Dátum splatnosti
Re: Dátum splatnosti
to je tiez dalsia vec co ma rozculuje, ze to teraz s velkou pompou oznamili ale realne to bude az o 2 roky... co preboha na tom moze trvat 2 roky???
Implementácia systémov
Každopádne, revolut?
Každopádne, revolut?
aj skrill je moznost mas k nemu aj master card tiez to je instatne
Ja Revolut používam na urýchlenie medzibankových prevodov.
Platba odoslaná do 14:00 dorazí prijímateľov este v deň D (cca 15:30 - 16:30, záleží od banky prijímateľa). Alternatíva je ešte mBank, ktorá to vie tiež takto poslať, no za poplatok 0,2€ čo je stále lepšie ako urgentná platba vo VÚB či TB za 10-50€.
Platba odoslaná do 14:00 dorazí prijímateľov este v deň D (cca 15:30 - 16:30, záleží od banky prijímateľa). Alternatíva je ešte mBank, ktorá to vie tiež takto poslať, no za poplatok 0,2€ čo je stále lepšie ako urgentná platba vo VÚB či TB za 10-50€.
Ako to vie mBank poslat? Podla mna nevie.
mBank ponúka 2 spôsoby spracovania medzibankových prevodov:
a) bezplatne zadaný v deň D do 8:00 bude pripísaný prijímaciou bankou ešte v deň D (zvyčajne 10:00-12:00, závisí podľa banky)
b) za poplatok 0,2 EUR zadné medzi 8:01 a 14:00 pripísané prijímaciou bankou ešte v deň D (pre prevody zadané do 11:30 pripísané cca 12:30-13:30. pre prevody zadané do 14:00 pripísané cca 15:30-16:30, závisí od banky)
Pre možnosť b ale platí, že nie každá banka vie urgentné D+0 prevody do 14:00 prijať v deň D a príjme ich až na ďalší bankový deň. Napríklad VÚB nevie, TB vie...
VÚB vie tiež bezplatne spracovať prevody zadané ako D+0 cez IB/MB do 9:30 a Revolut až do 14:00.
a) bezplatne zadaný v deň D do 8:00 bude pripísaný prijímaciou bankou ešte v deň D (zvyčajne 10:00-12:00, závisí podľa banky)
b) za poplatok 0,2 EUR zadné medzi 8:01 a 14:00 pripísané prijímaciou bankou ešte v deň D (pre prevody zadané do 11:30 pripísané cca 12:30-13:30. pre prevody zadané do 14:00 pripísané cca 15:30-16:30, závisí od banky)
Pre možnosť b ale platí, že nie každá banka vie urgentné D+0 prevody do 14:00 prijať v deň D a príjme ich až na ďalší bankový deň. Napríklad VÚB nevie, TB vie...
VÚB vie tiež bezplatne spracovať prevody zadané ako D+0 cez IB/MB do 9:30 a Revolut až do 14:00.
je to naozaj hrozne ze v dnesnej dobe este treba cakat do druheho dna na prevod do inej banky.
riesenie je revoult skrill zatial alebo napriklad ani tych 20 centov v mBank nezabije
riesenie je revoult skrill zatial alebo napriklad ani tych 20 centov v mBank nezabije
Peniaze z Prima banky odoslané do Mbanku vo štvrtok okolo 21:00 prídu na Mbank účet v pondelok okolo 10:00hod. Je to zvláštne v 21. storočí, ale je to tak...
Prima banka, ale aj Tatra banka, UniCredit, ČSOB či OTP majú cut-off pre zadávanie D+1 platieb o 20:00 (Tatra banka dokonca oficiálne tvrdí, že 18:00). To znamená, že ak platbu zadáš 20:01 vo štvrtok, tak do druhej banky príde až v pondelok.
To je divné, posielam z a do mBank dosť často a ešte sa mi nestalo aby to trvalo tak dlho.
Napríklad naposledy v nedeľu večer z mBank a v 365 banke boli peniaze v pondelok o 11. Ak by som to poslal aj v pondelok ráno o 6, tak o tej 11 tej to mám v 365 tiež.
Žaby to bola špecialita Prima banky?
Edit - aha tak našťastie tie arašidom spomenuté banky nemám, preto mi to medzi 365, mBank, VÚB a slsp chodí v pohode
Napríklad naposledy v nedeľu večer z mBank a v 365 banke boli peniaze v pondelok o 11. Ak by som to poslal aj v pondelok ráno o 6, tak o tej 11 tej to mám v 365 tiež.
Žaby to bola špecialita Prima banky?
Edit - aha tak našťastie tie arašidom spomenuté banky nemám, preto mi to medzi 365, mBank, VÚB a slsp chodí v pohode
Do 18:00 v Tatra banke..to sú zahraničné účty, ak sa to nestihne do 18:00, platba odíde až nasledujúci pracovný deň.
Tento tyzden som predaval BTC, rano o 7 som dal vyber a o 12 mi uz pipili peniaze na SLSP z estonskeho uctu.. Druhy pripad, tiez tento tyzden som posielal rano penize na 2 rozne ucty v DE zo SLSP a poobede toho isteho dna boli penize na ucte.. Len pre porovnanie.
Áno, sme za opicami ale najviac to spomaľuje NBS
Z PayPal účtu na SK účet, IBAN je nemecký, to býva ešte v ten istý deň, ak sa prevod zadá doobeda...
V zahraničí sú úplne bežné bezplatné SEPA € prevody D+0 do 11:30, výnimočne aj do 14:00 (napr. Revolut).
Na Slovensku ale banky ryžujú na poplatkoch za urgentný prevod, na druhej strane poplatky bánk pre NBS za takéto platby sú však skutočne vyššie...
Na Slovensku ale banky ryžujú na poplatkoch za urgentný prevod, na druhej strane poplatky bánk pre NBS za takéto platby sú však skutočne vyššie...
-
Patrik1122
Novice
Ahojte.. Mám taký problém.. Účet mám prvý krát možno tak týždeň a platil som do jednej aplikácie.. Peniaze mi stiahlo, ale pri transakciách píše, že to je rezervovane a dátum splatnosti je na 9.10.2021.. Čo to znamená?
Vitaj na fóre
Platba ešte nebola strhnuta druhou stranou, čakaj
Platba ešte nebola strhnuta druhou stranou, čakaj
Toto by mali presne vyučovať na ZŠ podľa mňa.