Olej Kaufland 15W-40

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Aspirin
Novice
Novice

Re: Olej Kaufland 15W-40

Príspevok od používateľa Aspirin »

Ľudia, ja Vám to ujasním, Problematika olejov ma zaujíma, takže:

Vôbec sa nemusíte báť kupovať ten olej z Kaufu. Vyrába ho známa nemecká firma Mitan https://www.mitan-daten.de/index.php/de/.
Ja mám vlastnú skúsenosť s olejom Mitan Alpine, ktorý som 2x kupoval v Rakúsku za 30 € (povedal som si, asi to bude niečo lepšie, keď 5L stojí 30 €) Nedávno, pri nákupe v Kaufe som zahliadol K-Classic motorový olej , bol som zvedavý čo to je a pozerám že tá fľaša mi je nejaká povedomá, tak som sa pozrel bližšie, a ten K- Classic motorový olej je v skutočnosti ten môj Alpine, dokonca aj s logom Mitan. Je to len o pocite, že keď som kúpil Alpine 10W-40 za 30 €, tak bude lepšie, a to pritom ten K-Classic za 15 € je to úplne rovnaký.

Ďalej. Tesco mot. olej vyrába poľský Orlen, pod ktorý patrí aj Benzina, takže netreba sa báť kupovať tie lacné oleje. Už aj Amazon má svoj motorový olej. Zachvíľu možno aj Alza bude mať vlastný olej :).
Ja viem, je to blbý pocit liať do auta Tesco olej, ale fakt nie je čoho sa báť. Keď chcete mať lepší pocit, tak si priplaťte :).
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

dakujeme, po 9 rokoch si to snad autor temy precita

fakt by ma zalezalo, ci si tuto temu nasiel cez google alebo ako?!
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"netreba sa báť kupovať tie lacné oleje" - pokial máte auto na víkendovú jazdu napríklad do blízkeho Tesca po rožky.
Pokiaľ máte auto ako každodennú poterbu - nutnosť, skúste si čosi poštudovať o špecifikáciách oleja, ktoré predpisuje výrobca a ak sa budete naozaj veľmi nudiť - zistite si aj prečo...
Aspirin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Aspirin »

Veď jasné, to áno. Ale keď tú špecifikáciu dodržiava aj ten konkrétny olej K-Classic a niekto chce ušetriť, tak prečo nie. Veď o tom je aj táto téma. Na youtube je kopec testov tých lacných olejov z Amazonu a vôbec nijak nezaostávajú. To máš to isté jak Suzuki Sx4 a Fiat Sedici. Úplne rovnaké autá, vyrabané v rovnakej fabrike na jednej linke, len logo na kapote je iné aj cena.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

za 40eur mám 5 litrov mobil 1
za 30 eur mám 5 litrov Tesco

ušetrím 10 eur za pol roka

kokos[emoji2] to sa oplati
blunderbuss
Novice
Novice

Príspevok od používateľa blunderbuss »

Může jít i o rektifikát (očištěný olej pomoci elektrolýzy). Kdoví, co tam nalili. :)
Co ušetříš na oleji, pak utratíš v servise.
Je to nevyhnutelné.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

samozrejme som to písal ironicky
IRONY ON
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hocikde na nete mas v podobnej cene oleje aj od normalnych znaciek, napr olej Madit je naozaj odpad, mne sa kvoli nemu zadrel motor, vyskozita aj oznacenie aj schvalenie bolo rovnake ako pri inych no uz ked som ho lial do auta vyzeral ako riedka sbrnda, ( 4x 1l flase, cize vylucujem nahodu v podobne jedneho zleho balenia ), auto bol stary srot co by ani na olej nemal byt priebercivy, zial ocividne nestacil )
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Problém je aj, či človek kúpi originál, alebo pančák. Normálne to ťažko rozoznáme. SPravidla sa najviac pančujú väčšinové značkové oleje.
Napísať odpoveď