Odišiel zdroj?
Odišiel zdroj?
Ahojte,
Potreboval som súrne nabíjať 8ks externych powerbaniek, dal som to do vypnutého pc (podotýkam bežne takto nabijam 4-6ks) asi po 30 min vo vypnutom pc niečo jemne puklo, citil som el. smrad (vedel som že je zle) a nasledne bolo ticho. Externe som odtiaľ vyhodil a samozrejme pc nešiel zapnúť. Moja sprostosť, ale tak myslel som že to bude ok keď som dovtedy v poho nabijal.
Odišiel zdroj?
Aktuálne nejde zapnúť, absolútne to nejaví žiadne známky zivota.
Zdroj Corsair RM750X
Doska Gigabyte Z390 Aorus Ultra
Inak, ak zapnem prúd do pc, zdroj začne cvrlikat, potom sa utíši.. pc nejde samozrejme
zdroj je v záruke 120 mesiacov, skúsim dat do alzy... A viem vyskúšať iný zdroj z druhého pc - evga 750
Dakujem
Potreboval som súrne nabíjať 8ks externych powerbaniek, dal som to do vypnutého pc (podotýkam bežne takto nabijam 4-6ks) asi po 30 min vo vypnutom pc niečo jemne puklo, citil som el. smrad (vedel som že je zle) a nasledne bolo ticho. Externe som odtiaľ vyhodil a samozrejme pc nešiel zapnúť. Moja sprostosť, ale tak myslel som že to bude ok keď som dovtedy v poho nabijal.
Odišiel zdroj?
Aktuálne nejde zapnúť, absolútne to nejaví žiadne známky zivota.
Zdroj Corsair RM750X
Doska Gigabyte Z390 Aorus Ultra
Inak, ak zapnem prúd do pc, zdroj začne cvrlikat, potom sa utíši.. pc nejde samozrejme
zdroj je v záruke 120 mesiacov, skúsim dat do alzy... A viem vyskúšať iný zdroj z druhého pc - evga 750
Dakujem
Re: Odišiel zdroj?
Zdroj alebo doska. Skor zdroj. Skus vymenit a uvidis.
Vyzera to na odidenie zakladnej dosky alebo zdroja. Skus tam vyskusat zdroj z toho druheho PC a uvidis ci ti pocitac nastartuje a nabootuje v poriadku windows. Ak ano, tak to bolo zdrojom, ak sa ti pocitac nezapne ani z tym druhym zdrojom, tak pravdepodobne doska odisla.
Dáta inak nemohli odísť ze? Pc bol vypnutý..
Zdroj vyskúšam teda a dam vedieť.
Dakujem
Zdroj vyskúšam teda a dam vedieť.
Dakujem
Dáta z disku nie 
Ahojte, takze je to zdroj, pc v pohode nabehol.
Myslite ze to prejde na reklamacke? Skusim povedat ze vypla sa elektrika a druhykrat som nezapol PC..
Jedina vec co som si vsimol je ze ked som spustil test Performance test 9.0. a pri testoch v casti 3D grafiky, isli take zvlastne piskave zvuky asi z CPU. Ked sa zobrazovala nejake animacia tak zvuky ako keby kopirovali pohyb tej animacie.. ak tam boli nejake systematicke stereotypne pohyby tak aj zvuk bol taky
neviem to inak popisat..
Otazka je ci je to potrebne riesit robilo to iba pri teste.. 90% casu travim v premiere, kde striham, exportujem, kde toto som otestoval, tam to nerobi..
Inak test dopadol celkom super: https://www.passmark.com/baselines/V9/d ... 2559431358
Myslite ze to prejde na reklamacke? Skusim povedat ze vypla sa elektrika a druhykrat som nezapol PC..
Jedina vec co som si vsimol je ze ked som spustil test Performance test 9.0. a pri testoch v casti 3D grafiky, isli take zvlastne piskave zvuky asi z CPU. Ked sa zobrazovala nejake animacia tak zvuky ako keby kopirovali pohyb tej animacie.. ak tam boli nejake systematicke stereotypne pohyby tak aj zvuk bol taky
Otazka je ci je to potrebne riesit robilo to iba pri teste.. 90% casu travim v premiere, kde striham, exportujem, kde toto som otestoval, tam to nerobi..
Inak test dopadol celkom super: https://www.passmark.com/baselines/V9/d ... 2559431358
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nemusis nic hovorit. Povedz, ze si mal zapnuty pc a z nicoho nic sa vypol. Reklamaciou to prejde.
Ok skvele dakujemhojko napísal:Nemusis nic hovorit. Povedz, ze si mal zapnuty pc a z nicoho nic sa vypol. Reklamaciou to prejde.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Co sa tyka tych piskavych zvukov, tie vydavaju cievky a tlmivky v okoli CPU pri zatazi. Tiez som mal kedysi taky PC, kde to robilo a vadilo mi to. Stacilo cievky zakvapnut lakom a nechat cez noc vytvrdnut, a odvtedy bolo ticho. Mal som za to, ze to bola nekvalitna doska, ale uz som parkrat cital ludi ako sa na to stazuju (ako aj teraz v tejto teme) a tak sa nestacim cudovat, ako je mozne, ze take vyrobky vobec prejdu cez quality assurance.
Moze to byt aj z kondenzatorov zdroja.
Kúpil som zatiaľ teda ten nový taký istý zdroj. Ešte taká možno blbá otázka, keď budem dávať na reklamacku môj ročný pokazeny zdroj, s nerozbalenymi zaviazanými káblami, je to ok? Ide mi o to že sa mi nechce fakt rozobrat
moj cable management v define s2, ale ak by pri reklamáci mohli špekulovať že prečo dávam k tomu nové káble, tak to radsej celé rozmontujem dva krát, keďže aj ten čo som teraz kúpil môžem do 2 mesiacov vrátiť keď sa mi ten moj starý vráti z reklamacky..
A to piskanie.. Dakujem, uvidím či to bude robiť pri bežnej práci a nie pri záťažových soft testoch..
moj cable management v define s2, ale ak by pri reklamáci mohli špekulovať že prečo dávam k tomu nové káble, tak to radsej celé rozmontujem dva krát, keďže aj ten čo som teraz kúpil môžem do 2 mesiacov vrátiť keď sa mi ten moj starý vráti z reklamacky..
A to piskanie.. Dakujem, uvidím či to bude robiť pri bežnej práci a nie pri záťažových soft testoch..
Vrátiť do 14 dní .
Vsak ich rozbal a rozviaz. Zákon hovorí ze nemusíš dávať na reklamáciu komplet cele balenie výrobku ale len čast co sa pogabala. To to je sice troska špecifickej si prípad ale kaslal by som na to.
Ako pise wladas. Len odopni pasku od novych kablov a daj ich tak, ze su akoze pouzite. Napokon mozno vezmu aj tak cisto len zdroj.
extrem.
zdroj som vratil, skontroloval seriove cislo a opytal sa ma ci chcem peniaze alebo novy zdroj, tak som ostal kukat ako puk..
zdroj som vratil, skontroloval seriove cislo a opytal sa ma ci chcem peniaze alebo novy zdroj, tak som ostal kukat ako puk..
Easy. Tak ti vzal novy?
nie,.. ja som si novy uz kupil hned ked mi tento odisiel lebo som potreboval fungovat a nemal som moc cas ten stary zabalit najst krabicu atd a hned to vyriesit. Absolutne som nedaval ziadnu sancu, ze sa ta situacia s pokazenym zdrojom takto vyvinie.. kebyze viem tak to hned odnesiem a hned mi daju novy.. alebo som myslel ze budem cakat kym sa do 30 dni vyjadria a 30 dni som nemohol byt bez zdroju.. tak preto som kupil novy.. cize za ten stary, pokazeny, vyreklomovany mi poslu peniaze.. a novy co som kupil si necham
.
Kazdopadne vyriesilo sa to nad moje ocakania, ocividne alza neriesi taketo male sumy a asi je to pre nich nakladnejsie to riesit ako to radsej rovno vymenit.
Inak ten CPU/Doska nepiska ani nevydava ziadne zvuky, chvalabohu ze to ide v pohode ..
mam ponaucenie dobuducna ze netreba nabijat 8 externych powerbaniek vo vypnutom pc
Kazdopadne vyriesilo sa to nad moje ocakania, ocividne alza neriesi taketo male sumy a asi je to pre nich nakladnejsie to riesit ako to radsej rovno vymenit.
Inak ten CPU/Doska nepiska ani nevydava ziadne zvuky, chvalabohu ze to ide v pohode ..
mam ponaucenie dobuducna ze netreba nabijat 8 externych powerbaniek vo vypnutom pc
Divim sa, ze ti to nabijat islo. Pretoze mne USB odpoji po vypnuti PC. Je to mozno ale vecou zdroja a nastavenia biosu.