Ako zmysluplne využiť čas?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako zmysluplne využiť čas?

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Viem, že je tu kopec kreatívnych ľudí, tak prosím poraďte. O čo ide.

Budem vykonávať dočasne prácu, ktorú by som prirovnal ku vrátnikovi, akurát za oveľa lepších podmienok. V práci budem 12 hodín 2 dni denné 2 dni nočné. Zatiaľ je návrh 2 dni voľna ale chcem predložiť 4 dni voľna s čím kolegovia nadšene súhlasili. Ešte neviem ako to tam je so 4G signálom.

Otázka je, ako čo najzmysluplnejšie využiť 12 hodín v práci a potom prípadne 4 dni voľna. Rozumej čo nové sa naučiť. Nebudem zatiaľ hovoriť čo som vyučený čo ma baví, aby som nedával mantinely vašej fantázii. Hádžte prosím čokoľvek vám napadne. Za každý nápad som vďačný.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Ako zmysluplne využiť čas?

Príspevok od používateľa begbeee »

Nauč sa štrikovať.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Citat knihy, ucit sa programovat, hrat hry atd.

Zase nevieme co ta bavit a da sa povedat hocico.

Modelovat v 3D.
Kreslit (technicky).
Robit animacie.
Naucit sa chodit vzpriamene s knihou na hlave.
atd.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Vzdelávať sa čítaním kníh, pozeraním YouTube videí, prejdením kurzov zdarma, atď.

Za ďalšie si môžeš vytvoriť nejaký online biznis, ktorému budeš mať čas sa venovať, alebo freelancovať štýlom Fiverr a pod.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

YouTube.
Ak máš zaujímavé koníčky, prípadne máš čo tvoriť, by som na tvojom mieste robil YouTube. Cez 2 dni voľna by som tvoril nový obsah a v pracovnej dobe strihal.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Alebo mozes zarabat cez klikacky. :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Precvicovat cudzi jazyk
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

1. naucit sa co najrcyhlejsie poskladat rubikovu kocku - mne to narpiklad dost pomohlo na zlepsenie pamati
2. ako pise gogo - cudzi jazyk, v praci napriklad aj cez stranku/aplikaciu duolingo
3. cez volno doma - arduino, da sa s tym doma zautomatizovat vela veci, jeho programovanie nie je tazke a ak nahodou pracujes v technickom smere, tak sa ti tie skusenosti mozu hodit v sucasnom alebo aj buducom zamestnani. Ciastocne si to mozes skusit aj v praci napriklad cez Tinkercad.com, je tam k dispozicii slusny Arduino simulator
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

doporucil by som cudzi jazyk
pripadne nejaku technicku oblast, napriklad analyza big dat alebo programovanie, to sa bude dat využiť v buducnosti vsade
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

este moze aj cvicit s vlastnou vahou /brusaky, rozne zhyby, kluki, s pruzinami atd/
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Nauč sa štrikovať.
to už viem :smt033 teda vedel som, mama ma to učila od malička a prekvapivo ma to bavilo, takto sa hrajú deti chudobných rodičov :smt059
yoggy napísal:Citat knihy, ucit sa programovat, hrat hry atd.

Zase nevieme co ta bavit a da sa povedat hocico.

Modelovat v 3D.
Kreslit (technicky).
Robit animacie.
Naucit sa chodit vzpriamene s knihou na hlave.
atd.
ani nie modelovať ale robiť 3D návrhy priestorov by ma asi bavilo, neviem, či však môžem priniesť notebook so sebou, sú to špeciálne priestory
Pilifo napísal:Vzdelávať sa čítaním kníh, pozeraním YouTube videí, prejdením kurzov zdarma, atď.

Za ďalšie si môžeš vytvoriť nejaký online biznis, ktorému budeš mať čas sa venovať, alebo freelancovať štýlom Fiverr a pod.
knihy mi napadli, kurzy sú dobrý nápad
nejaký online biznis, skús konkrétnejší nápad, isté skúsenosti s tým mám a nie je to také jednoduché, ale zase niečo, čo by sa mohlo vrátiť keď bude času menej
baldorex napísal:YouTube.
Ak máš zaujímavé koníčky, prípadne máš čo tvoriť, by som na tvojom mieste robil YouTube. Cez 2 dni voľna by som tvoril nový obsah a v pracovnej dobe strihal.
Počas 12 hodinových pracovných dní asi veľa času na koníčky nebude. Aj keď nie som typ na to, aby som bol na videu, naučiť sa pracovať s videami môže byť fajn, ale zasa neviem či notebook...
gogo956 napísal:Precvicovat cudzi jazyk
v robote mám len samých kolegov a to sa mi hnusí :? budem musieť vypýtať nejaké kolegyne :wink:
anglicky viem obstojne a už v tomto štádiu mi príde zbytočné sa tomu nejako aktívnejšie venovať, skôr by som zabrdol do nemčiny/španielčiny
cviky sú fajn ale neviem či to bude možné v tých priestoroch
Gothar: to arduino pozriem, nepočul som o tom ešte
beardie: čo je analýza big dát? zmiatlo ma to big

PS: ide vám to super, snáď aj niekto ďalší naberie inšpiráciu kto nevie čo s voľným časom
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

PhYs0c napísal: Ak máš zaujímavé koníčky, prípadne máš čo tvoriť, by som na tvojom mieste robil YouTube. Cez 2 dni voľna by som tvoril nový obsah a v pracovnej dobe strihal.

Počas 12 hodinových pracovných dní asi veľa času na koníčky nebude. Aj keď nie som typ na to, aby som bol na videu, naučiť sa pracovať s videami môže byť fajn, ale zasa neviem či notebook...
koníčky sa snáď "vykonávajú"počas voľna, ty to máš inak? V práci by si iba strihal už urobené video. Mám kamaráta ktorý to tak robí a počas nočnej na vrátnici strihá, lepšie zamestnanie na to ani nemôže mať...

Na videu nemusíš byť vôbec, nehovorím že musíš rovno robiť vlogy... Ide o to či máš zaujímavé koníčky... Stačí aj hlúpa jazda na motorke, potápanie, rybárčenie, turistika, stavanie modelov, asmr, jedenie.... Možnosti sú nekonečné.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nieco taketo: https://en.wikipedia.org/wiki/Big_data
inak, ja sa zacinam ucit po rusky, kupil som si rustinu pre samoukov, na nejaky level A2 by som to chcel dotiahnut, to je na moje potreby dostatocna znalost, kedze to chcem vyuzit len pri cestovani po byvalych krajinach ZSSR
ak si mas vybrat, tak spanielcinu, ta je zo zaciatku velmi jednoducha
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

masturbacia, origami, krizovky, sudoku, sachy, masturbacia, netflix, youtube (super kanal je napr TVTwix alebo GoGo, exploited, to su super cool veci), serialy (simpsonovci, predvolebne diskusie, big bang theory, futurama, CSI: Kocner, columbo ..), masturbacia ... pripadne rybolov, ale to asi tazko budes robit z vratnice ..

to je vsetko co ma napadlo ohladom nezmysluplnych cinnosti na popohnanie casu, ale co sa tych zmysluplnych tyka, asi jedine masturbacia
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Obchoduj forex.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zacvic si :D ak nemas fyzicku, tak mozes zacat aspon kliky, drepy, vypady..najdi si nejaky zakladny trening s vlastnou vahou na nete :D
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Čítať Bibliu [emoji433][emoji477]
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja si myslim ze toto je tak strasne individualne, kazdy sa chce vzdelavat nejak inak. ja by som sa napriklad ucil kreslit, lebo to je to co chcem a co ma bavi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Zalezi co rozumies pod pojmom zmysluplne:

1. Ak chces nieco co vyuzijes neskor v profesionalnom zivote tak je vela kurzov kde sa mozes naucit nieco kde by si sa chcel posunut (v mojom pripade by to boli dalsie kurzy ohladom programovania a podobne)
2. Ak chces nieco uzitocne pre osobny rozvoj tak mas moznosti od novych jazykov, veci v domacnosti, hobby, rozne prednasky, hudobny nastroj.... tam je toho fakt vela.
3. Ak chces len "zabit cas tak aby si potom nemal pocit viny" tak napr. penspinning, lockpicking, nenarocna kniha, nauc sa zasnurovat si topanky jednou rukou - cokolvek co ti udrzi mozog v pohybe.

Mimo prace zahrn aj nejaky sport.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

javatar: ja si neviem zašnúrovať ani dvomi rukami :mrgreen: a to mi v mense namerali 135 IQ :lol:
Napísať odpoveď