System fotoaparatov MFT

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

System fotoaparatov MFT

Príspevok od používateľa dekarbon »

Caute.zaujimal by ma váš názor.Asi všetkým bude známe keď napíšem že existuje medzi fotoaparátmi segment bezzrkadloviek hlavne od firiem olympus a panasonic ktorí ponukaju svojim zákazníkom systém foťákov mirrorless Micro 4/3.Čo myslíte? Má takýto systém budúcnosť? lebo za mna v pdostate aj hej..je to malé,má to celkom fajn obrazový výstup..samozrejme v slabom osvetlení sa to na APS-C a FF čipy nemôže chytať ale má to pomerne aj tak celkom solídne výsledky..Tak som sa rozhodol že otvorím tuto tému..Ste priaznivcami týchto prístrojov? alebo zdielate názor že radšej APS-C zrkadlovky a Full Frame zrkadlovky?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: System fotoaparatov MFT

Príspevok od používateľa cinges »

zalezi co chces fotit.. Ked chces fotit krajinky, a veci za idealnych svetelnych podmienok, tak je jedno aky mas senzor.. Ked sa tomu chces realne venovat foteniu, tak chces ist do FullFrame. Ked fotis svadby, koncerty, diskusie, blbe svetelne podmienky, tam som mal v rukach vsetko mozne, ale FF ta zachrani najviac.. Fyziku neoklames.. Cim vacsi senzor, tym vyssia kvalita a citlivost v blbych svetelnych podmienkach, pokial samozrejme nevymyslia citlivejsi senzor a lepsiu optiku ktora by to vedela pekne kreslit na maly senzor.
Nemyslim si, ze je to zaujimava tema a ze vela ludi sa bude vediet k tomu vyjadrit.
ale tak, na FF fotime, na MTF teraz tocime 4K videa - to je v pohode. Dost velky a problem su objektivy, ktore maju teda velky crop a zohnat kvalitny realne sirokouhly objektiv nie je easy. Napr. na FF je 20mm ultra sirokouhly objektiv, 15mm na MTF co mame je extremne nedostatocny "sirokouhly" objektiv.. aby si dosiahol 20mm ako na FF, tam by si potreboval realne 7-8mm objektiv, ktory uz ma ale zase blbu svetelnost.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: System fotoaparatov MFT

Príspevok od používateľa starysomar »

"Ked chces fotit krajinky, a veci za idealnych svetelnych podmienok, tak je jedno aky mas senzor" - nesúhlasím.
Je sakra rozdiel či má snímač 24x36 milimetrov, 18x24 milimetrov alebo 13,5x18 milimetrov.
Pri inak zhodných podmienkach.
Plus citlivosť (ISO) pri zhoršených podmienkach, zrnitosť atd...
Osobne aj na "krajinke" spravidla spoznám, ak bola fotená menším, než 18x24.
Ďalšia - občas veľmi dôležitá vec je hĺbka ostrosti. :)

Pokiaľ fotím pre radosť - kľudne mobilom, no pokiaľ z "toho má niečo byť" - aspoň APS-C :)

Pozor - fotka z mobilu je moja, teda nekopírovať :)
Prílohy
Orava.jpg
Napísať odpoveď