Nedôveryhodné internetové obchody, podvodníci, scam, krádež
Re: Nedôveryhodné internetové obchody, podvodníci, scam, krá
Ako je to so stornovaním objednávky keď má obchod takéto podmienky:
Objednal som pár žiaroviek, prešiel týždeň a nič, žiadne info, len jeden mail, že prijali moju objednávku. Nemám čas čakať na to mesiac, kúpil som žiarovky inde. Keďže netuším, či tovar vyexpedovali alebo nie, lebo ma neinformovali o ničom, môžu mi niečo keď zásielku nepôjdem prebrať na poštu?Kupujúci môže objednávku stornovať, pokiaľ zásielka s objednaným tovarom nebola ešte predávajúcim vyexpedovaná. Objednávku je možné stornovať iba písomnou formou (e-mailom). Stornovanie objednávky potvrdí predávajúci kupujúcemu iba písomnou formou.
-
starysomar
Hardcore addict
Mailom stornovať.
Uz niekolko ludi sa tu pytalo na Gigastore, budem kupovat HDD WD RED, v Alze je za 128€, na Gigastore 107€, doprava zdarma, prip. aky iny eshop, HDD maju za dobru cenu este v tychto: INGRAM, Comp4U.sk a Extreme Digital zRt. Prip. sa oplati pockat na Black Friday?
To mas jedno kde to kupis. Da sa reklamovat u dodavatela na Slovensko a tym je eD System.
Nemam s Gigastore skusenost ale nekupil by som si tam ani ceruzku. Bez skladovych zasob na svk. Vsetko z cz. Dlha doba dodania. Cisto zasielkovy obchod. A v pripade potreby sa tam nedovolas.
Hm.. a co tie dalsie, hlavne INGRAM a Comp4U.sk? Predsa, ak by mi prisiel chybny kus, co nie je nemozne podla recenzii, tak aby som to mohol jednoduchsie vratit, vymenit.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pokial sa bojis chybneho kusu alebo reklamacie, tak to kup v normalnom serioznom obchode, ktory nema problem s vybavovanim reklamacie - Alza, Datacomp...
-
starysomar
Hardcore addict
Alza, Datacomp
"Nebe a dudy" ...
Ten zelený smrad mi dvíha tlak no vo všetkom ostatnom považujem Alzu za obchod o nejakú tú triedu vyššie nad ostatnými relatívne veľkými
Mám dobré skúsenosti aj s málo známymi malými.
Aj zlé... S Alzou zxatiaľ len dobré.
"Nebe a dudy" ...
Ten zelený smrad mi dvíha tlak no vo všetkom ostatnom považujem Alzu za obchod o nejakú tú triedu vyššie nad ostatnými relatívne veľkými
Mám dobré skúsenosti aj s málo známymi malými.
Aj zlé... S Alzou zxatiaľ len dobré.
-
starysomar
Hardcore addict
Niekedy pomôže pozrieť webadresu - čo je zač...
a co si tam ako zistil??
ze web prevadzkuje na AWSku ?

Tiez neviem co zistil infom o domene. Ved ked pozeram hojko.com, tak tam vidim Contact Privacy Inc., Toronto, Kanada. Predtym historia ukazuje sidlo vo Virgin Island co su Britske panenske ostrovy. Take lamky.net v Paname. Napriklad dake stavkove kancelarie, tusim Doxx Bet mali sidlo na Cypre kedysi.
Hm, to by ma potom zaujimalo, na zaklade coho by tento dodavatel bol povinny prijat a plnohodnotne vybavit reklamaciu, ked s nim kupujuci nic nema, nic od neho nekupuje, kedze kupuje od eshopu. Pokial viem, tak podla zakona sa reklamacia uplatnuje u predavajuceho, teda v eshope (pripadne este v zarucnom servise, ktory je urceny vyrobcom).heker napísal:To mas jedno kde to kupis. Da sa reklamovat u dodavatela na Slovensko a tym je eD System.
-
starysomar
Hardcore addict
heker - ja to pozerám občas len pre dobrý pocit - z tohoto mám lepší

a aj napises, co si tam zistil akoze?? lebo ja tam vidim, ze to prevadzkuje na AWSku, ako tisicky inych webov, tak stale nechapem tvoje myslienkove pochody..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
starysomar: A co si z toho vycital??? Lebo ja tam vidim iba to, ze server je v serverovni VNet a nejake kontaktne udaje na nich. Nic ine tam nevidim.
-
starysomar
Hardcore addict
Ja sa tomu nerozumiem 
Ved to vsetci vidime, ze sa nevyznas do toho. Pri hojko.com si co vlastne vycital?
//autoeditácia príspevku (19 Feb 2020, 16:49)
//autoeditácia príspevku (19 Feb 2020, 16:49)
Na zaklade toho, ze to reklamujes cez oficialneho dodavatela na Slovensko alebo servisne stredisko urcene pre Slovensko. Firmy si zakladaju na znacke a na tom, aby bol zakaznik spokojny. Aj telefon Samsung z Orange mozes reklamovat bud na predajni Orange alebo priamo v servisnom stredisku Samsung. Tak isto napriklad WD disky a kopa inych znaciek.Exer7 napísal:Hm, to by ma potom zaujimalo, na zaklade coho by tento dodavatel bol povinny prijat a plnohodnotne vybavit reklamaciu, ked s nim kupujuci nic nema, nic od neho nekupuje, kedze kupuje od eshopu. Pokial viem, tak podla zakona sa reklamacia uplatnuje u predavajuceho, teda v eshope (pripadne este v zarucnom servise, ktory je urceny vyrobcom).