Priemyselný vysávač

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Smoukey
Expert
Expert

Priemyselný vysávač

Príspevok od používateľa Smoukey »

Zdravím, neviem či v tomto má niekto prehľad ale, potreboval by som niečo na vysávanie prachu, pri prerábkach, predajne tzn. kamienky z posypu a bordel z vonku. Ideál aby bol aj na mokré vysávanie a mal zásuvku na pripojenie náradia. Vďaka za pomoc. Cena to tých 150€. Zatiaľ sa mi čo sa týka pomeru cena/výkon najviac pozdáva toto. https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Vysav ... p100262511
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Priemyselný vysávač

Príspevok od používateľa heker »

Ak hladas priemyselny vysavac, tak ta sklamem, v Lidli to asi nekupis. Medzi tie lepsie na trhu, s tradiciou, dobrym servisom a prislusenstvom patri Karcher a Bosch. Pripadne aj Makita. Avsak nie za cenu 150 eur, ale tak 2x viac. Ak to chces na obcasne vysavanie a nechces do toho investovat, tak si kup aj to co predava Lidl. Ked si pozries co pouzivaju upratovacie firmy alebo aj na stavbach, tak to Parkside nie je.
Smoukey
Expert
Expert

Budem to používať veľmi sporadicky, väčšinou na obyčajnú, ale viac znečistenú podlahu. Neplánujem s tým podnikať. Preto sa mi nechce za to dávať 500 €. Ale jasné chápem, že za tie peniaze od toho nemôžem čakať zázraky. Čo sa týka parkside vecí, zopár ich doma mám a na občasné používanie "domáceho kutila" mi to stačí a myslím, že ten pomer cena-kvalita-výkon je tam v pohode. Máš inú skúsenosť? Najskôr som pozeral toto https://www.bosch-sk.sk/bosch-advancedvac-20 . Ten sami pozdával viac, ale potom mi pripadajú parametre pri parkside lepšie... Neviem čo je lepšia voľba. Parkside má 1500W a výkon 190mbar a Bosch 1200W a max vákuum (turbína) 260mbar? Ako tomu mám chápať? Čo mám prioritne v parametroch pozerať? Alebo lepšie toto? https://www.bosch-sk.sk/vysavac-2v1-bos ... ofessional .
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Existuje taká super vec, volá sa: požičovňa náradia. Pre sporadické používanie špecializovaného náradia ideálne. Je úplne zbytočné doma držať náradie, ktoré použiješ 2x za 5 rokov, prípadne je zbytočne neskladné.
Smoukey
Expert
Expert

Parádne rady. :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pripájam sa k požičovni
Smoukey
Expert
Expert

Sporadicky som myslel, vysávanie prachu z prerábky raz za rok, piliny a hobliny pri práci z drevo raz za mesiac a vysávanie predajne - kamienky atď. každý druhý deň. Nie raz za 5 rokov...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Kúp si ten z Lidlu. Máš tam 3 roky záruku. Ak to nevydrží, dáš to reklamovať, ešte som nepočul aby robili problémy. Za vrátené peniaze môžeš potom kúpiť niečo lepšie keď si priplatíš.
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Urcite neodporúčam Fieldmann FDU 2003-E.
Išiel som s ním na dome povysávať prach zo stien (proste omietka) a doslovne behom 3 sekúnd upchatý filter.
Jeden chlapík písal, že si ho prerobil na sáčkový a nemá s ním problém, no tak daleko som sa nedostal ešte a ani nedostanem keďže som do neho kopol :D
Smoukey
Expert
Expert

S Fieldman vecami nemám ani ja dobré skúsenosti. Objednal som nakoniec https://www.bosch-sk.sk/bosch-advancedvac-20. Dúfam bude v pohode. Dám vedieť.
Napísať odpoveď