Peniaze peniaze a zase peniaze (vzťah)

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Peniaze peniaze a zase peniaze (vzťah)

Príspevok od používateľa beardie »

tupe zovseobecnovanie
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Takéto témy sa tu na fóre riešili odjakživa. Nie je to nič nové pod slnkom. Pre (normálnu) ženu je najdôležitejšie jej dieťa a naň potrebuje peniaze. Od kohokoľvek, kto ich má. Ak ich jej súčasný partner nemá, nájde si takého, ktorý ich má. To je číry pragmatizmus.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

No, vidis - to teba trapit vobec nemusi, ty nemas zaujem o zeny s detmi. A kazdym dalsim tvojim prispevkom zacinam mat podozrenie o tom ci vobec realny zaujem o akukolvek zenu mas.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Terepin napísal:Takéto témy sa tu na fóre riešili odjakživa. Nie je to nič nové pod slnkom. Pre (normálnu) ženu je najdôležitejšie jej dieťa a naň potrebuje peniaze. Od kohokoľvek, kto ich má. Ak ich jej súčasný partner nemá, nájde si takého, ktorý ich má. To je číry pragmatizmus.
-ano v podstate je to naozaj tak, ak sa na to pozerame racionalne a objektivne. Ale to je normalne a spravne, pretoze prvá a najdolezitejsia jednotka je matka s dietatom. Monogamny parovy vztah zena/muz je az pomerne neskory kulturny fenomen. Predtym v prvnotnopospolnej spolocnosti nic take neexistovalo resp to bola asi iba okrajova zalezitost. To mas ako u vecsiny opic, tak tiez samice sa prednostne paria so samcami ktori im nosia maso ulovenych zvierat, pred samcami ktori nic nenosia. A je to tak spravne, pretoze samica potrebuje dobru vyzivu kvoli tomu aby vynosila zdraveho potomka a neskor mala dost mlieka. Ale je jej jedno kto to maso donesie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Prasive opice zlatokopky!
Terepin
Addict
Addict

Ja o zlatokopkách nepíšem. To len vy si myslíte, že áno.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja si myslim ze to je to co pritahuje zeny, nie to ze ma vela penazi, ale to ze je uspesny, samostatny, lebo to ze sa dokaze postarat sam o seba indikuje ze sa bude vediet postarat nie len o nu ak bude treba ale aj o deti.
no a samozrejme potom ide o nejaku vynimocnost, kazdy chce niekoho vynimocneho, nikdo predsa nesniva o tom ze si raz najde random priemerne dievca z dediny. nehovorim ze niekto nemoze snivat o dievcati co zije na dedine, ale asi to bude skor preto ze pre neho bude niecim vynimocna.

no a ked si chlap moze vybrat z dvoch zien a jedna bude atraktivnejsia, tak si asi vyberie tu atraktivnejsiu. a ked si zena bude moct vybrat z dvoch muzov a jeden bude mat dobru pracu a zaujimave hobby a ten druhy bude zit u rodicov a vecery travit hranim sa napocitaci, tak koho si asi vyberie?

na tom predsa nie je nic zle, je to prirodzeny vyber, je to prospesne pre spolocnost, aby tragedi neplodili dalsich tragedov :D
Terepin
Addict
Addict

Bez peňazí sa o seba nedokáže postarať nikto.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

:aasmile29:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kokooooos, uz som sa bal, ze sa tu nic za mudrosti od Terepina nedocitam. A buuum! Ako keby ma trafil blesk niekde medzi mradorapmi! Je to tu.

Terepit, ty tragikomicky, neuroticky, uplakany pouzivatel z tohto fora. Ty si stale budes tocit to svoje o peniazoch, o zlatokopkach, ako je vsetko o peniazoch a ako su zeny na peniaze. Keby aj to bola pravda, tak stale su zeny, ktore na to nehladia. Najdi si taku. A vies co, ja ti poradim inak. Najdi si taku chudobnu babu, pre ktoru budes aj ty vyzerat ako bohaty.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Terepin skôr by sa to dalo sformulovať tak, že ak nemáš peniaze, tak sa o seba zjavne nedokážeš postarať... mať peniaze hlavne nie je genetická preddispozícia s ktorou sa rodíš, a nedokážeš ju zmeniť...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nikto netvrdi ze chlap musi mat koopec penazi aby si nasiel fajn zenu, ale pravda je, ze by mal vediet sa o seba svoju buducu rodinu aspon trochu postarat, to je cele.
Terepin
Addict
Addict

No veď áno. Ja tvrdím to isté. Druhá stránka veci je, že chlap môže zarábať toľko, že sa dokáže postarať o seba, ale už nie o rodinu (napr. už má existujúci úver na bývanie ako ja). Tretia stránka veci je aké očakávania má žena od rodinného života (počet detí, mesto/dedina, dom/byt, úroveň žitia, atď.). Inými slovami, všetko sa točí okolo peňazí. A na základe nich sa aj vyberajú partneri. Nechápem, čo je na tomto názore pridrbané.

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2020, 11:01)
heker napísal:Kokooooos, uz som sa bal, ze sa tu nic za mudrosti od Terepina nedocitam. A buuum! Ako keby ma trafil blesk niekde medzi mradorapmi! Je to tu.

Terepit, ty tragikomicky, neuroticky, uplakany pouzivatel z tohto fora. Ty si stale budes tocit to svoje o peniazoch, o zlatokopkach, ako je vsetko o peniazoch a ako su zeny na peniaze. Keby aj to bola pravda, tak stale su zeny, ktore na to nehladia. Najdi si taku. A vies co, ja ti poradim inak. Najdi si taku chudobnu babu, pre ktoru budes aj ty vyzerat ako bohaty.
Tak sa ťa opýtam. Predstav si úspešnú právničku, ktorá zarába 2000 v čistom. Fakt si myslíš, že sa vydá za chlapa, ktorý zarába 700 éčok v Lidli? Môže, samozrejme. Ale drvivá väčšina žien sa ti do horšieho nevydá, rovnako ako väčšina mužov nedokáže akceptovať, že nie oni sú živiteľom rodiny. Sú to stereotypy, ale je to, žiaľ, tak. Mám kamarátku, ktorá sa pred rokmi rozišla so svojím priateľom, pretože si nehľadal prácu. Podľa teba to z nej automaticky robí zlatokopku?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skusim ti odpovedat inak. Vezmi si stupnicu od 1 do 10, peicom 10 je najviac (krasa, zdravie, vzdelanie, humor, charizma). Ak by sme dali pravnicku niekde na uroven 8, tak moze chodit a zit aj s pokladnikom z Lidlu, ktory bude mat stabilnu pracu, bude sa o seba starat, bude sympaticky pre nu, bude jej venovat volny cas, bude mat pochopenie pre jej vycerpavajucu pracu, obcas jej navari veceru alebo ju vezme do kina. Vo volnom case poupratuje, pretoze pravnicka bude dlho v praci. Vyzorovo bude mozno priemerny chlap, ale bude zodpovedny a to ho zaradi niekdn na tej myslenej stupnicu napriklad na poziciu 6 az 7. Preco by takato pravnicka nemohla mat niekoho s kym jej je dobre, kto na ukor lepsej mzdy spravi domace prace? Nie kazda zena je zlatokopka a ak by som sa riadil tou stupnicou, tak si myslim, ze o 1 az 2 stupne nizsie to fungovat moze. A aj funguje.

Dam ti priklad zo zivota. Moja kamaratka pravnicka, krasna baba, pohodova, vecne usmiata. Cela rodina pravnici, nema problem s peniazmi ani chlapmi. Chodi s normalnym chalanom, kedysi telentovanym sportovcom, dnes uz da sa povedat skrachanym sportovcom. Myslis, ze riesi to, ze ci zarobi 700 alebo 1000 eur? Nemyslim si, pretoze by s nim nebola zo 2, ak nie aj 3 roky.

Teraz sa vratim k tebe spomenutej pravnicke. Myslis, ze taka pravnicka by zakopla o cloveka, ktory sa 10 rokov nevie zaradit vo svojom zivote, ledva preziva, na vsetko sa diva negativne, je zakriknuty a utiahnuty? Mysli si, ze ma dobry styl obliekania, zabavny humor a len nema stastie na zeny, hm? Nie, takato pravnicka o toho cloveka nezakopne, pretoze na pomyspenej stupnici je to cislo 1 alebo 2, cize sa pravnicka ho oznaci ako moralnu trosku s ktorym by sa nudila, nemala by sa s nim o com poprzpravat a len by pocuvala jejo staznosti a vyhovorky na vsetko, tak, ako to tento clovek robi uz 10 rokov.

Preto si ta pravnicka najde hoci aj toho pokladnika z Lidla, ktory ma charizmu, zabavi ju, bude sa jej venovat a ma jej co ponuknut.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Terepin zasa si tu vytiahneš dva "extrémy" a podľa toho posudzuješ celú populáciu? Prečo by nemohla mať úspešná právnička vzťah z mužom, ktorý zarába 700€ v Lidli? Jasné, je to nepravdepodobné, ale ani nie preto, že každý má iný plat, ale skôr preto, že obaja budú mať úplne iný okruh záujmov a celkovo životného "nastavenia". Veď čo by si napríklad ty chcel s takou ženou robiť? Čo by si si s ňou pozeral dráčikov na fórach a radil jej, nech nechodíte občas von, ale radšej nech si kúpi tričko? A ten rozchod? No tak keď to bolo zjavne lenivé hovado, čo sa dá čakať? Ty to asi nedokážeš pochopiť, ale je to celkom pochopiteľné, že keď dvaja spolu žijú, a jeden príde o prácu a má na saláme si hľadať iný zdroj príjmu, len čaká že sa o neho bude ten druhý starať, lebo spohodlnie, že to vydrží?
edit: tak heker to rozvinul ešte trefnejšie :smt023
Terepin
Addict
Addict

heker napísal:Skusim ti odpovedat inak. Vezmi si stupnicu od 1 do 10, peicom 10 je najviac (krasa, zdravie, vzdelanie, humor, charizma). Ak by sme dali pravnicku niekde na uroven 8, tak moze chodit a zit aj s pokladnikom z Lidlu, ktory bude mat stabilnu pracu, bude sa o seba starat, bude sympaticky pre nu, bude jej venovat volny cas, bude mat pochopenie pre jej vycerpavajucu pracu, obcas jej navari veceru alebo ju vezme do kina. Vo volnom case poupratuje, pretoze pravnicka bude dlho v praci. Vyzorovo bude mozno priemerny chlap, ale bude zodpovedny a to ho zaradi niekdn na tej myslenej stupnicu napriklad na poziciu 6 az 7. Preco by takato pravnicka nemohla mat niekoho s kym jej je dobre, kto na ukor lepsej mzdy spravi domace prace? Nie kazda zena je zlatokopka a ak by som sa riadil tou stupnicou, tak si myslim, ze o 1 az 2 stupne nizsie to fungovat moze. A aj funguje.
Ale jasné, že môže. To som povedal aj ja. Ale žena (resp. človek všeobecne), ktorý na sebe tvrdo pracoval a obetoval roky svojho života, si nebude hľadať muža, ktorý od strednej robí predavača bez akýchkoľvek ambícii sa niekam ďalej posunúť. Vrana k vrane sadá, úspešní ľudia si hľadajú iných úspešných ľudí. Nehovorím, že úplne všetci, ale sú to výnimky, nie pravidlá. A v drvivej väčšine prípadov sú len v jednom smere, keď bohatý muž si vezme jednoduchú ženu a nie naopak.
heker napísal:Dam ti priklad zo zivota. Moja kamaratka pravnicka, krasna baba, pohodova, vecne usmiata. Cela rodina pravnici, nema problem s peniazmi ani chlapmi. Chodi s normalnym chalanom, kedysi telentovanym sportovcom, dnes uz da sa povedat skrachanym sportovcom. Myslis, ze riesi to, ze ci zarobi 700 alebo 1000 eur? Nemyslim si, pretoze by s nim nebola zo 2, ak nie aj 3 roky.
Aby bolo jasné, nechcem nijak dehonestovať tvoju kamarátku a mám môj rešpekt. Ale ja ti dám tiež príklad so života: moja sestra je koncipientka. Robí za smiešne peniaze 5 dní v týždni, 12 hodín denne, len aby mohla vykonávať advokátsku prax. Je to cieľavedomá žena, ktorá si nenechá od nikoho srať na hlavu. Keď som sa jej opýtal, či by bola ochotná sa vydať za obyčajného predavača v potravinách, mi rovno odsekla: nie. A má pravdu. Prečo by mala chcieť muža, ktorý evidentne nemá žiadne ambície v živote niečo dosiahnuť? Každý si predsa hľadá seberovného. Aj vy mi to tu hovoríte. Prečo by som si mal hľadať advokátky, riaditeľky, či úspešné športovkyne, keď na ne nemám, sú mimo moju ligu? Bol by som blázon, keby som sa o to pokúšal.
Dám ti ešte jeden príklad. Mamina kamarátka robí obyčajnú referentku v knižnici. Vyjadrila sa, že muž má poriadne zarábať a dala mi pocítiť, že môj plat 600€ jej pod jej úroveň. A to je, prosím pekne, 40ka, ktorá len prijíma a vydáva knihy. A to som dal už 3 príklady. Koľko ich ešte mám dať? Ja si tieto veci nevymýšľam, ja som ich reálne zažil. Ono nie nadarmo o zoznamkách platí, že top 80% žien ide po top 20% mužov. V Nemecku jeden novinár urobil test: vytvoril si dva profily na jednej zoznamke. Na jednej mal fotku všedného, priemerne vyzerajucého muža, zatiaľ čo v druhej mal fotku vypracovaného sexy chlapa bez trička. Na správy prvého muža ženy nereagovali. Na správy druhého už áno a nie len to. Nie len, že všetky prijali pozvanie na stretnutie, dokonca väčšina z nich nemala problém s návrhom na sex. Opäť raz, netvrdím, že úplne všetky ženy na planéte sú takéto, OK? Ja len poukazujem na to, že takéto správanie u žien nie až také výnimočné, ako si myslíte.
heker napísal:Teraz sa vratim k tebe spomenutej pravnicke. Myslis, ze taka pravnicka by zakopla o cloveka, ktory sa 10 rokov nevie zaradit vo svojom zivote, ledva preziva, na vsetko sa diva negativne, je zakriknuty a utiahnuty? Mysli si, ze ma dobry styl obliekania, zabavny humor a len nema stastie na zeny, hm? Nie, takato pravnicka o toho cloveka nezakopne, pretoze na pomyspenej stupnici je to cislo 1 alebo 2, cize sa pravnicka ho oznaci ako moralnu trosku s ktorym by sa nudila, nemala by sa s nim o com poprzpravat a len by pocuvala jejo staznosti a vyhovorky na vsetko, tak, ako to tento clovek robi uz 10 rokov.
Ešte by som pochopil, keby som bol psychická troska, ale morálna? Ti garantujem, že morálnejšieho človeka nájdeš už iba v kostole. Ja som bol prísne vedený k slušnosti. Keď som ako tínedžer po prvý raz prišiel ku kamarátovi na návštevu, tak som sa ho opýtal, či môžem ísť na záchod. Takú som mal výchovu. Trvalo mi dosť, kým som sa naučil ísť na toaletu bez povolenia. U žien to platí stonásobne, keďže pri nich reagujem takto:
FzVAyLX.jpg
Takže o mojej morálke nemaj žiadne pochybnosti.

A ku zvyšku som už povedal svoje: viem sa zabaviť s ľuďmi, svoje problémy im na nos nevyhadzujem a bolo mi už nie raz vynadané, že priveľa kecám.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin

iste ze muz ma slusne zarabat ako inac by mal zabezpecit aspon trochu rodinu? mas predstavu kolko toji splacat hypoteku, lizing na auto, k tomu 1-2 dovolenky rocne, nejaka ta chata. Bez penazi to proste nejde a muz s malym platom pokial nie je nejaky mega krasavec tak iba tazko si najde super partnerku.
Kedysi v minulosti mohol vstupit do manzelstva muz iba ked dokazal ze bude vediet rodinu uzivit. Bolo uplne bezne niektore scoialne skupiny muzov ktory mali slabo platene zamestnanie nemali ziadnu sancu na manzelstvo az dokonca zivota.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo zas neprehanaj. Viac nez polovica ludi na svk si nevie dovolit aspon 2/3 z toho co si vymenoval. A funguju.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas

pockaj, ale my sa bavime o vzdelanych a zaroven peknych zenach. Terepin nechce ziaden priemer, pretoze su prenho prilis jednoduche ale take zeny si mozu vyberat z mnozstva uspesnych zaujemcov.
Dnes je uplne normalne, vsetko to co som vymenoval.
Terepin
Addict
Addict

gogo956 napísal:Terepin

iste ze muz ma slusne zarabat ako inac by mal zabezpecit aspon trochu rodinu? mas predstavu kolko toji splacat hypoteku, lizing na auto, k tomu 1-2 dovolenky rocne, nejaka ta chata. Bez penazi to proste nejde a muz s malym platom pokial nie je nejaky mega krasavec tak iba tazko si najde super partnerku.
Kedysi v minulosti mohol vstupit do manzelstva muz iba ked dokazal ze bude vediet rodinu uzivit. Bolo uplne bezne niektore scoialne skupiny muzov ktory mali slabo platene zamestnanie nemali ziadnu sancu na manzelstvo az dokonca zivota.
Ale veď ja to tvrdím už celé roky. :D A všetci sa mi za to vysmievate. Nič nové si nepovedal, to ja viem už dávno. Zakaždým, keď sa ma niekto opýtal, prečo nemám priateľku, dal som mu jednoduchú odpoveď: lebo na ňu nemám. Ani kolega mi nechcel veriť. A keď ho opustila manželka a začal randiť, tak sa sťažoval, že ho stoja peniaze. Za jednou pravidelne dochádzal po Pezinka. S druhou šiel na vianočné trhy do Budapešti a zaplatil hotel. A pod. Takže asi tak.

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2020, 21:30)
gogo956 napísal:wladas

pockaj, ale my sa bavime o vzdelanych a zaroven peknych zenach. Terepin nechce ziaden priemer, pretoze su prenho prilis jednoduche ale take zeny si mozu vyberat z mnozstva uspesnych zaujemcov.
Dnes je uplne normalne, vsetko to co som vymenoval.
Ja mám priemerne vyzerajúce ženy rád. Aspoň na seba nepútajú pozornosť. A priemernosť i tak hodnotím aj podľa správania, nie len podľa výzoru.
Napísať odpoveď