Prestal fungovať zvuk
Prestal fungovať zvuk
Zdravím všetkých,
pred nedávnom mi na mojom desktope odišiel zvuk. Z ničoho nič nefungujú, repráky ani sluchátka. Ikona zvuku normálne ukazuje, že zvuk je pustený na 100%. Skúšal som aj iné slúchadlá, aj repráky a nič. Tiež som skúšal odinštalovať ovládače, ale nepomohlo. Zakúpil som si tiež externú zvukovú kartu (usb karta) a nefunguje ani s ňou. Keď idem ovládacieho panela zvuku a dám testovať dané zariadenie, napr. slúchadlá, tak mi vyhodí: nepodarilo sa prehrať testovací tón. Nefunguje ani mikrofón.
Pc má základovú dosku: MSI H81M-P33 V2 s integrovanou zvukovou kartou Realtek ALC887.
Budem vďačný za akúkoľvek radu.
pred nedávnom mi na mojom desktope odišiel zvuk. Z ničoho nič nefungujú, repráky ani sluchátka. Ikona zvuku normálne ukazuje, že zvuk je pustený na 100%. Skúšal som aj iné slúchadlá, aj repráky a nič. Tiež som skúšal odinštalovať ovládače, ale nepomohlo. Zakúpil som si tiež externú zvukovú kartu (usb karta) a nefunguje ani s ňou. Keď idem ovládacieho panela zvuku a dám testovať dané zariadenie, napr. slúchadlá, tak mi vyhodí: nepodarilo sa prehrať testovací tón. Nefunguje ani mikrofón.
Pc má základovú dosku: MSI H81M-P33 V2 s integrovanou zvukovou kartou Realtek ALC887.
Budem vďačný za akúkoľvek radu.
Re: Prestal fungovať zvuk
Skus si este stiahnut a nainstalovat najnovsi bios pre dosku a najnovsie ovladace pre chipset a zvukovku ale priamo zo stranky vyrobcu a po nainstalovani tohto otestovat najprv internu a potom aj tu USB zvukovku. Ak to nepomoze, tak interna zvukovka uz mohla po HW stranke uz dozit, len mi znie divne ze ti nefunguje ani USB zvukovka. Este ak by si mal moznost skus by si pozicat, ak nie tak kupit nejaku PCIe zvukovku a tu namontovat do bedne do prislusneho slotu a nainstalovat ovladace. Na tej by ti uz zvuk mal fungovat ok.
Reaguje zvukovka , keď pripojíš slúchadlá ? Teraz máš akú verziu Realtek ?Skús Live linux, či tam pôjde zvuk.
-
starysomar
Hardcore addict
"pred nedávnom mi na mojom desktope odišiel zvuk." - skús spresniť pri/po čom...
Pepo79: super, pomohlo, aj keď neviem či to bol ten chipset alebo bios, ale už to funguje. Ďakujem všetkým za pomoc.
Super, som rad ze to pomohlo a diky za spatnu vazbu.igormajan napísal:Pepo79: super, pomohlo, aj keď neviem či to bol ten chipset alebo bios, ale už to funguje. Ďakujem všetkým za pomoc.
Zneužijem tému.
Mám taký zaujímavý problém. Asi pred mesiacom som skladal nové PC na doske Tomahawk max. Mál som k nemu pripojené repro zo zadu ku doske cez jack. Všetko fungovalo ako má. Repro som dal preč keďže mi zavádzali a už nejak šuštali. Mám vstavané repro v monitore, takže na nejaký podcast do pozadia mi to stačí. No pre hudbu a hry som zapojil slúchadla Fostex TH7 a nič. Vôbec nefungujú ani cez predný jack na bedni ani na priamo z dosky. Slúchadla sú samozrejme funkčné. Win ich rozozná, lebo po zapojení mi vyskočí okno v ktorom píše že sú zapojené slúchadla, no zvuk ide aj tak cez monitor. Kde môže byť problém?
Mám taký zaujímavý problém. Asi pred mesiacom som skladal nové PC na doske Tomahawk max. Mál som k nemu pripojené repro zo zadu ku doske cez jack. Všetko fungovalo ako má. Repro som dal preč keďže mi zavádzali a už nejak šuštali. Mám vstavané repro v monitore, takže na nejaký podcast do pozadia mi to stačí. No pre hudbu a hry som zapojil slúchadla Fostex TH7 a nič. Vôbec nefungujú ani cez predný jack na bedni ani na priamo z dosky. Slúchadla sú samozrejme funkčné. Win ich rozozná, lebo po zapojení mi vyskočí okno v ktorom píše že sú zapojené slúchadla, no zvuk ide aj tak cez monitor. Kde môže byť problém?
No a co mas nastavene ako default zariadenie. Ked kliknes na ten reprak vpravo dole kde ovladas hlasitost, vyskoci ti hlasitost a je tam napisane zariadenie kam ten audio vystup posiela. Ak tam mas monitor, zmen to na zvukovku.
-
starysomar
Hardcore addict
Kdesi si tam klikni pravým a daj zobraziť vypnuté/odpojené. Ako vidíš, mám vypnutý jeden S/PDIF. Tadiaľ by zvuk nešiel ani keby som doň zapojil kábel.
Samozrejme pozri/nastav to, čo píše vyššie STomko
Samozrejme pozri/nastav to, čo píše vyššie STomko
Mám tam monitor ako dafault. Ale inú možnosť na nastavenie tam ani nemám.STomko napísal:No a co mas nastavene ako default zariadenie. Ked kliknes na ten reprak vpravo dole kde ovladas hlasitost, vyskoci ti hlasitost a je tam napisane zariadenie kam ten audio vystup posiela. Ak tam mas monitor, zmen to na zvukovku.
Skus si dat pravym tlacitkom na mysi na reprak dole na windows liste a tam si vyber "Open sound settings". V tejto sound Output sekcii pod "choose your output device" to vyzera ze mas teda nastaveny monitor ako pises. Ked "choose your output device" rozkliknes mal by si tam mat aj zvukovu kartu na vyber. Ak ano vyber ju a zvuk pojde cez jack ako chces. Ak nie tak bud mas zvukovku vypnutu ako sound device a treba ju cez "Open sound settings" a v Output sekcii cez "Manage sound devices" najst a zapnut (enable) alebo z nejakeho dovodu nie su spravne nainstalovane ovladace zvukovky a tak ju bude treba znova nainstalovat aby ju system rozoznal ako sound device a potom mozes ten output zvuk prepnut na tuto zvukovku ked bude v zozname "choose your output device".
-
starysomar
Hardcore addict
štart - spustiť - devmgmt.msc
V ňom "zobraziť skryté zariadenia", rozklikni si ovládače zvuku a zvukové výstupy a pozri, či tam niečo nie je s chybou:
V ňom "zobraziť skryté zariadenia", rozklikni si ovládače zvuku a zvukové výstupy a pozri, či tam niečo nie je s chybou:
Problem vyriešený, bol to chýbajúci ovládač. Čo je pre mňa osobne trochu divne. Kdeže zvuk z monitoru a aj zvuk z repro cez jack fungoval. Tak som si myslel, že takéto základné veci na ťahal Windows pri prvom spustení. Nenapadlo ma žeby slúchadla nefungovali keď tam nebol ovládač a pri tom napríklad to repro hralo v pohode po zapojení. Zaujímavé. No každopádne ďakujem za rady.