vyživne na dieta

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
baldorex
Addict
Addict

Re: vyživne na dieta

Príspevok od používateľa baldorex »

Pimpi ty si mi naložil :). Dneska nevydalo na lacné kur*y tak si liečiš komplexy? :)

Inak, akú hovadinu som trepol? Čo konkrétne je na mojom príspevku nesprávne?

baldorex napísal:Bežný vozík preplatí zdravotná poisťovňa v plnej výške. Neviem aké to je pre špeciálne, odľahčené či elektrické vozíky...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

pojem bezny vozik na ktorom uvidis vacsinu vozikarou ti nepreplati kompletne zdr. poistovna :)

preplati ti rachotinu ktoru mozes vidiet v nasich nemocniciach nepoznam nikoho kto si toto vezme dobrovolne pokial si vazi svoje zdravie ako povedal mikioko.

reagoval som aj nato ze mas potrebu na mna utocit pri kazdej prilezitosti tak asi preto si nieco mas potrebu kompenzovat neviem ja niesom odbornik :)
ono mozno by ta stacilo posadit na ten vozik co kompletne preplati poistovna a trosku ta pustit dole kopcom toto by ti mozno realne pomohlo :)

ale uz dost off topicu :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

kompi napísal:inak to ze si toto vytiahol svedci o tvojom charaktere :)
Neprekrucaj. Nikdy by ma nenapadlo sa vysmievat hendikepovanej osobe. Je mi jasne, ze to musi byt krute a nemam dovod sa smiat za to ci tebe alevo niekomu inemu. Takze prosim ta nerob zo seba obet a neprekrucaj to. Moja pointa bola v tom, aby si si uvedomil, ze tak ako ty nemozes za svoj hendikep a nemozes sa voci tomu branit, tak male 2-rocne dieta nemoze za to, ze nebude mat mozno na jedlo, plienky a zdravie. A to len preto, ze jeho otec je vychcany blb, ktory si mysli, ze zo 100 dieta luxusne vyzije a este jeho matke ostane aj na kavicky.
baldorex
Addict
Addict

Ok, vidím že som sa "nešťastne" vyjadril. Bežný vozík v mojom príspevku si zmeň na základný a špeciálny za bežný... Viem že sused má vozík upravený na mieru kvôli svojej diagnóze, ja mám zase na natlačené kilometre na tom "základnom" a nepríde mi ako rachotina...

Zaujímavé že tu ideš poučovať, no nezmysly o dodatkoch k platu, neschopnosť rozlíšiť kreditnú, debetnú a dodatkovú kartu ťa necháva chladným :)
kompi napísal:Tak ako by ste to riesili dieta ma 2 roky podla mna suma 100e mesacne musi postacovat aj z prihliadnutim nato ze o dieta sa maju starat obaja rodicia. :)
Stále nevieš pochopiť, že nejde len o to, koľko môže dieťaťu stačiť... Ale že má nárok na životnú úroveň otca...

nath4n napísal:Súd navrhne výživné v takej výške aby dieťa malo rovnaký životný štandard ako rodič. Ak žil s partnerkou 2 roky v spoločnej domácnosti tak aj z toho ju bude musieť vyplatiť určitou čiastkou a to je jedno či do bytu investovala alebo nie :)
Naozaj ťa nebudem tlapkať po ramenách aký si čávo, keď sem dávaš také sračky a nevieš pochopiť základné veci čo ti píšu ostatní...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ja som mal realne namysli dodatkovu kartu ku kreditnej karte kde vie pohodlne vyclenit a menit limit podla potreby :)

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 15:43)
co sa tyka veci ako dodatok ku platu a pod neorientujem sa ako to funguje tak preto sa ktomu nevyjadrujem :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

baldorex napísal:Ok, vidím že som sa "nešťastne" vyjadril. Bežný vozík v mojom príspevku si zmeň na základný a špeciálny za bežný... Viem že sused má vozík upravený na mieru kvôli svojej diagnóze, ja mám zase na natlačené kilometre na tom "základnom" a nepríde mi ako rachotina...

Zaujímavé že tu ideš poučovať, no nezmysly o dodatkoch k platu, neschopnosť rozlíšiť kreditnú, debetnú a dodatkovú kartu ťa necháva chladným :)
ale dopracovali sme aspoň k ako takej možnosti či nie ? ak nie ukáž lepší návrh
ty si prispel s čím ?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

a kreditna karta je uverovy produkt dodatkova karta je to ze majitel uveroveho ramca moze vyclenit napriklad svojmu dietatu partnerke hocikomu urcity limit ten clovek dostane svoju kartu a majitel hlavnej karty ma prehlad o pohyboch :) vyske ramca a pod.
debetna karta je karta k bankovemu uctu....
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ano super vyjasnili sme si pojmy / dojmy čo znamena čo , ale mňa zaujima čím dvaja experti prispeli v tejto teme okrem flamu
kompi
Medium Professional
Medium Professional

japaja napísal:
ale dopracovali sme aspoň k ako takej možnosti či nie ? ak nie ukáž lepší návrh
ty si prispel s čím ?
ako to ze cim ved opat mal moznost si zamudrovat a rozpravat o niecom comu nerozumie. vid moja tema o prostitutkach a pod. :) minule niekomu nadaval ze je tlsty sbskar alebo nieco podobne naozaj by som chcel vediet kolko ma ten clovek rokov a co realne robi :)

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 15:48)
japaja napísal:ano super vyjasnili sme si pojmy / dojmy čo znamena čo , ale mňa zaujima čím dvaja experti prispeli v tejto teme okrem flamu
to myslis mna? :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

nie naražam na baldorexa a hekera

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 15:53)
lebo okrem zavedenia učtu kde by mal dotyčny prehlad o financiach a čo mu vpodstate aj ide nikto nič lepšie nepriniesol
kompi
Medium Professional
Medium Professional

japaja napísal:nie naražam na baldorexa a hekera

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 15:53)
lebo okrem zavedenia učtu kde by mal dotyčny prehlad o financiach a čo mu vpodstate aj ide nikto nič lepšie nepriniesol
suhlas a hlavne experti nerozumeju ze tu nikomu nejde oto ochudobnit o nieco dieta

tak ok dalsi priklad poslem matke mesacne nech 300-500 ona ich rozfrca a decko nebude mat nove oblecenie topanky co potom? aha tak asi jedine co bude je kupit to sam.
preto je podla mna lepsie posielat mensiu sumu a zaroven sa podielat natom ked dieta nieco potrebuje kupou.
aj ta dodatkova kreditka je moznost lebo raz to zneuzije a vies jej to stopnut. ale sud ked ti odklepne 300e sam od seba tazko mozes prestat posielat resp menej
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

verím že sa obaja chytia toho ako som porovnal to či mu treba tričko z reservedu alebo z NY , niekto to nazve ukratenie dieťaťa o niečo ja to nazvem finančna gramotnosť a uvedomenie si hodnoty danej veci nie len ako konzument (ale snad nie..)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ono hlavne im nedoslo ze tu vlastne ide oto ako najst cestu realne prispievat nato co dieta potrebuje a aby to bolo adresne by som chcel vediet kolko ty experti zarabaju a posielaju partnerkam na svoje deti ak ich maju :).

pre mna ako rodica by bolo urcite aj normalne ked napriklad dieta ochorie ist do lekarne a kupit mu lieky mimo vyzivneho je fajn zaplatit pausal popripade kruzky resp cast kruzkou podla dohody a to sa uz okrem tych dajme tomu 100e ktore som dal ako priklad dostaneme na omnoho vyssiu sumu co je samozrejme normalne a v poriadku lebo je to predsa nasa povinnost :)

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 16:15)
heker napísal:Neprekrucaj. Nikdy by ma nenapadlo sa vysmievat hendikepovanej osobe. Je mi jasne, ze to musi byt krute a nemam dovod sa smiat za to ci tebe alevo niekomu inemu. Takze prosim ta nerob zo seba obet a neprekrucaj to. Moja pointa bola v tom, aby si si uvedomil, ze tak ako ty nemozes za svoj hendikep a nemozes sa voci tomu branit, tak male 2-rocne dieta nemoze za to, ze nebude mat mozno na jedlo, plienky a zdravie. A to len preto, ze jeho otec je vychcany blb, ktory si mysli, ze zo 100 dieta luxusne vyzije a este jeho matke ostane aj na kavicky.
prepac zabudol som este aj na teba reagovat prosim precitaj si moj prispevok posledny :)
naozaj nikto nema zaujem oto aby dietatu nieco chybalo len podla mna bezhlavo mesacne posielat x stoviek € sa moze minut ucinku a mamicka stejnak dvihnut telefon a pozadovat nieco naco mala presne tie peniaze ale ako vravim nikto nechce onic ukratit dieta :)
baldorex
Addict
Addict

Tak si tu výkvet inteligencie pokecal....

kompi napísal:
suhlas a hlavne experti nerozumeju ze tu nikomu nejde oto ochudobnit o nieco dieta
japaja napísal:ak s tym chce vydrbat poriesi dodatok k platu ktory upravuje vysku
kompi napísal:Tak ako by ste to riesili dieta ma 2 roky podla mna suma 100e mesacne musi postacovat
kompi napísal:ono hlavne im nedoslo ze tu vlastne ide oto ako najst cestu realne prispievat nato co dieta potrebuje a aby to bolo adresne by som chcel vediet kolko ty experti zarabaju a posielaju partnerkam na svoje deti ak ich maju :).
Ty stále nechápeš že tu nejde len o to, čo dieťa reálne potrebuje, ale že dieťa má nárok na otcovu životnú úroveň.
Takže tvoje šľachetné adresné preplatenie liekov a krúžkov nestačí....
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

stale si ničim neprispel čo bude riešenim , piš čo chceš , mysli si čo chceš ale faktom že z požiadaviek čo kompi chce vedieť a to: ako zabezpečiť že peniaze pojdu na dieťa , som s tym prišiel ja s KREDITNOU kartou

ps: máš to veľkým a červeným aby si na to dobre videl s druhým expertom ktorý taktiež s ničím neprispel čo by bolo relevantné riešenie
heker
Redeemer
Redeemer

Japaja, uz som tu expert. Ak nevies cim som prispel do diskusie, tak si skus precitat napriklad prve dve strany tejto temy, tam som ti napisal argumenty a ako funguje system. Spomenul som tiez Zakon o rodine, co posudzuje sud a ine veci, ktore si prehliadol. Okrem toho som tu uoresnil tie dristy ako "dodatok k platu" a dalsie veci. Treba pozornejsie citat.

Ty hlavne nevies co je kreditna karta a Wikipedia ti nepomoze. Limity dokaze nastavit aj na obycajnej karte, zalezi od banku a typu karty. Da sa to kludne online pri mBanku. Ale to nie je riesenie. Pretoze moze kludne kartou zaplatit v obchode nakup v ktorom sice bude detska vyziva, ale aj dve flase vodky. Alebo zaplati tym v obchode a pouzije cashback na vytiahnutie penazi pri platbe. Popripade zaplati nakup kamaratke a kamaratka jej da za to hotovost. Moznost ako obist kartu si jednoduche a je smiesne ohanat sa tu kartou, ze aky skvely napad si vymyslel.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

heker napísal:Japaja, uz som tu expert. Ak nevies cim som prispel do diskusie, tak si skus precitat napriklad prve dve strany tejto temy, tam som ti napisal argumenty a ako funguje system. Spomenul som tiez Zakon o rodine, co posudzuje sud a ine veci, ktore si prehliadol. Okrem toho som tu uoresnil tie dristy ako "dodatok k platu" a dalsie veci. Treba pozornejsie citat.
za to maš :plus: zrobil si v tom poriadok to uznavam

ved jasne čiže riešenim ako usledovať prachy čo dostane matka na dieťa je ?..

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 16:31)
heker napísal:Japaja, uz som tu expert. Ak nevies cim som prispel do diskusie, tak si skus precitat napriklad prve dve strany tejto temy, tam som ti napisal argumenty a ako funguje system. Spomenul som tiez Zakon o rodine, co posudzuje sud a ine veci, ktore si prehliadol. Okrem toho som tu uoresnil tie dristy ako "dodatok k platu" a dalsie veci. Treba pozornejsie citat.

Ty hlavne nevies co je kreditna karta a Wikipedia ti nepomoze. Limity dokaze nastavit aj na obycajnej karte, zalezi od banku a typu karty. Da sa to kludne online pri mBanku. Ale to nie je riesenie. Pretoze moze kludne kartou zaplatit v obchode nakup v ktorom sice bude detska vyziva, ale aj dve flase vodky. Alebo zaplati tym v obchode a pouzije cashback na vytiahnutie penazi pri platbe. Popripade zaplati nakup kamaratke a kamaratka jej da za to hotovost. Moznost ako obist kartu si jednoduche a je smiesne ohanat sa tu kartou, ze aky skvely napad si vymyslel.
očakavam lepší navrh
heker
Redeemer
Redeemer

Odlsedovat ako matka pouzije peniaze nie je mozne. Neuklada jej to sud za povinnost, ani zakon. Proste sa ma postatat o dieta. Ak bude dostavat 400 eur a na dieta minie 250 eur, zial, nie je to ako dokazat. Aj statne organy mozu konat len v medziach zakona, ako im uklada Cl.2, ods. 2) Ustavy SR.

Ziadny lepsi navrh neexistuje. Je jedno ci dostane peniaze na ucet, v hotovosti alebo dostane daku platobnu kartu. Sud aj tak urci, ze peniaze bude dostavat do X-teho dna v mesiaci na ucet a tym je to vybavene.

PS - Necituj prispevok ked nad odpovedas ako posledny prispevok, robis tu z toho bordel.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

na stravu možno restaurant karta (ktorou sa da platiť nakup) ale to je asi možné len pre firmy

čiže ak to zhrniem , nie je šanca na ustraženie peňazí žiadnou cestou ?
heker
Redeemer
Redeemer

Nie. Navyse take male dieta ani nevie co su peniaze, ani nevie co s nimi. Preto s nimi naklada rodic, ktoremu bolo zverene dieta.
Napísať odpoveď