Caute,
mam autoradio Pioneer MVH-S410BT. Predtym som mal telefon Samsung Galaxy J5 2016 (Android 7) a parovanie krasne fungovalo. Prvykrat som sparoval telefon s autoradiom a potom uz len stacilo zapnut radio a automaticky sa spojilo s telefonom. Hned som mohol telefonovat alebo prehravat hudbu.
Teraz som vymenil telefon za Nokiu 4.2 (Android 9) a automaticke parovanie nefunguje. Po zapnuti radia ich viem manualne sparovat, ale to trva len kym radio nevypnem. Skusal som pouzit aj aplikaciu Pioneer Smart Sync, ale tam to (ne)funguje rovnako.
Zapojenie autoradia som nemenil, po vypnuti zapalovania ma normalne napajanie, drzi si vsetky ostatne nastavenia, aj hodiny. Telefon ma zapamatane radio medzi bluetooth zariadeniami.
PS: mam aj bluetooth sluchadla a tie funguju s tym istym telefonom normalne. Staci ze ich zapnem a automaticky sa sparuju s telefonom.
Netusite kde by mohol byt problem?
Telefon sa automaticky nespaja cez bluetooth s autoradiom
Re: Telefon sa automaticky nespaja cez bluetooth s autoradio
Mozes skusit appku "Bluetooth Auto Connect" ci to pomoze. Inak neviem, mal som Android 9 aj 10 a funguje to OK. Akurat s tym ze u mna sa pri vytiahnuti kluca vypne radio. A teda ked ma telefon zapnute BT, a zapnem zapalovanie, zapne sa radio a snazi sa spojit (a spoji sa). Ak ale pocas spojenia odidem s telefonom mimo auta, a vratim sa, nereconnectne sa (resp. necakal som dlhu dobu ci by sa spojil znova sam) ale tak spojit sa znova je pre mna jedno stlacenie tlacidla na volante.
Ano, presne takto mi to fungovalo so Samsungom. Radio mam tiez nastavene rovnako. To je spravne zapojenie ked sa radio po vybrati kluca sice vypne, ale ostane mu napajanie kvoli pamati a hodinam.
Sparovat to viem tiez pomerne rychlo rucne, ale chcel by som zistit pricinu preco to nejde automaticky ked to predtym fungovalo.
Skusim este factory reset radia, ale na to budem mat cas az vecer.
Sparovat to viem tiez pomerne rychlo rucne, ale chcel by som zistit pricinu preco to nejde automaticky ked to predtym fungovalo.
Skusim este factory reset radia, ale na to budem mat cas az vecer.
Android 9 mal po dakej aktualizacii chybu s BT spojenim, spravadzalo to odpajanie a zle parovanie. Skus ist so nastaveni, aplikacii, najdi BT a vymaz data aj cache. Zmaze ti to sice nastavenia BT aj sparovane zariadenia, als mozno ti to pomoze.
Nakoniec pomohol az update firmware na verziu 8.17 (mal som verziu 8.12)
Priamo v poznamkach k updatu je tento problem spomenuty ako vyrieseny:
Ver 8.17 (April, 2019 Update)
- Fixed a BT pairing issue.
- Fixed an issue that iPhone icon is missing
- Add compatibility to ADAS app
Teraz to funguje opat tak ako som bol zvyknuty a v menu telefonu sa mi objavila moznost pouzit aj HD AAC audio.
Link na firmware: https://www.pioneer-car.eu/fr/en/produc ... bt/support
Priamo v poznamkach k updatu je tento problem spomenuty ako vyrieseny:
Ver 8.17 (April, 2019 Update)
- Fixed a BT pairing issue.
- Fixed an issue that iPhone icon is missing
- Add compatibility to ADAS app
Teraz to funguje opat tak ako som bol zvyknuty a v menu telefonu sa mi objavila moznost pouzit aj HD AAC audio.
Link na firmware: https://www.pioneer-car.eu/fr/en/produc ... bt/support
-
blunderbuss
Novice
Pioneer tímdle trpí - dokud neobnovíš firmware, nebude se to párovat.
Měl jsem úplně stejný problém s jiným modelem a carplay, vše začalo fungovat po znovunahrání fw.
Měl jsem úplně stejný problém s jiným modelem a carplay, vše začalo fungovat po znovunahrání fw.