Sekanie videa na Samsung ue65mu7002 kvôli 40+titulkom v .mkv

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Smoukey
Expert
Expert

Sekanie videa na Samsung ue65mu7002 kvôli 40+titulkom v .mkv

Príspevok od používateľa Smoukey »

Zdravím.
Chcem sa opýtať či sa už niekedy niekto stretol s tým, že by mu sekalo/fragmentovalo/kockovalo video na Samsung TV, konkrétne .mkv, ktoré obsahuje veľa titulkov. Môj konkrétny prípad- prehrávanie zo synology NAS, bez transocdu, DS Video, Plex, aj cez DLNA všetko to isté -kockovanie videa ale iba pri dialógoch. Netušil som čo to spôsobuje - ide o epizódy seriálu See (2019, Apple) ktoré obsahujú asi 40+ titulkov pribalených v .mkv spolu s EAC3 audiom a MPEG4 videom. Najskôr som myslel, že chybný súbor, ale PC a mobil to prehral bez problémov. Potom som našiel súbor kt. obsahoval iba ENG titulky a Video a Audio bolo rovnaké. To TV prehrala v pohode tak som skúsil z pôvodného súboru odtrániť všetky titulky okrem slovenských a potom to išlo. Stretol sa s tým už niekto? Nerozumiem čo by to mohlo na TV spôsobovať, keďže na iných zariadeniach to ide bez problémov. TV je ue65mu7002.
Pepo79
Star
Star

Re: Sekanie videa na Samsung ue65mu7002 kvôli 40+titulkom v

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Nevies akym sposobom a v akom formate tie titulky boli do tohto mkv videa pridane. Videl som uz vsakovake formaty titulkov, ktore robili velke problemy pri spravnom zobrazovani sa na TV, takze toto vyzera byt zdroj tvojho problemu, kedze pises ze single slovenske titulky isli prehrat ok. Takze jedny alebo viac z tych 40+ titulkov nie su "kóšer" pre tuto telku a potom to ovplyvnuje aj ostatne titulky a sposobuje to problemy ako popisujes. Riesenim je napr. cez MKVToolNix odstranit vsetky nepotrebne titulky z tohto MKV suboru a ponechat tam iba jedny/par ktore funguju ok a pri ktorych sa problem so sekanim videa neprejavuje.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

V polovici novembra 2019 vysiel novy firmware pre tento televizor. Treba ho skusit stiahnut a cez USB kluc nahodit, mozno to vyriesi tvoj problem. Postup ako to spravit aj firmware je tu na webe Samsungu - https://www.samsung.com/sk/support/mode ... U7002TXXH/
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

FW na TV som samozrejme aktualizoval ako prvý. Nepomohlo to. Preto som špekuloval čím by to mohlo byť. A nakoniec tie tiulky. Všetky uložené v .mkv súbore boli .srt. A áno, keď som ostatné nepotrebné vymazal cez MVKToolNix tak to ide v pohode. Nepíšem o pomoc ale aby tu bolo riešenie, keby sa niekto trápil podobne ako ja. Len nerozumiem tomu, prečo to robí iba na TV a prečo vlastne, keď sa zobrazujú/využívajú iba jedny titulky z tých 40, ktoré normálne fungujú. Divné.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Mozno niektore z tych titulkov sposobuju televizoru problemy, ak su tam dake nepovolene znaky (cinske znaky) alebo chyba vo formate titulkov (napriklad zle uvedeny cas).
Napísať odpoveď