Program ktorý automaticky ulozi screen na pc do priecinku?
Program ktorý automaticky ulozi screen na pc do priecinku?
zdravim kedze robim vela screenov na pc tak sa mi uz nechce stale dat najprv screen do skicara a potom ho dat este ulozit atd, hladam nieco take co stlacim len tlacitko na screen a automaticky sa mi ulozi do priecinku, cize aby som uz nemusel ja sa stym zdlhavo hrat diky.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Program ktorý automaticky ulozi screen na pc do priecink
Ak máš Windows 10, drž tlačidlo "windows" a stlač print screen. Uloží ti screen do obrázkov.
shareX
vie toho omnoho viac...
vie toho omnoho viac...
Ja pouzivam kombinaciu XnView a HotkeyP.
XnView je obrazkovy prehliadac, HotkeyP je program pre klavesove skratky, staci zadat urcite parametre v HotkeyP, nastavit vlastnu klavesovu skratku, je mozne pouzit aj PrintScreen, ScrollLock, PuseBreak, CapsLock, potom sa XnView spusti na pozadi, vytvori a ulozi screenshot aj s datumom a casom v nazve.
Priklad pre vytvorenie screenshot-u celej obrazovky a aktivneho okna (je nutne zmenit cestu podla potreby) v HotkeyP:
Prikaz: C:\Program Files\XnView\xnview.exe
Parametre: -capture=desktop,C:\Screenshot_$.ext
Parametre: -capture=window,C:\Screenshot_$.ext
XnView je obrazkovy prehliadac, HotkeyP je program pre klavesove skratky, staci zadat urcite parametre v HotkeyP, nastavit vlastnu klavesovu skratku, je mozne pouzit aj PrintScreen, ScrollLock, PuseBreak, CapsLock, potom sa XnView spusti na pozadi, vytvori a ulozi screenshot aj s datumom a casom v nazve.
Priklad pre vytvorenie screenshot-u celej obrazovky a aktivneho okna (je nutne zmenit cestu podla potreby) v HotkeyP:
Parametre: -capture=desktop,C:\Screenshot_$.ext
Parametre: -capture=window,C:\Screenshot_$.ext
Ja používam kombo Lightshot (na mega rýchle screenovanie (prakticky nulová odozva), screenovanie časti obrazovky, upload na image hosting jedným tlačítkom, a jednoduché úpravy obrázku (texty, šípky, štetec...)
A keď chcem spraviť krajšie screenshoty s legendou (šípky, texty, čitateľnejšie), tak použijem Monosnap. Ten je pomalší (pár sekúnd trvá, kým sa otvorí editor po nascreenovaní), menej intuitívny a blokuje kopu Ctrl + [niečo] príkazov, takže ho zapínam fakt len keď potrebujem.
No a keď chcem spraviť sériu screenov a uložiť ich do priečinka, tak klasika Win + PrtScr. Inak vie ale do priečinka (celú obrazovku alebo časť) dávať aj Lightshot, len klik navyše no.
A keď chcem spraviť krajšie screenshoty s legendou (šípky, texty, čitateľnejšie), tak použijem Monosnap. Ten je pomalší (pár sekúnd trvá, kým sa otvorí editor po nascreenovaní), menej intuitívny a blokuje kopu Ctrl + [niečo] príkazov, takže ho zapínam fakt len keď potrebujem.
No a keď chcem spraviť sériu screenov a uložiť ich do priečinka, tak klasika Win + PrtScr. Inak vie ale do priečinka (celú obrazovku alebo časť) dávať aj Lightshot, len klik navyše no.
Za mna Lightscreen