Crusader Kings 2

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Frko
Medium Star
Medium Star

Crusader Kings 2

Príspevok od používateľa Frko »

ahoj su tu fanusikovia tejto skvelej no komplikovanej strategie? reku ze by sme sa mohli podelit o informacie a tak
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Crusader Kings 2

Príspevok od používateľa jackb »

ako som pisal v tvojej teme o HoI 4, hravam. najviac z CK-EU-Vic-HoI serie.
Frko
Medium Star
Medium Star

ahoj,,, no tak cakal som ze viac ludi to hra,, co je Vic? prosim ta ku cK potrebujem radu, dobijem daku oblast,, vyhram vojnu ziskam mesto ale potom mi vypise ze to miesto stracam v naslednictve alebo ako to prelozit, tak to dam niekomu zo synov, ale tym padom uz to ani nevlastnim,,, mam obsadene polsko rakusko, kus nemecka a slovenska, a ako kral drzim 2 oblasti s ktorych povolavam vojakov, ako to sporavit aby som tych oblasti vlastnil viac??? a potom kedze to hram od toho prveho roku a hram to za slavic nation ,,, tak preco mi furt vyhadzuje nebezpecne frakcie,, sak nestiham tych ludi uz ani zabijat,, polovica chce independence,,, dalsi chcu ineho krala, a dalsi zas nizsiu triball vladu alebo ako sa to vola,,,, uz mi tie obcianske vojny lezu krkom za odpoved dik
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ja mám najviac asi v EU IV z tých štyroch ale aj CK sem tam zahrám. Vic -> Victoria 2
Vidíš, kraľovať nebolo jednoduché :) to koľko území môžeš vlastniť priamo určuje tvoj demesne limit. Ak mas viac, musíš rozdeliť medzi vazalov. Ten záleží od typu zriadenia, ranku, zákonov, levelu tvojho stewarda, asi aj niektorý tech zvyšuje, nie som si úplne istý. Plus pri gavelkinde si musíš dávať pozor aby si nemal dva najvyššie tituly (dvd kráľovstvá/duchies) lebo pri dedení jedno stratíš. Dám jednoducho veľa vlastniť nemôžeš, musíš mať vazalov, o tom je tá hra.
Ak ešte nemáš veľa nahraté, tak by som ti odporučil skúsiť začať s nejakou klasickou feudalnou krajinou v neskoršom roku (napr. okolo 1100, čo bol začiatok bez DLC). Slovanské sú tribálne a majú trochu iné mechaniky.
Možno je problém že všetkých zabíjaš, ak o tom všetci vedia, tak nebudeš mať popularitu. Revoltám sa asi nevyhneš, ani iným spiknutiam. Asi neexistuje úplne univerzálny postup, niekoho si treba držať blízko, s dobrými vzťahmi, iných sa treba potichu zbaviť. Odporúčam používať poradcov a poslať ich kam treba.
jackb
Redeemer
Redeemer

ako pise 94jakub: dolezite su naslednicke prava a kym si pohansky kmen, tak si nepomozes, lebo potrebujes naslednicke pravo, vdaka ktoremu dedic berie vsetko. je to tam popisane
pri vedeni vojny mozno nie je spravne zaberat to pre seba, lebo potom si hrozba a tyran. tvoji vazaly tiez maju naroky. tym ziskas ich priazen.
zabijanie veducich frakcii k nicomu nevedie. teda ak sa ti nepodari uspesny atentat bez odhalenia. inak posielat financne dary, rozdavat miesta v Rade, uzemia na ktore maju narok, cestne tituly alebo poslat lojalneho kancelara za sefom frakcie, aby vylepsi vztahy
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja rozmýšľam, že to vyskúšam, ale ako pozerám steam tak tam je X datadiskov a DLC, pričom komplet edícia stojí celkom tučnú sumu. Býva to aj v zľave? Resp. ktorý obsah sa oplatí? Predpokladám, že tá základná free verzia bude max. ako demo.
jackb
Redeemer
Redeemer

zlavy byvaju na sviatky a rozne marketingove eventy. CK3 je uz v priprave, takze datace pojdu s cenou dole.
zadarmo je vanilla, teda nie demo, ale jadro bez DLC, ktore predlzuju timeline, umoznuju lepsiu upravu vladcu, a.i.
myslim, ze na to vyskusas najlepsie, ci ta to pohlti a oplati sa ti pri zlave investovat peniaze do DLC. a to rozumiem, ze taky balik za 75 eur v zlave 75% stoji tolko co plnehratelna strategia bez nutnosti nic dokupovat...
samozrejme, ze sa oplatia len tie DLC, ktore pridavaju obsah. no zaroven su najdrahsie. Sunset invasion asi zmysel nema vobec, naopak Charlmange rozsiruje timeline tak, ze sa da zahrat si aj za Velku Moravu..
Frko
Medium Star
Medium Star

praveze demesne mam 2/7 takze vlastnim 2 uzemia zo 7 moznych,, mno ako jato chapem, lenze sa chystam na velku vojnu s polskom,a proste nemozem si ju dovolit ak mi doma vypuknu zas nepokoje
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tak ono práve o tom tá hra je. Vždy ti niečo hrozí, vždy je niekde problém. Každý krok má svoje riziká.

Ja som mal paradoxne väčšinou opačný problém, mal som toho v demesne veľa a musel sa toho zbavovať. Dávať vazalom. Prípadne je ešte taký trik, niečo dať tvojmu dedičovi, keď umrieš znova to dostaneš "späť". And repeat. Rozhneváš si tým aké zas ostatných dedičov nižšie v poradí.
jackb
Redeemer
Redeemer

Musis ist do tej vojny ty sam? Nemozu Polsko za teba dobyt tvoji vazali? Okolo roku 1000 ti moji zblbli tak, ze uz dobyvaju casti Sibire a Finsko.
Frko
Medium Star
Medium Star

no nieco dobili niektory ,, vacsinou ale su kontraproduktivny, a radsej sa hlusia somnou o nadvladu :D keby tam bola moznost tak vyhladim cely rod niektorych mojich vazalov,,, ako teraz vynimocne su spokojny,,, ale cakam dokedy,,, snazim sa zjednotit slvoanstvo a musim si svihnut lebo zacnu kriziacke vypravy na mna : D
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak to v jednej hre moji rovno dobyli Rim a na pohantstvo presla aj Francska risa :D
Ak sa ti nepodari zabijat tie rody v tajnosti, tak mas z toho zbytocne penality. Ale on pride daky mor, alebo tak :)
Frko
Medium Star
Medium Star

ako jasne parkrat sa mi ich podarilo zabit bez toho aby to o mne vedeli,, problem je ze ten moj kral s nejakej bitky zdrhol,, a teraz ma pridomov traitor a opinion - 20 :D mu to dava ,, fakt super teda,,,,, inak sledovali ste seriu CK2 co hrali chalani od tiscali games?
jackb
Redeemer
Redeemer

to je pruser. asi je neskoro na load old autosave?
Frko
Medium Star
Medium Star

no to je,, pretoze netusim kedy sa to stalo pretoze vladcom davam vzdy aby nebojovali, ale predtym velil armada tak niekedy vtedy asi

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2020, 13:22)
chlapci chcem sa spytat ako ako kral dostanem uzemie pod seba resp pod seba aby bolo len moje?? a za dalsie je daka moznost sa ubranit kriziackej vyprave? a ako zmenit naslednictvo? hlavne ked hram za pohana
Napísať odpoveď