4KA - dalsi mobilny operator
Re: 4KA - dalsi mobilny operator
Urcite to je lepsie ako len pokrytie 4ky, ale pravdou je ze v Orange som sa pohyboval v niekolkych lokalitach kde bolo ziadne alebo mizerne 3G, zato tam bolo vyborne 4G pokrytie. A to nielen mesta, ale aj dediny.
Mám ju od novembra asi. Je pravda že niekde mimo miest to bolo zlé, ale celkovo tam kde sa ja pohybujem, ZV a okolie celkom fajn.
Rozmýšľam ale, že si nechám 2 simky.
Rozmýšľam ale, že si nechám 2 simky.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Škoda, že nemajú dátové balíčky. Majú len to nekonečno za 12€ a toľko až nepotrebujem.
Súhlas, 10GB za nejaké 4€ by bola pecka.
Skúsil som štvorku sloboda dáta za 12 eur mesačne 300 GB.
Čo mám povedať, lacné to je, nie je to viazané k adrese ale čo sa týka rýchlostí je to skôr smiešne.
Rýchlosť kolíše nenormálne, asi pár ťahačov preťažuje sieť, ich 4G sieť má slabé pokrytie, ešte aj 3G v Orange sú lepšie rýchlosti v tom roamingu.
Za málo peňazí málo muziky, ako to poznáme, no nejako to funguje, keby nemali roaming do 3G Orange tak by rýchlo krachli, jedna vec je cena ale treba aj niečo poskytovať nie 1 megabit/s cez 4G, to je nejako pomalé.
Čo mám povedať, lacné to je, nie je to viazané k adrese ale čo sa týka rýchlostí je to skôr smiešne.
Rýchlosť kolíše nenormálne, asi pár ťahačov preťažuje sieť, ich 4G sieť má slabé pokrytie, ešte aj 3G v Orange sú lepšie rýchlosti v tom roamingu.
Za málo peňazí málo muziky, ako to poznáme, no nejako to funguje, keby nemali roaming do 3G Orange tak by rýchlo krachli, jedna vec je cena ale treba aj niečo poskytovať nie 1 megabit/s cez 4G, to je nejako pomalé.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to suhlasim. na 4g je to extrem pomale ja uz idem permanemt na 3g.
A asi aj v Orange roamingu majú zníženú prioritu, lebo cez 4KA sim kartu je rýchlosť vždy omnoho nižšia ako cez sim kartu od Orange. 
Asi pri štvorke to ide ako tak cez 3G od Orange, keď nechám automatické prepnutie sietí ma hodí hneď do 2G a to už je potom nula bodov cez GPRS je dátový prenos ako keby ani nebol.
Takto je štvorka už skoro ako virtuálny operátor na Orange.
Pokým budú mať roaming do Orange je to použiteľné ale bez toho môžem rovno vyhodiť kartu.
Asi pri štvorke to ide ako tak cez 3G od Orange, keď nechám automatické prepnutie sietí ma hodí hneď do 2G a to už je potom nula bodov cez GPRS je dátový prenos ako keby ani nebol.
Takto je štvorka už skoro ako virtuálny operátor na Orange.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Čiže je výhodnejšie si nastaviť v mobile len 3G sieť?Arkaz napísal:to suhlasim. na 4g je to extrem pomale ja uz idem permanemt na 3g.
-
Arkaz
Addict
Pre mna ano. Ja som na 4ke dosahoval ani nie 1mbit. otras normalne nepouzitelne. na orange 3g aspon 5-8 niekedy 20mbit takze fajn.
A majú aj nejaký dodatočný FUP v Orange sieti? Minul som 40GB z 300GB všetko cez Orange, tak mi to ukazuje aj aplikácia štvorky ale rýchlosť dosť padla fixne na 0,2 megabit/s.
Predtým aj 24 megabit/s.
Cez 4G sieť štvorky to ide tak ako vždy 1 megabit/s, sem-tam aj 2-3 megabit/s.
Cez 4G sieť štvorky to ide tak ako vždy 1 megabit/s, sem-tam aj 2-3 megabit/s.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Nemalo by to byť obmedzené.
-
Arkaz
Addict
myslim ze nie. my na tom ideme v praci 4ia a zvycajne mesacne tak 50-100gb minieme
Možno, že je to novinka, ale že vraj pri Sloboda dáta 300GB je mesačný limit cez 3G, a to konkrétne 20GB/mesiac, potom dáta fungujú ďalej cez 3G/Orange, ale s rýchlosťou 0,25 megabit/s. Tak asi preto mi padla rýchlosť. Takto reálny objem dát je 20 GB, lebo cez ich 4G sieť je to dosť biedne, dá sa povedať nepoužiteľné. Na stránke to nemajú nikde ale teraz už mám v tom aspoň jasno. 
Ale nejak mi to nesedí, lebo som minul aj skoro 40GB a skoro všetko cez 3G, nechápem ako to rátajú.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2020, 10:20)
Na tej istej karte cez 3G Orange mám zase rýchlosť okolo 17 megabit/s. Kartu som aktivoval asi pred týždňom, mám ešte pôvodné fakturačné obdobie od aktivácie karty prešiel cca. týždeň, zostáva mi cca. 260 GB z aktuálneho mesiaca.
Mali by nejaký týždenný limit v 3G? V tomto sa vyznať, mission impossible ako to u nich funguje, cez infolinku povedia hocičo.
Na konci to ešte nebude ani také zlé, keby mali týždenne 20 GB (či 40GB?) cez Orange to by bolo ešte celkom fajn, slušná ponuka za 12 eur.
Ale nejak mi to nesedí, lebo som minul aj skoro 40GB a skoro všetko cez 3G, nechápem ako to rátajú.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2020, 10:20)
Na tej istej karte cez 3G Orange mám zase rýchlosť okolo 17 megabit/s. Kartu som aktivoval asi pred týždňom, mám ešte pôvodné fakturačné obdobie od aktivácie karty prešiel cca. týždeň, zostáva mi cca. 260 GB z aktuálneho mesiaca.
Mali by nejaký týždenný limit v 3G? V tomto sa vyznať, mission impossible ako to u nich funguje, cez infolinku povedia hocičo.
Na konci to ešte nebude ani také zlé, keby mali týždenne 20 GB (či 40GB?) cez Orange to by bolo ešte celkom fajn, slušná ponuka za 12 eur.
zvysenie cien plati pre vsetkych ci len pre novych?
Trussardi napísal:zvysenie cien plati pre vsetkych ci len pre novych?
Pre všetkých, ibažeby si to stihol do nejakého dátumu (neviem odkedy platia tie nové ceny) tzn. ak si si to stihol aktivovať tak platíš starú sumu a ak nie tak máš smolu a platíš nové ceny
-
guess.whoo
Redeemer
a davaju neobmedzeny mobilny net aj v sieti orange pre vybrane programy
fildinko dlhodobo pouzivam za 20 takze 22 platia len ty co nestihli pred zdrazenim?
Citujem fontech:
Pokiaľ si zákazníci aktivujú spomínané služby do konca februára a budú ich pravidelne predlžovať aj od začiatku marca, dostanú ich za doterajšie ceny. Ak si však niekto aktivuje produkty po 1. marci, zaplatí za nich nové ceny podľa vyššie uvedených informácií.
Zároveň platí, že pôvodné ceny týchto služieb platné do 29. februára skončia po zrušení programu zákazníkom po 1. marci a produkty už nebude pri opätovnej aktivácii možné získať za pôvodné ceny.
Pokiaľ si zákazníci aktivujú spomínané služby do konca februára a budú ich pravidelne predlžovať aj od začiatku marca, dostanú ich za doterajšie ceny. Ak si však niekto aktivuje produkty po 1. marci, zaplatí za nich nové ceny podľa vyššie uvedených informácií.
Zároveň platí, že pôvodné ceny týchto služieb platné do 29. februára skončia po zrušení programu zákazníkom po 1. marci a produkty už nebude pri opätovnej aktivácii možné získať za pôvodné ceny.
Priamo zo štvorky mi potvrdili, že 20 gigový mesačný limit pri Orange platí naďalej. Takže neviem čo sa zmenilo, asi nič.
Aj doteraz bol možný dátový prenos kdekoľvek cez 3G v Orange, limit bol aj ostal, nechápem kde je potom tá novinka. Jedine, že by tou novinkou bolo zvýšenie ceny?
Tomu sa majú všetci tak tešiť?
Zase robia z ľudí blbcov, robia reklamu na nič.
Aj doteraz bol možný dátový prenos kdekoľvek cez 3G v Orange, limit bol aj ostal, nechápem kde je potom tá novinka. Jedine, že by tou novinkou bolo zvýšenie ceny?
Zase robia z ľudí blbcov, robia reklamu na nič.
Zacali mi chodit reklamne sms-ky z cisla 950, je toho uz vela a cislo 950 zablokovat nemozem.
Casto je spomenuta konkretna pobocka, moze to byt aktivita danej pobocky?
Je mozne tieto reklamne sms-ky zablokovat? Idealne online, prip. cez sms.
V Orange som reklamne sms-ky zrusil na pobocke, ponuky od Orange, aj od partnerov.
Casto je spomenuta konkretna pobocka, moze to byt aktivita danej pobocky?
Je mozne tieto reklamne sms-ky zablokovat? Idealne online, prip. cez sms.
V Orange som reklamne sms-ky zrusil na pobocke, ponuky od Orange, aj od partnerov.