japaja napísal:ale faktom že z požiadaviek čo kompi chce vedieť a to: ako zabezpečiť že peniaze pojdu na dieťa , som s tym prišiel ja s KREDITNOU kartou
druhým faktom je, že ktorýkoľvek súd by ťa poslal do predele s celou tvoju kreditnou kartou a sledovaním výdavkov matky či peniaze využíva len na dieťa.
kompi napísal:tak ok dalsi priklad poslem matke mesacne nech 300-500 ona ich rozfrca a decko nebude mat nove oblecenie topanky co potom?
podáš podnet na súd, že matka zanedbáva vyživovaciu povinnosť, že sa nestará o dieťa a že peniaze z výživného nejdú na dieťa. Na to ale najprv potrebuješ mať dôkazy, tzn. napriek tomu, že platíš výživné dieťa chodí v starých veciach, školné poplatky, krúžky atď nie sú vyplatené, dieťa by prišlo za tebou pýtať peniaze na zaplatenie nejakého výletu v škole, lebo mama nemá (ak je to staršie dieťa). Až vtedy môžeš konať, ale nie dopredu bez dôkazov obviniť matku, že rozhádže výživné, tak preto chceš posielať len 100€ a zvyšok budeš doplácať podľa potreby. Takto má fungovať právny systém.
kompi napísal:
suhlas a hlavne experti nerozumeju ze tu nikomu nejde oto ochudobnit o nieco dieta
stale nemam zaujem podrobne citat tu hromadu bordelu co tu pisu ludia, mam ale iba jednu jedinu otazku na teba. je to teda tvoje dieta alebo nie? a ak nie je, mas dieta?
lebo osobne si nemyslim ze niekto kto dieta nema a nikdy sa o ziadne nestaral vie objektivne posudit kolko penazi by mal dostavat clovek co sa o dieta stara.
kompi
len plienky stoja na mesiac minimalne 30€ a viac to este do toho nemas zaratanu zakladnu vybavicku a dalsie veci vid link https://blog.kidmarket.sk/vybava-pre-no ... bude-stat/
Skus sa zamysliet napr nad tym, kolko stoji obycajny kocik a bude ti jasne ze tvoj navrh na vyzivne 100€ mesacne je uplne mimo realnych nakladov na dojča.
Suma 100€ to je cena vecere pre dvoch ludi v dobrej restike /nie luxusnej/ v Ba.
Ja to teda nakoniec chápem tak, že kompiho kamarát je ochotný platiť aj vyššie sumy, len má obavy že ak to bude jednotná čiastka ktorá pôjde priamo matke, tak tá s tým nebude vedieť hospodáriť a bude peniaze ktoré boli určené pre dieťa míňať na vlastné potreby. Kvôli tejto obave chce tú čiastku znížiť na čo najnižšiu sumu a veci radšej platiť/kupovať priamo dieťaťu sám.
Kompi a jeho kamarát asi poznajú charakter tej matky najlepšie, oni musia vedieť do akej miery je táto obava opodstatnená.
Je dosť prekvapujúce že tu nemáme mechanizmy ktoré by dokázali zabezpečiť že tie peniaze budú naozaj využité na dieťa ...
ale takto vyzivne nefunguje, ze by dostavala podla Kompiho najlepsie 5€ a keby malé potrebovalo novu plienku tak by s prosikom pribehla za ockom nech jej da na tie plienky a potom mu zase dobehla ukazat bloček.. Bud otec dokaze sudu ze matka nie je dostatocne kompetentna sa starat o dieta, alebo je a tym padom ma narok na to aby jej bolo zasielane primerané vyzivne pre ich dieta. Ked Kompiho kamaratovy nevdilo chrapat s byvalou fetackou tak mu nemoze ani vadit ze je matkou ich spolocneho dietata, mal mysliet dopredu, takto sa mu raz a navzdy zmenil zivot pre vlastnu neopatrnost..
DEVZYO1G - konecne to niekto zhrnul do pochopitelneho tvaru. Aj ked kompi to sem tam prehanal.
Tu ale nastava ta pointa. Ked par zije v jednej domacnosti tak tiez moze jeden z nich menej prispievat na dieta, alebo dokonca obaja. A decko bude chodit ako deti z osad. Na to uz ale treba socialku a to je na dlhe lakte.
samozrejme ze socialka je na dlhe lakte jeden znamy urobil decko nahodnej znamosti rozviedol sa koli nej par mesiacou spolu zili kupil koli nej byt. Ona sa znim rozisla a on sa nevie stretavat z deckom ma schvalenu sudom striedavku matka decko hucka proti nemu ked pride policia decko sa rozplace ze znim nechce ist.. je to tu na tomto slovensku krasne co vam poviem
to je pochopitelne ze ani v spolocnej domacnosti neprispievaju finacne rovnako obaja rodicia, pretoze obaja vecsinou zarabaju rozdielne.
kompi
za blbost sa plati, taky je zivot. Ze na Slovensku je to v tomto smere zle? Mas trochu predstavu ako funguje rodinne pravo na Zapade? to by sa ti len prevracali oci..
Píšete tu aby matka z toho nič nemala ale pozrite sa na túto situáciu z jej strany. Otec pošle len 100€ a jeho čas strávený s deckom dajme tomu bude 2x3 hodiny do týždňa. Ostatok má voľný čas a rieši si svoj život. Matka musí byť s dieťaťom ostatných 162 hodín. Ovplyvní jej to celý životný cyklus a materská nieje kto vie čo. Ak nemá rodičov ktorý jej pomôžu tak je to o držku a ešte ako si tu spomínal bývali v jeho byte takže sa ona musí odsťahovať. Chápem že kamarát je na ženu nasraný, že to nevyšlo ale týmto utrpí len to dieťa. A keď sa poznali tak sa mal pozrieť aj na jej záujmy, príjmy a kamarátov, spraviť si nejakú mienku o človeku. Dnes je tá chyba, že chlapi majú vysoké nároky alebo sa boja osloviť ženu alebo iná výhovorka, potom sa nejaká nájde a hups spraví jej decko lebo pred tým žiadnu nemal a nemá ani skúsenosti. Toto je potom následok toho, že v mladosti si nič nezažil alebo nerozmýšľal...
Dieťa má zo zákona nárok na rovnakú životnú úroveň akú majú rodičia!
Toto treba pochopiť, z tohoto bude súd vychádzať, ich nebude zaujímať, že kúpiš dieťaťu keď bude potrebovať. Systém je dosť vyťažený a toto je jednoduchý prípad, budú sa toho chcieť zbaviť čím skôr...
Tak ako pise nath4n.
Este by som dodal, na zaklade zivotnych skusenosti mojich znamych, ze v pripade ak si matka najde noveho partnera co je velmi pravdepodobne, tak sa bude snazit dieta cielene naprogramovat proti otcovi. To bude odmietat stretavat sa s nim, alebo si matka bude neustale vymyslat ze prave v tom case je dieta chore. Mam kolegu, ktory takto dochadza kazdy druhy tyzden cez celu republiku a ked tam pride, tak mu matka povie ze je chore, alebo ze ho nechce vidiet a on moze ist akurat tak domov. Pritom plati nenormalne vysoke vyzivne, nosi hracky, pripravuje vylety, kupil luxusny byt ktory jej daruje ked bude dospela atd. Matka dokonca zasla tak daleko, ze s novym partnerom nanho "našili" trestne oznamenie /nebudem rozoberat detaili/ a bol z toho sud a on ete im musel platit, pritom v tom bol nevinne. Ked matka vie ze chlap ma dost prachov, tak tie s mensimi moralnymi zabranami maju tendenciu ho "zoskrabat na kost".
Takze treba byt opatrny, taketo veci sa nedeju len v lacnych filmoch ale dost casto aj v dennej realite..
Dalsieho znameho na sude zena obvinila ze je alkoholik, pritom dovtedy som ho v zivote nevidel vypit viac ako jedno pivo,maximalny rodinny typ, nasledne po rozvode sa pokusil o samovrazdu. Chybu urobil v tom, ze sa brali velmi mlady kvoli dietatu a on v tej dobe nebol schopny si svoju nastavajucu dostatocne preverit aky ma skutocny charakter a povahu.
Dalsi si zacal nejaky nazavazny romanik s niekym koho ani poriadne nepoznal, ona mu tvrdila ze ma od lekara potvrdene ze je neplodna, on tomu veril,- ale stal sa "zazrak" o par mesiacov uz bola v tom.
Hned od neho zmizla a uz sa vydavali len na sudoch aby caloval. Prva zena od neho utiekla k chlapovi o ktorom povedala ze "konecne niekto kto ju vie zabezpecit", pritom ten jej byvyly ma vlastnu uspesnu firmu a vobec netrie biedu.
DEVZYO1G napísal:Ja to teda nakoniec chápem tak, že kompiho kamarát je ochotný platiť aj vyššie sumy, len má obavy že ak to bude jednotná čiastka ktorá pôjde priamo matke, tak tá s tým nebude vedieť hospodáriť a bude peniaze ktoré boli určené pre dieťa míňať na vlastné potreby. Kvôli tejto obave chce tú čiastku znížiť na čo najnižšiu sumu a veci radšej platiť/kupovať priamo dieťaťu sám.
Kompi a jeho kamarát asi poznajú charakter tej matky najlepšie, oni musia vedieť do akej miery je táto obava opodstatnená.
Je dosť prekvapujúce že tu nemáme mechanizmy ktoré by dokázali zabezpečiť že tie peniaze budú naozaj využité na dieťa ...
ale treba si uvedomit ze medzi potreby dietata sa rata aj spokojnost cloveka ktory sa o dieta stara. z vlastnej skusenosti viem ze niekedy je lepsie spravit nieco pre seba na ukor dietata, pretoze to prispeje k tvojej psychike co sa priamo premietne na dietati. inak povedane aby bolo dieta spokojne, musi byt spokojny aj ten kto sa o neho stara.
pokial tomu kamaratovi ide ozaj o blaho dietata a vie ze matka je nezodpovedna, nech spravi co najviac preto aby dieta vychovaval on, nie matka. lebo z toho co tu kompi stale dookola pise mi furt vychadza len to ze typkovi ide hlavne o peniaze a svoje blaho.
Aacid, rozumiem a súhlasím. Bohužiaľ väčšina ľudí v takýchto rozmeroch nerozmýšľa a kompi tu na fóre už dlhodobo ukazuje že sa obklopuje nezodpovednými ľuďmi. Smutná ale každodenná realita sú ľudia a páry ktoré na dieťa neboli pripravení, či už z finančnej/psychickej stránky a potom to dopadá takto, spory o pár eur, dieťa vnímané ako príťaž ...
Niekomu kto škrábe každé euro ale ťažko vysvetlíš že keď si na pár dní zaplatí opatrovateľku, ako rodič si oddýchne a nasledujúce dni/týždne bude rolu rodiča zvládať s oveľa pozitívnejším vplyvom na dieťa ako byť unavený/vynervovaný čo si, ako vravíš, častokrát odnesie práve dieťa.
uz som to tu pisal a opat opakujem vsetkych co mate tieto plamenne reci by som chcel vidiet kolko na svoje deti platite ak ich mate
DEVZYO1G- k tebe specialne sa vyjadrim lebo tiez si do tejto temy okrem hejtu na mna nic nepriniesol. co je podla teba pochybna spolocnost ludi? a dalsia vec ak sa dvaja partnery rozidu a nevedia sa dohodnut na vychove dietata zato je to pochybna spolocnost pre mna?. by som chcel vidiet skym sa stretavas ty?
uplink ked odchadzal z fora mal ktomu prupovidku myslel som si ze prehana ale je mi viac menej jasne ze nielen ze mal pravdu ale este bol aj mierny
nepriniesol ziaden hejt. odjakziva reagujes extremne defenzivne na neutralne konstatovanie faktov. som rad, ze to tentoraz nie je sposobene mnou. tu spomenies byvalu fetku, inde spomenies gamblera, ktoremu si pozical peniaze, ci co to bola tvoja posledna kauza.
k teme poviem len tolko, ze japaja a kompi su odtrhnuti od reality a nerozumeju ako to funguje z legislativneho hladiska. to ci to je vzdy fer je uplne ina debata.
miro uz minule som ti hovoril a dufam ze raz to prijmes.
podme konecne niekedy ked budes v ke na pivo na pizzu sushi cokolvek a normalne si veci vykecajme