Cierny obraz po aktualizacii AMD ovladacov

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Cierny obraz po aktualizacii AMD ovladacov

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Caute,
kamosovi po aktualizacii AMD ovladacov zobrazuje po boote len ciernu obrazovku a nevie sa dostat na plochu.
Pred updatom mal v hre ciary (ruzovo-oranzove) na celu obrazovku, po update stale tak odinstaloval a na cisto znovu preinstaloval a teraz uz ma len cierny obraz.
Ak odinstaluje ovladace tak vsetko ide normalne.

Je to chyba ovladacov alebo je grafika v prdeli?
Karta je R9 200 rada, nevie ktora presne :)
Diky.
Pepo79
Star
Star

Re: Cierny obraz po aktualizacii AMD ovladacov

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ahoj, podla opisu to teoreticky to mozu byt blbe AMD drivery ale moze tam byt aj nieco posahane v urcitej casti hardwaru grafickej karty, ked na specializovanych AMD ovladacoch to blbne, ale po ich odinstalovani a bezani na nejakom windows universal VGA ovladaci vstavanom priamo vo windows karta funguje ok. Idealne by bolo ak mozes tuto grafiku vybrat o otestovat v inom pocitaci, ako bude fungovat so standardnym universal VGA ovladacom a ako ked sa na ten druhy pocitac nainstaluju AMD ovladace. Idealne najprv tam dat starsi AMD ovladac, ktory robil ciary ruzovo-oranzove na prvom pocitaci ako sa bude grafika chovat s tymito ovladacmi a potom tam dat tie aktualizovane, ci tieto aj na druhom pocitaci sposobia ciernu obrazovku. Na zaklade tohto by sme boli mudrejsi, kde hladat pricinu takehoto chovania sa tejto grafiky.

Btw. na presnejsiu identifikaciu grafiky stiahnut utilitu GPU-Z, ta ti napise presny nazov grafiky.

Ak sa bavime o vyskusani najnovsich ovladacov na grafiku, odporucam manualne stiahnut z AMD stranky a skusat tieto, nie ovladace zo stranky vyrobcu karty.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Cierny obraz po aktualizacii AMD ovladacov

Príspevok od používateľa brm »

Podobný problém som mal po aktualizácii AMD ovládačov na doske s AMD integrovanou grafikou - vtedy mi pomohlo zmeniť pripojenie z DVI na HDMI (alebo opačne, už nepamätám). Po spustení som nainštaloval ovládače z oficiálnej AMD webky a odvtedy všetko šlo.
Napísať odpoveď