Ahojte,
v práci som dlho používal Open Office pre záznamy úkonov pre zákazku, teraz mám MS Excel a neprišiel som na jednu vec, ktorú som mal v Open Office dosť rád...
Mimo používanú tabuľku som mal vypísané úkony, dajme tomu UKON1, UKON2, .... Ak som v danom stĺpci začal písať UK, tak mi automaticky doplnilo zbytok, tabulátorom som mohol preskočiť na ďalší text začínajúci na UK (UKON2) a enterom alebo šípkou potvrdiť, prejsť do ďalšej bunky. Toto mi v MS Exceli nefunguje, resp. neviem či to treba niekde povoliť.
Nejaké rady ako to urobiť?
EDIT:
Automatické dokončovanie je v nastaveniach povolené
MS Excel dopĺňanie textu
Re: MS Excel dopĺňanie textu
Musíš do bunky dať rozbalovací zoznam so všetkými úkonmi a potom si tam budeš môcť vyberať.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Lenže to by som musel spraviť kompletný zoznam do každej používanej bunky, a to neprichádza do úvahy.
Podarilo sa mi nájsť, asi, čo potrebujem
https://support.office.com/sk-sk/articl ... f8d4f9fe20
ale problém je v tom, že návod je pre Windows, ja mám Mac, a Súbor > Možnosti neviem nájsť
Podarilo sa mi nájsť, asi, čo potrebujem
https://support.office.com/sk-sk/articl ... f8d4f9fe20
ale problém je v tom, že návod je pre Windows, ja mám Mac, a Súbor > Možnosti neviem nájsť
Veď to je to automatické dokončovanie čo máš zapnuté.
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2020, 15:13)
Ten zoznam môžeš urobiť hromadne pre vybraté bunky.
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2020, 15:13)
Ten zoznam môžeš urobiť hromadne pre vybraté bunky.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Hm... Asi budem musieť znovu vytvoriť celý dokument a zadať to tam ručne, v tom, čo mám to nejak nefunguje. Skúsil som to v novom s pár ručne zadanými položkami a tam to funguje... Ach...
OK, vďaka za pomoc
OK, vďaka za pomoc