Ukrajina Cestovanie
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ukrajina Cestovanie
Cauko. tak 5-9 februara idem do odesy podarilo sa mi lacno zohnat letenky tak som sa chcel popytat ci niekto ma skusenosti kde sa 100% zastavit v odese. Zatial nemam ziadny konkretny plan. Skor to vidim na daky wellnes a relax diskoteky a pod moc nemusim uz. Dufam len ze nebudem sklamany. Z kyjeva som bol uchvateny tak dufam ze aj odesa bude pekne mesto.
Re: Ukrajina Cestovanie
Námestie, schody, pristav, pláž
Jedlo v Puzatej chate
Jedlo v Puzatej chate
Kyjev je teda oveľa krajší a zaujímavejší ako Odessa. Ale napr katakomby pod mestom (vraj až 2500 km) sú celkom zaujímavé, ak chceš tip na "alternatívny" zážitok 
Odessa je najlepsia v lete. Apropo, ze je Kyjev vyslovene krasne mesto by som nepovedal,.. Pekne historicke mesto je napr Lvov.
-
Arkaz
Addict
no pre mna kyjev bol pekny velmi. a tam.idem zase v septembri takze teraz len odessa ale nieje vylucene ze tam z odesy pojdem vlakom pripadne pozicanym autom.
Arkaz
mas aj nejaky konkretny tip okrem tych zakladnych co tam robit? Kyjev
Cernobyl
Vlakom sa tam dá dostať v prepočte i za cca 15 eur (jedna cesta). Lístok si treba zakúpiť cez https://www.uz.gov.ua/en/
-
Arkaz
Addict
Veru nemam ja som sa tam len tak motal a pozrel samozrejme tie klasicke pamiatky. Aj by som ti zhrnul kde co ale fakt si nepamatam mam pamat nachujagogo956 napísal:Arkaz
taki7 - Hej ale je to tusim 8-13h podla toho akym vlakom a zase nechcem ist nejakou 2.tr . Rozmyslame pozicat auto na 5 dni za 90€.
Je to podľa dní, najlacnejšie na Ukrajine je cestovanie vlakmi v utorky a v stredy.
-
Arkaz
Addict
Pani napadla ma taka vec. mam letenku wizzair z BA do odesy a naspat. Napadlo ma ze keby kupim letenku z BA do kyjeva a potom z odesy letim len na tu spiatocnu cestu da sa to ? ci ked nenastupim smner BA-odesa spiatocny smer pada ?
U wizzu sú to 2 samostatné letenky
-
Arkaz
Addict
Aha takze teda mozem aj prv kyjev a nasledne odlet z oidesy tak to je pecka lebo uz som pozeral prave naopak. Prilet odesa nocnym vlakom do kyjeva a odlet z kyjeva.
EDIT: Tak pozeram ze lepsie mi bude prv odesa a potom do kyjeva vsetko je lacnejsie aj vlak odesa-kyjev aj letenka z kyjeva do BA. Planujem aj chernobyl aspon tu 1 dnovu tour
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2020, 14:50)
Tak vsetko booknute. Letenka BA-odessa tam jedna noc a dalsi vecer o 22 vlakom odessa - kyjev 2trieda teda 4 lozko v kupe. Prichod 7h rano do kyjeva. Pozret kyjev na dalsi den rano vylet do cernobylu , a 9teho doobeda pozret este mesto a o 15 let domov.
EDIT: Tak pozeram ze lepsie mi bude prv odesa a potom do kyjeva vsetko je lacnejsie aj vlak odesa-kyjev aj letenka z kyjeva do BA. Planujem aj chernobyl aspon tu 1 dnovu tour
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2020, 14:50)
Tak vsetko booknute. Letenka BA-odessa tam jedna noc a dalsi vecer o 22 vlakom odessa - kyjev 2trieda teda 4 lozko v kupe. Prichod 7h rano do kyjeva. Pozret kyjev na dalsi den rano vylet do cernobylu , a 9teho doobeda pozret este mesto a o 15 let domov.
Vlaky sú dobré, aj tie nočné, problém je s kolajnicami a vyhybkami
Potom daj vedieť, ja som sa veľmi nevyspal
Potom daj vedieť, ja som sa veľmi nevyspal
-
Arkaz
Addict
No uvidime pripadne kupim daku 0,3ku vodku a zaspim hned
alebo pivo. keby aj nie da sa dospat v hoteli ale nechcem prespat den ktory mam na kyjev aj ked teda tam som uz bol ale rad si to znovu popozeram.
Vies popisat dake hints z tvojho tripu ? pripadne aj konkretne za vlak akym si siel ci tam je aj restauracny vozen a pod.
Vies popisat dake hints z tvojho tripu ? pripadne aj konkretne za vlak akym si siel ci tam je aj restauracny vozen a pod.
Ako je to bulvár, ale...
Chalan mal mať niečo nacestované (snáď nie len po Slovensku), čo cestovné poistenie ktoré je snáď pre každého normálneho človeka samozrejmosť?
A teraz konšpirácia, čo si tak asi šiel "kúpiť", keď prišiel z "párty" a musel si istý niečo kúpiť mimo hotel?
https://www.cas.sk/clanok/933968/zahadn ... ne-chvile/
Chalan mal mať niečo nacestované (snáď nie len po Slovensku), čo cestovné poistenie ktoré je snáď pre každého normálneho človeka samozrejmosť?
A teraz konšpirácia, čo si tak asi šiel "kúpiť", keď prišiel z "párty" a musel si istý niečo kúpiť mimo hotel?
https://www.cas.sk/clanok/933968/zahadn ... ne-chvile/
V kazdom pripade super napad pripity behat sam v noci po Ukrajine a samozrejme to co hladal legalne asi nebolo..
skor nechapem, preco nebol poisteny
to sa da riesit jednou smskou pred odletom alebo online poistenim, nehovoriac o poisteniach k obycajnym kreditkam
to sa da riesit jednou smskou pred odletom alebo online poistenim, nehovoriac o poisteniach k obycajnym kreditkam
-
Arkaz
Addict
Divne to je veru podla mna kupoval daky fet a tam videli ze ma peniaze tak ho zabili.
-
Arkaz
Addict
Tak chlopi zajtra letim drzte palce
Ked tak priebezne sa ozvem