Fyzika plynu v zapalovaci

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Fyzika plynu v zapalovaci

Príspevok od používateľa Brahmin »

caute, trocha blbost ale je v hre stavka... :)
vcera som sa bavil so znamym a nejak sme dosli na debatu o skupenstve plynu v zapalovaci, ja tvrdim ze je stale kvapalny
znamy tvrdi ze ked klesne hladina tektutiny tak sa tekutina premeni na plyn a vyplni zostavajuci priestor, teda ked je zapalovac do polky prazdny tak polka je tekutina a polka plyn
kto ma pravdu? a preco?
dik
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Fyzika plynu v zapalovaci

Príspevok od používateľa javatar »

TL;DR; tvoj znamy ma pravdu

Dlhsia verzia:
ako vidis tak v zapalovaci mas tekutinu (plyn v kvapalnom stave) a priestor ktory je niecim vyplneny

Co moze byt to nieco?
Je to vzduch? No musel by sa tam nejako dostat. Kedze tlak okolia je okolo 1 bar a ten plyn sa pri takom tlaku kvapalny neudrzi (ako dokaz rozbi zapalovac a hladaj kvapalny plyn) - teda vzduch by tam musel byt nejako natlaceny. Mat zapalovac s kompresorom mi nepride zrovna najpraktickejsie riesenie. Zapalovac s "plynom ktory sa udrzi v kvapalnom stave pri atmosferickom tlaku" by nefungoval kedze plyn by aj po otvoreni ventilu ostal dnu (nebol by rozdiel tlaku). Zapalovace na kvapalne palivo funguju inak.

Je to iny plyn? To by si musel mat nadobu s inym plynom pod tlakom. Tiez sa mi to nezda ako dobry napad.

Je to vakuum? To by sposobilo klesnutie tlaku a cast plynu by sa vyparila a vyplnila priestor. A to sa aj deje.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Fyzika plynu v zapalovaci

Príspevok od používateľa starysomar »

Nad kvapalným plynom je plynný plyn.
Bodka
Napísať odpoveď