Zaznamnik DAHUA

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zaznamnik DAHUA

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Zdravim,

Ktore riesenie by ste mi odporucili?

Zaznamnik podporuje max 12 tb

Lepsie je namontovat 2x 6tb disk
alebo jeden 12 tb ?
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Zaznamnik DAHUA

Príspevok od používateľa heker »

Co je to, DVR/NVR ku kameram? Aky datovy tok tam pojde, teda kolko MB/s sa bude zapisovat a v akej kvalite?

Z toho co pises by som nebral ani, ani. Kvoli cene. 2x6TB je drahsie, mas tam 2 kusy, ktore sa mozu pokazit a pokial nemaju sluzit ako raid, tak radsej len jedne kus. Kapacita sa udava na disk, nie dokopy, takze zrejme pojde o kapacitu 12TB/disk, teda pri dvoch diskoch 24TB, vacsiu kapacitu dokazu vyriesit novym firwarom. Ja by som volil 8 az 10TB disk pri ktorych su priaznivejsie ceny, 10TB WD Red stoji okolo 350 eur, niekde by si ho nasiel aj lacnejsie. 12TB verzia uz stoji asi 80 eur viac.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Tiez som nepochopil co sa skryva pod pojmom zaznamnik. No pouzil by som WD Purple . Pouzivam do DVR len tie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Purple su urcene pre zaznamniky, ale problem nie je ani s Red.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

pre doplnenie,

jedna sa konkretne o tieto modely:

zaznamnik:
https://www.tssgroup.sk/dahua-nvr4208-8 ... korder-ip/

+ 8 kamier
https://www.tssgroup.sk/dahua-ipc-hfw55 ... ip-kamera/

ak je mozne odpovedat,
kolko dni dokaze byt archivovany zaznam kym sa zacne prepisovat, ked pocitame ze tam bude naisntalovany 8Tb disk ? pri 8 kamerach s najvyssim rozlisenim, ktore podporuju kamery

Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To sa neda povedat kolko zaznamu tam ulozis. Zo zakona to moze byt maximalne 15 dni, ak ma pamat neklame. Dokonca niektore zaznamniky ani neumoznuju dlhsie a automaticky to premazavaju. Je vsak mozne, ze po prichode GDPR sa tie veci zmenili, treba pozriet zakon. Mas tam h.265 kodek, takze pri 5mpix, 24 FPS, 24 hodin nepretrziteho nahravania a vysokej kvalite, tak odhadujem, ze den zaznamu z jednej kamery bude mat 60-80GB na jednu kameru. Cize na 8 kamier to bude 480 a 640GB. Tych 15 dni mas teda niekde okolo 8,5TB, teda 8TB disk by mal postacit. Avsak treba sa na to pozerat aj tak, ze zrejme nepotrebujes nahravat 24 fps zaznam z kazdej kamery. Mozno ak ide o nejaky vstup, tak tam nechas 24 fps, inde ti postaci 20 alebo len 15 fps. Niekde mozno kamera bude nastavena na motion, teda bude nahravat len ak zaznamena pohyb. V popise kamery je h.265+, ale u rekorderu sa udava h.265 format. Mozno ma aj h.265 a teda ta komprimacia zaznamu by bola este lepsia. Za seba tvrdim, ze 8TB disk ti bude akurat na tento ucel. Ak ti nie je luto penazi, tak chod do 10TB, ale myslim si, ze 10TB bude zbytocny.

//autoeditácia príspevku (31 Jan 2020, 0:13)
Tak som Googlil a nasiel kalkulacku: https://www.cctvcalculator.net/en/calcu ... alculator/
Ked som znizil fps na 20 u vsetkych kamier, tak si na 7TB na 15 dni. Takze pohoda.
Prílohy
calc.png
calc.png (10.67 KiB) 4929 zobrazení
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Bezne sa ale nastavuje na kamerach motion detection. zbytocne je nepretrzite nahravanie potom pri hladani v zazname sa clovek zblazni. pri MD krasne vidis casovu linku kde boli pohyby. ja davam 1-2TB disky .
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

este jedna otazka.

riesim LIVE prenos a kedze mame len DSL internet s upload 1 Mbit/s tak je to trochu problem.
Premyslem nad zmenou internetu.
Aktualne riesim TELEKOM a ich ponukany internet vzduchom, ma to aj sused vraj najlepsie co sa v nasej lokalite ta zriadit.
akurat problem je to ze blokuju P2P na 6/1 Mbit
Do tychto detailov sa uz moc nevyznam, ale zrejme tento LIVE ide cez P2P nie ?

Dakujem za vysvetlenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Arkaz: Bezne ako bezne. Niekto radsej snima nonstop kvoli tomu, ze sleduje aj cast rusnej ulice, pripadne mu po zahrade beha pes. Urcite by som isiel do vacsieho ako 1-TB disku, najma pri 8 kusoch 5mpix kamerach.

k-u-l-i:Tp co opisujes je P2P v pripade torrentov, nie kamier. Kamery vyuzivaju RTSP protokol. Dokonca su provideri, ktori poskytuju zvysenu rychlost uploadu v pripade RTSP protokolu. Mas napriklad len 1mbit upload internetu, ale pre RTSP ti vedia napriklad za 5 eur/mesiac poskytnut +3mbit uploadu k tomu co mas.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak samozrejme niekto preferuje aj takyto sposob no neviem si predstavit potom hladat nieco ak sa daco stalo :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kamera slusi hlavne ako prevencia. Ked uz niekto ide kradnut a vie, ze su tam kamery, tak logicky pojde v kukle, v siltovke a s dakymi rukavicami, takze ti ziadna kamera nepomoze. A ked uz nieco ukradnu, tak si clovek dokaze nad to sadnut a pozerat zaznamy, da sa to predsa prehravat zrychlene a pokial vies, ze to bolo tuto noc, tak sa to da relativne rychlo preklikat. Sam som takto hladal na zaznamoch co som potreboval, trvalo mi to mozno hodinu, ale nasiel som to.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Viete mi este prosim vysvetlit tieto nastavenia?

Pri nastaveni kamery si vyberam kompresiu H.265 kde prinej si viem nastavit prenosove rychlosti od 1280 po 8192 kb/s
Co ovplyvnuje ta rychlost a teda aku hodbotu nastavit pre co najlepsie vysledky?

Vedla tejto ponuky je este nastaveniale vedlajsi stream
Aky vedlajsi stream sa tym mysli ? Napr. Pri tomto streame je mozne nastavit najvysiu hodnotu rozlisenia len 704x480

Dakujem za odpovede :)
heker
Redeemer
Redeemer

Pozri manual ku kamere :) Tie cisla su bitrate, teda datovy rok. Oznacuje to limit na jednu sekundu zaznamu. Cize maximum je 8mbit za sekundu, teda 1 MB (megabyte). Skus si to otestovat a porovnat aku kvalitu potrebujes. 15 rokov dozadu sa DVD filmy konvertovali na XviD format, ktory sa potom napalil na CD. Ak bol nizky bitrate, tak bola horsia kvalita. Zvysenim bitrate kvalita stupla, ale film uz musel byt na 2 CD. Otestuj si rozdiel v zazname, ze ci to bude potom az take porovnatelne, ze by si medzi 2mbit a 4mbit videl zhorsenu kvalitu, ci 6mbit bude vypadat o dost lepsie a ci tych 8mbit stoji za to. Na zaklade toho bude mat aj ulozeny zaznam rozdielnu velkost a teda skor mozes zaplnit disk. Ak mas velky disk, tak si mozes zvolit vacsiu kvalitu zaznamu.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vedlajsi stream je stream v nizsej kvalite. napr ked otvoris mobilnu appku a pozeras live mimo domu aby neslo hned plne palby tak to mozes pozerat ako vedlajsi stream s nizsou kvalitou a rucne prepnut na vyssiu.
heker
Redeemer
Redeemer

Este doplnim, ze ten vedlajsi stream je v kvalite, ktora sa oznacuje ako D1. To rozlisenie 704x480 je pre NTSC format, u nas sa pre PAL pouziva 720x576px. To len taky informacny doplnok, aby sme tu boli mudrejsi :)
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

pani,

este jednu vec ak by ste vedeli poradit v com moze byt problem,

live prenos cez mob. aplikaciu ide strasne trhavo, resp. obraz sa meni po kazdych 15 sekundach pri vyssom rozliseni.

ak som priamo napojeny na domacu wifi tak prenos ide plynule a rychlost prenosu mi ukazuje cca. 700 kb/s
ak sa prepnem na mobilne data, rychlost prenosu sa pohybuje na urovni 200-300 kb/s, tym padom video ide trhane ako spominam vyssie.

UPLOAD domaceho internetu mam pri merani v rozmedzi od 15 - 30 Mbps
informacia z telekomu, neblokuju ani neobmedzuju P2P ani RTSP protokol

z telekomu poradili, ze zrejme bude potrebne aktivovat Verejnu dynamicku IP adresu.

je este nejaka ina moznost ako teda spojazdnit live prenos vo vyssom rozliseni ?
Napísať odpoveď