehrievanie PC
Prehrievanie PC
hrám COD: MW (2019), a krátko po spustení hry sa mi začne skriňa dosť prehrievať. jej steny (najmä vrchná) sú takmer až horúce, dosť hučí a aj ventilátory na procesore, grafike, skrini a asi aj zdroji sa točia ako šialené. robilo to aj pri Gears 5 a tam pomohlo zníženie kvality grafiky a aj obmedzenie fps zo 60 na 30. ale tu nepomáha nič. neviem čo mám robiť, mám strach aby niečo neodišlo. moja zostava: i7-9700k, 32gb ram, rtx 2080 8gb, 750w zdroj. vedel by mi niekto poradiť? takto totiž z toho PC čo sa týka nových hier nebudem mať asi nič 
-
CrazyJerry
Light Star
Re: Prehrievanie PC
Hovoris o prehrievani, ale o chladeni si nenapisal ani slovo... Takze... Aky mas chladic procesora? Kolko ventilatorov mas v skrini? Kolko ventilatorov nasava, kolko vyfukuje vzduch? Aku mas skrinu?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pri zatazi ti nestiha chladit. Je mozne, ze vetrak bedne mas zle otoceny. Musi vyfukovat vzduch z bedne smerom von.
skriňa je Zalman Z1 Neo, a chladenie procesora SilentiumPC Fera 3 HE1224. skriňa má 2 ventilátory vpredu na nasávanie vzduchu do vnútra a jeden vzadu na "vypúšťanie" vzduchu von
-
CrazyJerry
Light Star
komp za 1200€ a skrina za 5 korun... okej
Skus hrat hry bez bocnice. Ci sa bude prehrievat aj tak.. Zial do tej 5 korunovej skrine viac ventilatorov nedas. Jedine tak kupit kvalitnejsie ventilatory a stare nahradit.
Skus hrat hry bez bocnice. Ci sa bude prehrievat aj tak.. Zial do tej 5 korunovej skrine viac ventilatorov nedas. Jedine tak kupit kvalitnejsie ventilatory a stare nahradit.
neviem či ho môžem otvoriť, keďže PC je takmer nový, má len pár mesiacov. ide mi o zárukuCrazyJerry napísal:
Skus hrat hry bez bocnice. Ci sa bude prehrievat aj tak
-
CrazyJerry
Light Star
odkial mas ten pocitac? To si kupil hotovy, poskladany pocitac?
z Alzy poskladaný
-
hojko
Site Admin
Je uplne jedno kde je kupeny a ci je tam nejaka ta blomba (ci plomba???), ktora sa davala 10-15 rokov dozadu s textom, ze pri poruseni pada zaruka. Ty mas zaruku na komponenty. Takze ano, mozes ho otvorit.
tak zdá sa, že to otvorenie bočnice dosť pomohlo. síce sa pc pri hraní stále zahrieva, ale už to nie je také hrozné. len ešte aj ten hukot pc keby sa dal nejako zmierniť a bolo by to celkom OK
-
hojko
Site Admin
Tak odmeraj teploty programom, ze ci je horuci box procesora, ci grafika. Pripadne skus rukou, ale opatrne, kedze tam moze byt vysoka teplota. Podla mna bude problemom grafika, ktora sa prehrieva.
takže otestoval som teplotu aj procesora aj grafiky a tie sú v oboch prípadoch cca 75-80°C pri záťaži v zatvorenej skrini, a o pár stupňov menej tiež v záťaži ale pri otvorenej bočnici. čiže neviem čo si o tom myslieť
-
hojko
Site Admin
Teplota procesora je prilis vysoka. Uz nad 85 stupnov je teplota, ktora sa pre tvoj procesor neodporuca, maximum je niekde okolo 105 stupnov pre ten tvoj procesor, aspon co som teraz rychlo vygoogil. Napriklad 9700K taktnuty na 4,9GHz s chladicom Noctua U14S ma pri hrani teploty 50-65 stupnov. Pravdepodobne bude treba vymenit chladic, ktory mas za nieco lepsie. Zrejme ani tie vetraky na skrinke nebudu najlepsie.
Skus si aktualizovat bios na doske. Potom chod do biosu, najdi tam nieco ako LLC, load line calibration, AC/DC power load line alebo nieco take, proces nieco co tam mas oznacene ako LLC (load line calibration). Ak tam mas auto, prehod to na performance. Ak mas performance, prehod na auto.
Skus si aktualizovat bios na doske. Potom chod do biosu, najdi tam nieco ako LLC, load line calibration, AC/DC power load line alebo nieco take, proces nieco co tam mas oznacene ako LLC (load line calibration). Ak tam mas auto, prehod to na performance. Ak mas performance, prehod na auto.
ešte taká asi trochu primitívna otázka. ako funguje chladič procesora? lebo čo som skúšal rukou, vzduch neprúdi cez "rebrá" chladiča, ale od ventilátora priamo smerom do "voľného priestoru"
-
starysomar
Hardcore addict
Tak je na 99% prepólovaný (alebo opačne osadený).
Fukat ma smerom na procesor, aby chladilo rebra chladica.
Skor je opacne osadeny. Prepolovat sa za normalnych okolnosti neda.
Treba ho osadit tak, aby fukal cez rebra smerom dozadu. Skontroluj aj ostatne ventilatory, bezna prax je taka, ze ventilator(y) vpredu fukaju vzduch dnu a zadny ventilator ho vyfukuje. Tomuto prudeniu by mal pomahat aj chladic na CPU, k nemu potom pekne prudi studeny vzduch z prednej casti a zo zadu ho pomaha odsavat zadny ventilator.
PS: idealne je ak mas viac ventilatorov ktore nasavaju vzduch dnu, tym zabezpecis "pretlak" a do PC ti nebude prudit prach roznymi otvormi v skrinke. Prach sa bude usadzovat iba na prachovych filtroch, ktore mozes lahko vycistit.
Treba ho osadit tak, aby fukal cez rebra smerom dozadu. Skontroluj aj ostatne ventilatory, bezna prax je taka, ze ventilator(y) vpredu fukaju vzduch dnu a zadny ventilator ho vyfukuje. Tomuto prudeniu by mal pomahat aj chladic na CPU, k nemu potom pekne prudi studeny vzduch z prednej casti a zo zadu ho pomaha odsavat zadny ventilator.
PS: idealne je ak mas viac ventilatorov ktore nasavaju vzduch dnu, tym zabezpecis "pretlak" a do PC ti nebude prudit prach roznymi otvormi v skrinke. Prach sa bude usadzovat iba na prachovych filtroch, ktore mozes lahko vycistit.
- Prílohy
-
- silent_pc_airflow.jpg (68.16 KiB) 1538 zobrazení
-
typek61
Darca
treba kupit kvalitku napr noctua alebo potom vodu aj ked to je drahsie 
alebo ho len spravne osadit 
-