BREXIT - Britské referendum

Diskusie na politické témy...

Mala by Veľká Británia vystúpiť z EU?

VB by mala ostať v EU
41
58%
VB by mala opustiť EU
25
35%
Je mi to jedno
5
7%

Celkom hlasov: 71

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: BREXIT - Britské referendum

Príspevok od používateľa jackb »

Inak velka sranda bol plac o “nikym nevolenych vladcoch” ako dovode pre Brexit.
Nuz a oni su hned dvaja. Jedna v Palaci a druhy “na cisle 10”...

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2019, 11:29)
Boris dnes nieco dohodol. snad to bude priechodnejsie cez Westminster ako to bolo za Terezy
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nezachytil som, čo je v dohode nové, ale zachytil som, že túto dohodu pravdepodobne nepodporia severoírski unionisti...žeby teda EÚ netrvala na "Írskej poistke" a Boris tam chce postaviť zase hranice?

Podľa mňa to skončí failom, demisiou a zase odkladom odchodu Británie.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Má to posledné dni rýchli spád, raz hovoria, že dohoda je úplne mŕtva, na druhý deň, že sú takmer pred podpísaním dohody a teraz, že sa dohodli. Podla mňa to dohodli najlepšie ako mohli, nech je colná hranica na mori medzi Írskom a UK, veď koniec koncov je to tak isto aj medzi UK a EU. Mna by skôr zaujímalo, či sa niečo mení ohladom kúpy vecí z UK, ak by dohoda cez víkend prešla, mení sa niečo?

Ideálny prípad by bol ak by to cez víkend prijali, ak nie tak potom by nasledovalo čo? Predčasné volby, prípadne referendum o dohode? V každom prípade británia musí EU opustiť do nejakého dátumu v roku 2020, z dohodou alebo bez dohody. Ja by som skôr povedal, že sa v parlamente dohodnú na tom, že s dohoduou súhlasia, ale vystúpia až niekedy v 2020, kvôli doladeniu tejto dohody.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nemusí

Malo by byť druhé referendum, už výsledok prvého bol veľmi diskutabilny kvôli minimalnemu rozdielu
jackb
Redeemer
Redeemer

AFAIK sa aj tak nic menit nebude dalsie dva roky od datumu Brexitu (s dohodou). tak tomu rozumiem ja, ale uz je to "cesky film", ako sa hovori v Polsku (nikto nic nevie)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Boris vraj musí hľadať podporu u opozície alebo poslancov, ktorých vykopol, inak dohoda neprejde. :lol:
Prílohy
72398457_137915210939292_5789297383053459456_n.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď to neschvália spravia voľby, kde keď Boris získa väčšinu tak túto dohodu schváli nový parlament a vystúpia.

Je otázne či Boris dokáže vyvolať u nich predčasné voľby bez väčšiny v parlamente alebo či vyhrá keby aj boli, otáznikov je viac než dosť. :lol:

Ale možno v sobotu to schvália, vylúčené to nie je.
jackb
Redeemer
Redeemer

Boris vacsinu neziska, kedze sa mu chrbtom otocila uz aj vlastna rodina. Je to nikym nezvoleny neschopny blb.

//autoeditácia príspevku (12 Dec 2019, 22:12)
no tak moj odhad bol nespravny a on vacsinu ziskal. takze uz je zvoleny neschomny blb.
upozornil by som ale na skutocnost, ze Nigel Farage sice jasne vyhral volby do Europskeho parlamentu (30,5%) no vo volbach do Westminsteru mu to nebolo nic platne

ale zase ludia nepodlahli vabeniu znarodnenia, optiky na kazdu farmu a podobne. skoda, ze LibDems nemaju sance presadit sa

//autoeditácia príspevku (16 Feb 2020, 18:41)
tak UK odisla a zacali sa dostavovat nasledky. kym Dani, minimalne na kodanskom letisku minuly vikend, pustali drzitelov britskych pasov aj ku prepazke "EU" na pasovej kontrole, v Amsterdame to zacalo byt ine, vid obrazok v prilohe. ake sranda z toho vznikla? napriklad na tomto blogu:
https://zelo-street.blogspot.com/2020/0 ... journ.html
Prílohy
ColinRant1.png
beardie
Redeemer
Redeemer

aj si ten blog cital?
jackb
Redeemer
Redeemer

ano. nieco som vyhodnotil zle?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

možno toto
There have been no changes at our airport for UK travellers. New staff members were being trained yesterday, leading to longer queues at the passport control than usual.
Inač čo ma celkom pobavilo je posledný výstrelok Johnsona prepojiť UK a severné írsko 50km mostom, v najvyššom mieste by mal mať 300m a morské dno je v najplytších miestach 150m hlboko, nehovoriac o cene 20 mld libier, a že v miestach kde by ho mali/mohli stavať majú skládku radioaktivneho odpadu.
beardie
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal:možno toto
presne, problem nebol sposobeny brexitom
je to v tom clanku spomenute viackrat
jackb
Redeemer
Redeemer

chlapik necakal na automaticku biometricku branu, ale v slimakovi na kontrolu pasovakom. ak by mal predBrexitovy pas, tak sa to nestane. ci?
retkvic napísal: Inač čo ma celkom pobavilo je posledný výstrelok Johnsona prepojiť UK a severné írsko 50km mostom, v najvyššom mieste by mal mať 300m a morské dno je v najplytších miestach 150m hlboko, nehovoriac o cene 20 mld libier, a že v miestach kde by ho mali/mohli stavať majú skládku radioaktivneho odpadu.
tak Boris je znamy svojimi megalomanskymi projektami: kym bol starosta Londyna chcel stavat nove letisko v usti Temze na "Boris island". schavalenie rychlostnej zeleznice s neistym HS2 dopadom na kvalitu dopravy... ak by sa raz Skotsko oddelilo od zvysku UK, tak mozno aj on bude hovorit o Great great wall.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zda sa ze dnesne rokovania skoncia konecne obchodnou dohodu mezi EU a Uk
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

No som zvedavý, mimochodom ako vyriešili problém Severného Írska?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 24 dec 2020, 12:07 No som zvedavý, mimochodom ako vyriešili problém Severného Írska?
Severní Irsko na rozdíl od zbytku Spojeného království zůstává součástí jednotného trhu i celní unie, takže Ulster se Londýnu zase o něco vzdaluje. V podstatě je možné tvrdit, že stoupenci brexitu Severní Irsko do značné míry obětovali jako cenu, kterou je nutné zaplatit za vyšší stupeň nezávislosti na EU. V opačném případě by museli porušit platné mírové dohody, což jim mimo jiné velmi rychle po svém zvolení rozmluvil i nastupující americký prezident Joe Biden. Budoucí osud Severního Irska (ale i Skotska) bude jistě zajímavé sledovat.
https://www.respekt.cz/agenda/johnsonov ... .sznhp.box
gogo956
Redeemer
Redeemer

bude zaujimave sledovat, ako sa zachova Škótsko ktoré je síce navonok silno pro Europske a vyjadruje dlhodobo túzbu po uplnom odtrhnutí od Uk. Otázka je, nakolko je táto snaha o nezávislost a blizsi vztah s Eu skutočná a nakoľko ide iba o spôsob ako prinútiť Londýn aby bol voči ich požiadavkam ustretovejší.
V každom prípade, dajú sa čakať v tejto oblasti v budúcnosti veľké zmeny a možno príde za nie tak dlho doba, ked z bývaleho "UK-námornej supervelmoci", zostane iba kýpeť, ktorého opustí nielen Skotsko ale mozno aj sev. Irsko.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Prajem Skotom nezávislosť, mať vlastný štát a Severným Irom sa pripojiť k Irsku ako jednotný národ. Ved sú v podstate iný etnický národ (Kelti), ako Angličania ktorý sú Germáni. VB ak chce nech odídu na dobro s kompromisnou dohodou, chápem prečo odchádzajú lebo Nemecko ako najsilnejšia krajina Europskej Unie im nie je po chuti, nechcú aby mali oni väčšie slovo.Každopádne vymeniť B. Johnsona.
jackb
Redeemer
Redeemer

Zaujimavo zvolena gramatika, kedze Spojene Kralovstvo nie je v Unii uz 11 mesiacov a o polnoci stredoeuroskeho casu skoncilo prechodne obdobie.

So Skotskom to bude z ekonomickeho a vojenskeho hladiska tazke, lebo britskeh jadrove ponorky maju zakladnu v Skotsku, skotske lodenice produkuju pre Royal Navy a Skotsko je to, ktore ma ropu a zemny plyn, rovnako ma nevyuzivanu krajinu na odbnovitelne zdroje. To politici v Londyne vedia nepustia ho len tak.
gogo956
Redeemer
Redeemer

urcite ze v Londyne to nebudu chciet dovolit, lebo sev. Irsko by nasledovalo.
Zo zakladnou jadrovych ponoriek by bol velky problem, pretoze aktualne Uk nema ine vhodne miesto pre ne a nechat postavit nove je financne velmi narocne /ale to by sa mohli dohodnut na nejakej forme prenajmu zakladne/. Na druhej strane je otazka ci by Skotsko dokazalo samostatnost utiahnut financne, pretoze prijmy z tazby ropy dlhodobo klesaju a smeruju postupne k uplnemu vytazeniu lozisk.
Napísať odpoveď