Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Som zvedavý, čo sa potom v našich obchodoch minie skôr. Či konzervy, alebo chlast. 
-
starysomar
Hardcore addict
Ryža, cestoviny, konzervy, balená voda.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tu je k tomu komentár
-
mirak2
Hardcore addict
ten komentar je cisty bullshit. a diskusia pod videom este vacsia. ze vraj "smart man". neviem co je smart na nakupeni zasob na MESIACE vopred. ako som pisal vyssie, existuje fotka rovnakeho chlapa z ineho obchodneho centra, kde urobil rovnako velky nakup. ak ho viezol na mopede aj odtial, tak riskoval zdravie pri odvoze. super, ze je opatrny tym, ze nakupi zasoby a nenecha na seba kaslat, ked sa minimalne 2krat moze zabit (kto vie, kde vsade este nakupoval), ked svoj monstrozne velky nakup vezie na mopede.
zasoby mam urobene aj ja. na 2-3 tyzdne. nie MESIACE, lebo nie som je***. zijeme v civilizovanej casti Europy. nie je dovod na paniku.
- Prílohy
-
- Selection_038.png (44.69 KiB) 1890 zobrazení
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja ani netvrdím, že je ten komentár správny. Je to len iný uhol pohľadu. Ja sa viac bojím toho, že ľuďom zajebe a vykúpia regále a keď si pôjdem nakúpiť ja na pár dní, tak nebude čo. Mám malý byt, malú chladničku, som sám a tak nakupujem len to, čo dokážem v priebehu pár dní skonzumovať.
Civilizovaná časť Európy ti bude na dve veci keď zistíš, že v obchode sú prázdne regále. A nie kvôli tomu, že na nákupe bol dedo v plynovej maske, ale že pekári, mliekari, šoféri atď sú PN, nemá kto veci vyrábať ani rozvážať...mirak2 napísal:zijeme v civilizovanej casti Europy. nie je dovod na paniku.
Btw predpokladám že v pondelok tu budeme mať ohlásený prvý pozitívny nález... Ktorý dátum tipujete vy?
-
mirak2
Hardcore addict
moj koment o civilizovanej Europe je o tom, ze su tu hygienicke a ine standardy na takej urovni, ze z toho virusu tu nebude masova epidemia ako v Cine. nie je dovod na paniku. presne kvoli vykupenym obchodom mam zasoby na 2-3 tyzdne. toto nebude trvat mesiace.baldorex napísal: Civilizovaná časť Európy ti bude na dve veci keď zistíš, že v obchode sú prázdne regále. A nie kvôli tomu, že na nákupe bol dedo v plynovej maske, ale že pekári, mliekari, šoféri atď sú PN, nemá kto veci vyrábať ani rozvážať...
Btw predpokladám že v pondelok tu budeme mať ohlásený prvý pozitívny nález... Ktorý dátum tipujete vy?
No len situácia bude z mesiaca na mesiac horšia. Teraz je relatívny kľud, dá sa povedať že ticho pred búrkou, ktorá príde po oznámení nálezu.
Tak vieš, viac verím who ako "inžinierovi" z hojka, ktorý upokojuje situáciu vo svete dátami týkajúcimi sa iba Číny/Ázie 
"Inkubační doba byla prozatím odhadnuta na 2-14 dní, přičemž nemocný vylučuje virové partikule a je schopen nakazit dalšího hostitele již před začátkem symptomů, což je dost nepříznivé, neboť přenašeči infekce si vůbec nemusejí uvědomit, že virus přenášejí a projdou nepovšimnuti všemi kontrolami"
Takže potenciál šírenia sa je naozaj veľký, okrem dlhej inkubačnej doby je tu aj ďalší fakt:
"virus 2019-nCoV přetrvává mimo hostitelskou buňku asi 10 dní, kdy je schopen přenosu do hostitelského organismu. Kromě kapénkové infekce se virus samozřejmě přenáší také přímým kontaktem. Jen pro zajímavost – virus chřipky mimo hostitelský organismus přetrvává pouhých 15 minut, pak zaniká"
"Inkubační doba byla prozatím odhadnuta na 2-14 dní, přičemž nemocný vylučuje virové partikule a je schopen nakazit dalšího hostitele již před začátkem symptomů, což je dost nepříznivé, neboť přenašeči infekce si vůbec nemusejí uvědomit, že virus přenášejí a projdou nepovšimnuti všemi kontrolami"
Takže potenciál šírenia sa je naozaj veľký, okrem dlhej inkubačnej doby je tu aj ďalší fakt:
"virus 2019-nCoV přetrvává mimo hostitelskou buňku asi 10 dní, kdy je schopen přenosu do hostitelského organismu. Kromě kapénkové infekce se virus samozřejmě přenáší také přímým kontaktem. Jen pro zajímavost – virus chřipky mimo hostitelský organismus přetrvává pouhých 15 minut, pak zaniká"
-
starysomar
Hardcore addict
Asi má (baldorex) nejaký skrytý nález 
A inak:
A inak:
Ozval sa ten, čo každým svojim príspevkom potvrdzuje svoj nick 
Ja by som len k tým hygienickým štandardom. Recnicka otázka: Ktorý organizmus je odolnejší? Ten co prichádza do styku stále s nejakou špinou, žerie surové zvieratá a u doktora snáď nebol nikdy alebo ten co žerie ATB už pri sopliku?
A co maju antibiotika spolocne s virusom?
Hygiena je dolezita kvoli tomu ze vyrazne spomaluje sirenie virusu. Ak neexistuje vakcina proti virusu, tak su najdolezitejsie opatrenia proti dalsiemu sireniu nakazu.
Hygiena je dolezita kvoli tomu ze vyrazne spomaluje sirenie virusu. Ak neexistuje vakcina proti virusu, tak su najdolezitejsie opatrenia proti dalsiemu sireniu nakazu.
Gothar a tu niekto dáva do spojitosti ATB a vírusy? Ja som písal o odolnosti organizmu.
-
mirak2
Hardcore addict
ta odolnost organizmu je v spojitosti s touto temou taka blbost, ze ani nema vyznam investovat cas do rozumnej argumentacie.
did you just assume I am an engineer? I am so offended.baldorex napísal:Tak vieš, viac verím who ako "inžinierovi" z hojka, ktorý upokojuje situáciu vo svete dátami týkajúcimi sa iba Číny/Ázie
Skús sa pozrieť o kúsok vyššie na koho a prečo som reagoval. Nie všetko sa točí okolo teba
.
Mirak2 ale si ma strašne zrušil. Si drsný chlap, vytiahnu si ten šmirgel z vačku.