Po buchnutí do stola monitory zhasnú.
Po buchnutí do stola monitory zhasnú.
Čaute v poslednej dobe mám problém, že keď jemne buchnem do stola tak mi zhasnú obidva monitory a jediný spôsob ako to fixnem je reštartom. Nikdy som sa s takýmto problémom nesretol, asi nejaký skrat, celkom mi to už začína prekážať neviete čím by to mohlo byť? Konektory a káble som skúšal a nič, stále mi ich vypína. Jediné čo ma napadlo je, že by to bolo grafickou kartou.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Po buchnutí do stola monitory zhasnú.
1. Nebúchaj do stola.
2. Polož monitory inde a buchni do stola.
3. Polož PC mimo stola a monitory na stôl a buchni po stole.
4. Ak sa pri realizácii bodu 2. vypli monitory, tak je chyba v PC. Ak sa chyba prejavila pri realizácii bodu 3., tak je chyba v monitoroch.
5. Potom skontroluj všetky káble, či ich máš dobre zapojené.
6. Skús možno jemne buchnúť po každom monitore zvlášť, či sa chyba prejaví.
Vylučovacou metódou by si mal prísť na to, kde je chyba.
2. Polož monitory inde a buchni do stola.
3. Polož PC mimo stola a monitory na stôl a buchni po stole.
4. Ak sa pri realizácii bodu 2. vypli monitory, tak je chyba v PC. Ak sa chyba prejavila pri realizácii bodu 3., tak je chyba v monitoroch.
5. Potom skontroluj všetky káble, či ich máš dobre zapojené.
6. Skús možno jemne buchnúť po každom monitore zvlášť, či sa chyba prejaví.
Vylučovacou metódou by si mal prísť na to, kde je chyba.
Nemôžu no ale to sa nedá ani nazvať buchnutím úprimne inak by som sem nepísal, to je ťuknutie viac menej 
Grim vyskúšam uvidím I guess.
Grim vyskúšam uvidím I guess.
Pozri sa na bednu. Odmontuj kryt bedne co je na lavej strane. Predtym sa ale dotky niecoho kovoveho, napriklad radiator alebo nulak v zasuvke. Skus zatlacit potom.v bedni graficku kartu, ramky, kable. Tiez skus zatlacit kable od monitora k pc. Potom zapni pc a skus buchnut po stole.
trocha upresnim, dotkni sa na chvilu a pust! ... nieze sa toho budes drzat cely cas co budes pracovat s otvorenou bednouheker napísal:Predtym sa ale dotky niecoho kovoveho, napriklad radiator alebo nulak v zasuvke.
A nestačí skrinka PC ?
Skrinka moze byt sama o sebe nabita statickou elektrinou, aspon co je moja skusenost. Zazil som aj take, ze som stlacil vypinac a citil som ako preskocila iskra. Preto sa radsej chytam niecoho ineho nez je samotny pc.
A kábel od zdroja nie je napojený na nulák v zásuvke ?
-
starysomar
Hardcore addict
Podozrieval by som v prvom rade grafickú kartu.
Sám mám takú "pošahanú". Po zapnutí PC - jedno, či Win alebo Linux po nejakom čase monitor zhasne a už nenabehne. Nanajvýš preblikuje podsvietenie no na čiernej obrazovke. Po reštarte už nezhasne, no preblikuje - so zapnutím externáho disku, tlačiarne, ak žena zapne telku atd.
Sám mám takú "pošahanú". Po zapnutí PC - jedno, či Win alebo Linux po nejakom čase monitor zhasne a už nenabehne. Nanajvýš preblikuje podsvietenie no na čiernej obrazovke. Po reštarte už nezhasne, no preblikuje - so zapnutím externáho disku, tlačiarne, ak žena zapne telku atd.
4400 - Je, samozrejme. Ale preco potom ta staticka elektrina? Lebo ked bednu otvaras, tak logicky sa jej dotykas.