multimediálny box
-
Daniel9911
Professional
multimediálny box
Ahojte, mam predplatené HBO GO a vlastním televízor LG s os netcast a HBO GO aplikácia mi vyhodila, že nie je už podporovaná. Chcem kúpiť multimediálny box androidom ktorá podporuje hbo go, a hlavne nech to má RJ45 konektor, lebo obývačke mám problém s wifi signálom. Viete mi niečo poradiť ? Ďakujem
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: multimediálny box
Ja som si pár dni späť objednal - https://sk.gearbest.com/tv-box/pp_00912 ... id=1433363
Je už na ceste z Nemecka. Onedlho príde, ak chceš môžem ti potom napísať skúsenosť. Predtým som mal Tanix TX 3 mini L. Mal rovnakú konfiguráciu ako tento a nemal som problém
Predal som ho lebo som ho nepotreboval, ale teraz potrebujem box kvôli Horizon GO.
Je už na ceste z Nemecka. Onedlho príde, ak chceš môžem ti potom napísať skúsenosť. Predtým som mal Tanix TX 3 mini L. Mal rovnakú konfiguráciu ako tento a nemal som problém
-
Daniel9911
Professional
Ahoj, ak by si bol tak dobrý a napísal skúsenosti, lebo ja som sa viac menej pozeral len SK/CZ obchodoch a tam to je všetko nad 40 euro, keby chromecast malo RJ45 tak určite neváham, tiež som pozeral Evolveo alebo Tesla značku (ale to bude isto China tiež ).
https://www.alza.sk/tesla-mediabox-x900 ... 726598.htm
https://www.datart.sk/multimedialne-cen ... 8-hdr.html
https://www.alza.sk/tesla-mediabox-x900 ... 726598.htm
https://www.datart.sk/multimedialne-cen ... 8-hdr.html
-
K-u-b-i-a-k
Addict
No osobne by som za to toľko peňazí nedal. Hneď ako mi príde, napíšem. Mňa vyšiel aj s Priority Line poštou cca 21€.
-
Ryan Giggs
VIP
Chromecast ultra ma aj ethernet.Daniel9911 napísal: keby chromecast malo RJ45 tak určite neváham,
Hlavnou otázkou je, že na to čo chceš, lebo sú dve rozdielne androidové boxy:
1. 99% sú obyčajné androidové, kde sa dá nainštalovať skoro všetko to, čo na telefónoch. Ide tam všetko ale na niektoré sa nedá nainštalovať netflix alebo funguje v katastrofálnej kvalite. Neviem prečo toto obmedzujú ale je to tak. Podobne je to aj s hbogo, kvalita obrazu nedosahuje väčšinou maximum.
2. Malé percento boxov a všetky androidové televízory majú špeciálne upravený android, "Android TV". Tu fungujú dobre hbogo, netflix a iné. Bežným, normálnym spôsobom sa na týchto nedá nainštalovať nijaký prehliadač a ani väčšina aplikácií čo sú dostupné na telefónoch, toto je veľká nevýhoda. Ďalšou nevýhodou je, že sú drahšie ale väčšinou sú certifikované od google a preto tam tie video služby fungujú lepšie.
Kto chce box na hbogo alebo netflix tak je podľa mňa lepšou voľbou Android TV. Na youtube stačí aj obyčajný android, tie sú lacnejšie - ako ten Tanix.
Aj to z datartu je len obyčajný android nie android tv, taký kúpiš aj na Slovnesku cez webshopy za 40 eur nie za 100, to sa neoplatí.
1. 99% sú obyčajné androidové, kde sa dá nainštalovať skoro všetko to, čo na telefónoch. Ide tam všetko ale na niektoré sa nedá nainštalovať netflix alebo funguje v katastrofálnej kvalite. Neviem prečo toto obmedzujú ale je to tak. Podobne je to aj s hbogo, kvalita obrazu nedosahuje väčšinou maximum.
2. Malé percento boxov a všetky androidové televízory majú špeciálne upravený android, "Android TV". Tu fungujú dobre hbogo, netflix a iné. Bežným, normálnym spôsobom sa na týchto nedá nainštalovať nijaký prehliadač a ani väčšina aplikácií čo sú dostupné na telefónoch, toto je veľká nevýhoda. Ďalšou nevýhodou je, že sú drahšie ale väčšinou sú certifikované od google a preto tam tie video služby fungujú lepšie.
Kto chce box na hbogo alebo netflix tak je podľa mňa lepšou voľbou Android TV. Na youtube stačí aj obyčajný android, tie sú lacnejšie - ako ten Tanix.
Aj to z datartu je len obyčajný android nie android tv, taký kúpiš aj na Slovnesku cez webshopy za 40 eur nie za 100, to sa neoplatí.
a kto chce iba na kodi?
Budeš sklamaný ale kodi funguje najlepšie na pc.
Na čo to chceš použiť? Na Android TV som neskúšal nahodiť Kodi, na tých obyčajných androidoch funguje.
Aj tá tesla za 130 eur v alze je obyčajný android, nemusí to byť zlé ale pri netflixe môže byť problém. Na tom tanixe napr. je aj rj45 ale hbogo nefunguje, keď je pripojený internet cez kábel ale len vtedy, keď sa pripojíš cez wifi. Sú tam takéto hlúposti, pri Android TV systéme keď je net pripojený cez kábel aj tak funguje hbogo, je to čudné ale aj cez wifi, je to jedno.
Na youtube stačia aj tie lacné krabičky, tam je to jedno. Ale ani obraz nie je až taký kvalitný ako z drahších s Android TV, väčšina ľudí to nevidí, je im to jedno, resp. nevideli nič lepšie tak sa nesťažujú, tie tanix-y a podobné z Číny sú taký low-end, nenáročným je to ok.
Na čo to chceš použiť? Na Android TV som neskúšal nahodiť Kodi, na tých obyčajných androidoch funguje.
Aj tá tesla za 130 eur v alze je obyčajný android, nemusí to byť zlé ale pri netflixe môže byť problém. Na tom tanixe napr. je aj rj45 ale hbogo nefunguje, keď je pripojený internet cez kábel ale len vtedy, keď sa pripojíš cez wifi. Sú tam takéto hlúposti, pri Android TV systéme keď je net pripojený cez kábel aj tak funguje hbogo, je to čudné ale aj cez wifi, je to jedno.
Na youtube stačia aj tie lacné krabičky, tam je to jedno. Ale ani obraz nie je až taký kvalitný ako z drahších s Android TV, väčšina ľudí to nevidí, je im to jedno, resp. nevideli nič lepšie tak sa nesťažujú, tie tanix-y a podobné z Číny sú taký low-end, nenáročným je to ok.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Na tom Tanixe za pár šupiek mi šlo Kodi úplne v pohode 
-
Daniel9911
Professional
Práve to potrebujem hlavne kvôli HBO GO kedže po novom už nemá podporu pre LG TV s OS Netcast, a pozerat to cez mobil by som nechcel preto som skôr rozmýšľal nad multimediálnym boxom. Pozeral som tie recenzie na tesla box a tam to fakt funguje len cez wifi. Takže jedine evolveo alebo chromecast ultra ak sa dá ešte niekde dostať, a posledná alternatíva box z gearbestu.
Boxov je vela, kludne aj daky Android typu A95X alebo nieco novsie A95X F3, pripadne nieco podobne.
Mam aj Xiaomi MiBox S (nema ethernet, ten by siel cez usb doplnit) aj Nvidia Shield TV. Oba su fajn, bezia na Android TV. Akurat ta cena je pri nvidii niekde inde.
Keď chceš to na hbogo tak box s Android TV.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Dnes mi vybehol na Marketplace Chromecast Ultra za 25€. Týpek z HE.
Stremovať z telefónu? Zničíš si akumulátor v telefóne, je to nepohodlné, do telefónu nepichneš rj45, neprenáša vraj všetky formáty. 
ale do chromecastu nestreamujes z telefonu. telefonom ho iba ovladas, samotne streamovanie ide priamo z konkretnej sluzby.
Presne tak. To iste ako napr Spotify
oplati sa chromecast aj v 2020?
rodicia maju staru samsung plazmu, obrazovo stale prekvapivo dostacujuca, no pomaly sa otukavaju vo svete streamingovych sluzieb, tak som rozmyslal ze chromecast by bolo asi najjednoduchsie riesenie ako im umoznit pouzivat netflix/hbogo/spotify na starsom TV - ma chromecast nejaku alternativu? bojim sa ze ak im dam nejaku cinsku krabicku, mozu nastat problemy s fw, aktualizaciami atd, tomu by som sa rad vyhol
rodicia maju staru samsung plazmu, obrazovo stale prekvapivo dostacujuca, no pomaly sa otukavaju vo svete streamingovych sluzieb, tak som rozmyslal ze chromecast by bolo asi najjednoduchsie riesenie ako im umoznit pouzivat netflix/hbogo/spotify na starsom TV - ma chromecast nejaku alternativu? bojim sa ze ak im dam nejaku cinsku krabicku, mozu nastat problemy s fw, aktualizaciami atd, tomu by som sa rad vyhol
-
Ryan Giggs
VIP
Aktualizacie na cinskej krabicke mozes zakazat. A problem s FW sam od seba nenastane.
chromecast bude urcite jednoduchsi ako nejaky android prehravac