Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Hensym
neviem,mozno sa ludia sustreduju hlavne v tych najvecsich obchodoch kde sa da nakupit velke mnozstvo potravin za najnizsiu cenu. V mensich obchodoch toho tovaru az tak vela nie je a byva drahsi. A Kaufland je vyslovene magnetom pre dochdodcov aj ked v rade stali aj mladsi.
Muffi
predpovede su, ze mozno ani v lete nepride k vyraznejsiemu znizeniu poctu chorych, osobne som ale optimista
neviem,mozno sa ludia sustreduju hlavne v tych najvecsich obchodoch kde sa da nakupit velke mnozstvo potravin za najnizsiu cenu. V mensich obchodoch toho tovaru az tak vela nie je a byva drahsi. A Kaufland je vyslovene magnetom pre dochdodcov aj ked v rade stali aj mladsi.
Muffi
predpovede su, ze mozno ani v lete nepride k vyraznejsiemu znizeniu poctu chorych, osobne som ale optimista
V Avione BA dnes parkovisko bolo dosť prázdne, vnútri tiež ako keby bolo menej ale ani zďaleka to nebolo prázdne, niektorí stále vysedávali v kaviarniach ako inokedy.
od kedy majú byt zatvorene tie nákupné centrá?
a mimochodom prečo toľko trvá vyrobiť na to liek? ja sa v tom nevyznám, ale tu sa určite niekto nájde, kto mi to objasní
a mimochodom prečo toľko trvá vyrobiť na to liek? ja sa v tom nevyznám, ale tu sa určite niekto nájde, kto mi to objasní
V Bratislave je vseobecne o dost menej aut na cestach.
Som zvedavy zajtra v Auparku kolko bude ludi, podla mna mrte, kedze na vikendy sa to ma zatvarat okrem drogerie + potravin. Tak si to ludia budu chciet vybavit zajtra.
https://dennikn.sk/1796493/talianski-le ... ariadenie/
Som zvedavy zajtra v Auparku kolko bude ludi, podla mna mrte, kedze na vikendy sa to ma zatvarat okrem drogerie + potravin. Tak si to ludia budu chciet vybavit zajtra.
https://dennikn.sk/1796493/talianski-le ... ariadenie/
Ked sa to deje v TALIANSKU, tak nechcem vediet co by sa dialo u nas...Talianske zdravotníctvo nezvláda obrovský nápor pacientov a viacerí lekári hovoria, že sú extrémne vyčerpaní a systém kolabuje. Pre viac ako tisíc pacientov, ktorí sa na COVID-19 liečia naraz, nie je v krajine dostatočný počet adekvátnych lôžok ani prístrojov.
Cinanom sa to uz podarilo, my mame "naskok" a prisne opatrenia boli prijate pomerne skoro, preto som tiez optimista.gogo956 napísal:Muffi
Na virusove ochorenia vacsinou lieky nie su, iba vakciny. Vakcina je vo vyrobe, ale pred masovym nasadenim ju treba otestovat a potom hlavne vyrobit (vypestovat). Je to kvoli tomu, ze vo vakcinach sa casto pouzivaju oslabene virusy proti ktorym si imunitny system lahsie vytvori imunitu. Pri tomto viruse sa vsak este objavuju spravy o tom, ze aj po vylieceni sa nim moze clovek znovu infikovat. Ak je to pravda tak to znacne stazi vyvoj vakciny.DoperMTA napísal:od kedy majú byt zatvorene tie nákupné centrá?
https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve ... biochemik/DoperMTA napísal:od kedy majú byt zatvorene tie nákupné centrá?
dlho trva hlavne to, ze kazdy liek sa musi najprv testovat na urcitom pomerne velkom pocte ludi po urcitu dobu
Tu v Holandsku od dnes zaviedli "prisnejsie" opatrenia. V porovnaní so Slovenskom a zbytkom EU stále absurdné. Akcie nad 100 ľudí zrušené, ľudom s príznakmi odporúčajú zostať doma. Školy a univerzity, a v podstate všetko ostatné zostáva otvorené.
Čo sa týka počtu nakazených, sme oproti Slovensku tak o 2 týždne popredu (ku dnešnému dnu okolo 600, za posledný deň nárast o 111 pacientov - z celkového počtu je niečo vyše 100 nakazených zdravotnícky personál). Čo sa týka opatrení, v tom sme tak pozadu, že dobehnúť zbytok Európy nemáme šancu...
Čo sa týka počtu nakazených, sme oproti Slovensku tak o 2 týždne popredu (ku dnešnému dnu okolo 600, za posledný deň nárast o 111 pacientov - z celkového počtu je niečo vyše 100 nakazených zdravotnícky personál). Čo sa týka opatrení, v tom sme tak pozadu, že dobehnúť zbytok Európy nemáme šancu...
Nechapem uprimne to Holandsko...Aj UK, mam tam kamarata na dovolenke prave a vsetko je otvorene, normalne chodia po pamiatkach, muzeach...klasika dovolenka.
Len ho potom aj s priatelkou caka 14 dnova karantena teda asi a co je zaujimave, jeho priatelka robi v statnej sprave taku pracu, ktoru nemoze robit cez home office = 14 dni dovolenky?
Len ho potom aj s priatelkou caka 14 dnova karantena teda asi a co je zaujimave, jeho priatelka robi v statnej sprave taku pracu, ktoru nemoze robit cez home office = 14 dni dovolenky?
-
yoggy
Karantena sa berie ako PN. Ked ti zatvoria skolku/skolu dietatu, tak mozes ist na OCR. 
Škoda, že aspoň tie Tesco obchody nemajú otvorené 24h denne ako pred dvoma rokmi alebo kedy to zrušili, teraz by som najradšej išiel na nákup o jednej v noci, veľké rady nezvykli byť v tom čase. 
Toto je velmi vazna vec. Nielen ze ide doslova o zivot starsich ludi, ale aj z ekonomickeho hladiska bude svet tvrdo zasiahnuty, trhy padaju niekolko dni po sebe ako kamen. Naviac Saudska arabia vyhlasila cenovu vojnu, vyrazne planuje navysit tazbu ropy, aby sa pokusila vytlacit ostatnych taziarov ktori maju vyssie naklady na tazbu. To bude mat za nasledok, ze chudobnejsie staty taziace ropu na export budu mat vyrazne nizsie prijmy a este tazsie sa budu vyrovnavat s nasledkami virusovej epidemie, ked sa k nim dostane. Tento rok 2020 si ludia budu este velmi dpho pamatat.
yoggy
aleje to znacny vypadok vprijme
yoggy
aleje to znacny vypadok vprijme
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dnes v Tescu na Solinkach v ZA po praci bolo dost plno pri pokladniach, aj na samoobsluzne sa cakalo zo 10 min. Jedineho cloveka som videl s ruskom, a to nakupujuceho. Kto nemal iba par poloziek, isiel k normalnej pokladni, a ludia mali vrchovato kosiky. Mlieko bolo vypredane, a velka cast cerealii tiez (ovsene vlocky napriklad), a z baleneho peciva len poslednych par kusov. Zobral som radsej to balene, po tom co som videl cez tyzden ako si jeden robos tak krasne kychol rovno pri rozkoch...
V praci nam bol povoleny home office, tak niektori kolegovia od zajtra nepridu. Ja pojdem radsej na bicykli, aj ked je nan este trochu zima, hlavne rano. Lepsie ako MHD. Inac na cestach je menej aut, som si vsimol, ani v buse nie su decka (prenasaci)
ked uz maju zrusenu skolu.
V praci nam bol povoleny home office, tak niektori kolegovia od zajtra nepridu. Ja pojdem radsej na bicykli, aj ked je nan este trochu zima, hlavne rano. Lepsie ako MHD. Inac na cestach je menej aut, som si vsimol, ani v buse nie su decka (prenasaci)
náskok sme mali iba teoreticky, počas volieb sme si odrezali obe nohy.Gothar napísal:Cinanom sa to uz podarilo, my mame "naskok" a prisne opatrenia boli prijate pomerne skoro, preto som tiez optimista.
Od rodiny a známych v Rakúsku mám informácie, že ich deti idú zajtra do školy vyzdvihnúť tablety a idú domov, budú sa učiť diaľkovo cez tie tablety minimálne mesiac, rodičia majú v súvislosti s tým minimálne mesiac "domáce väzenie", odporúčanie necestovať za hranice. Počas tej doby majú plný plat.
Neviem či je to lokálne riešenie v spolupráci škola/úrad alebo to platí pre celé Rakúsko. Ale Viedeň aj burgerlang to tak majú. Ľudí pracujúcich v zásobovaní sa "domáce väzenie" netýka, tí chodia normálne do práce.
Takže reálna situácia v jednej rodine je, že dieťa a žena (úradníčka) ostávajú doma, otec šofér pôde normálne do roboty.
Ja som myslel skor na to, ze sa rapidne obmedzili hromadne akcie uz teraz a neecaka sa na stovky potvrdenych pripadov. Sice vdaka sposobu testovania aky tu mame sme na tom asi realne horsie, ale urcite to nie je ako v Cine.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ja som vcera este stihol zdrhnut poslednym spojom z CR, vlaky uz pocas jazdy dezinfikovali upratovacky savom, inak boli skoro uplne prazdne, nekontrolovali ani listky .. dnes uz by som to mal podla vsetkeho aj so 14 dennou karantenou
nie ze by to bol nejaky rozdiel v porovnani s tym ako zijem normalne ... ale aj tak ...
v CR maju tiez 14 dennu karantenu, ale zatial len pre prichodzich z rizikovych oblasti .. kazdopadne medzinarodna hromadna doprava je od zajtra stopnuta u nas aj u nich, takze to vidim na pekne dlhy homeoffice ..
v CR maju tiez 14 dennu karantenu, ale zatial len pre prichodzich z rizikovych oblasti .. kazdopadne medzinarodna hromadna doprava je od zajtra stopnuta u nas aj u nich, takze to vidim na pekne dlhy homeoffice ..
Asi ste čítali, že ďalších 5 nakazených. Z toho 3 boli v kontakte s už nakazeným identifikovaným človekom s koronavírusom.
Možno by bolo fajn, keby uviedli, ako tí ľudia na tom sú. A či mali vôbec príznaky, alebo ich testovali, lebo napr. mali v blízkosti nakazeného, alebo preto, lebo prišli z nakazenej oblasti. A či majú len mierne príznaky alebo vážnejšie... To hádam nie je lekárske tajomstvo, či áno?
Možno by bolo fajn, keby uviedli, ako tí ľudia na tom sú. A či mali vôbec príznaky, alebo ich testovali, lebo napr. mali v blízkosti nakazeného, alebo preto, lebo prišli z nakazenej oblasti. A či majú len mierne príznaky alebo vážnejšie... To hádam nie je lekárske tajomstvo, či áno?
Nám akurát dnes v práci nahlásili nútený home-office na budúci týždeň, a na 90% aj na ten ďalší.
Celkovo je takýchto firiem veľa a aj práce, kde sa z domu robiť nedá začínajú ísť v obmedzených prevádzkach.
Celkom ma zaujíma, ako to bude vyzerať, ak to fakt nebude 2 týždňová záležitosť, ale povedzme pol ročná. Neviem si to predstaviť.
Celkovo je takýchto firiem veľa a aj práce, kde sa z domu robiť nedá začínajú ísť v obmedzených prevádzkach.
Celkom ma zaujíma, ako to bude vyzerať, ak to fakt nebude 2 týždňová záležitosť, ale povedzme pol ročná. Neviem si to predstaviť.
Podľa predbežných informácií sú to ďalší ľudia zo škôlky v Ružinove, z profilu starostu, smutné:
Jedno memečko k téme na odľahčenie
Som zvedavý, či pozatvárajú aj úrady a štátne inštitúcie. Pracujem v štátnej správe a niektoré veci sa mi fakt zdajú mimo, začiatkom apríla mám letieť do Bruselu na míting, ktorý sa určite nedá považovať za nevyhnutný a stále sa nezdá, že by sa to malo zrušiť. Pritom tieto úradnické cesty mali byť podľa mňa stopnuté dávno, čudujem sa, že ani Brusel nič s týmto nerobí a ide sa ďalej akoby nič.
Som zvedavý, či pozatvárajú aj úrady a štátne inštitúcie. Pracujem v štátnej správe a niektoré veci sa mi fakt zdajú mimo, začiatkom apríla mám letieť do Bruselu na míting, ktorý sa určite nedá považovať za nevyhnutný a stále sa nezdá, že by sa to malo zrušiť. Pritom tieto úradnické cesty mali byť podľa mňa stopnuté dávno, čudujem sa, že ani Brusel nič s týmto nerobí a ide sa ďalej akoby nič.
Tiež som bol včera v meste a rúšku som nevidel nosiť skoro nikoho, všeho všudy som napočital 3 ludi, všetko mlady do 30 rokov. Podla mna toto štát velmi podceňuje, bolo to vidieť aj na dnešnej Pelegriniho tlačovke, všakovakými možnými spôsobmi sa vyhýbal aby ludom povedal, že treba nosiť rúška, pochválil novinárov, že niektorí idú vzorom no, on si ju na ústa nedal aj s ďalšími, ani demonštratívne, pre istotu, asi by vyvolal davovú psychózu, alebo čo.
Ja nemám žiadnu cestovatelskú anamnézu, až na to, že som bol vo volebnej komisii, no posledných pár dní sa tiež cítim divne, chrípku som prekonal ešte na začiatku februára, tak je možné že to mám z toho, že som to poriadne nepreliečil, no nejak sa to nezlepšuje, skôr naopak.
Pracujem z domu, takže nikoho neohrozujem, no aj tak to nie je sranda, najhoršie je, že takýchto ludí čo nemajú anamnézu ani nebudú testovať, včera ráno som volal na tú ich corona linku, že mám podozrenie na zápal plúc a že som nemal zvýšenú teplotu, nekašlem, tak že čo mám robiť a teta ma odkázala na obvodného lekára.
Tomu som tiež pre istotu volal, či môžem prísť a tak som išiel, dal spraviť odbery krvy, cpr to bolo ok, a dal spraviť aj rtg pluc. akurat co tam bolo niečo o zmnoženej pruhovitej kresbe, tak to vyzeralo na ten zapal, tak ma poslal na plúcne, tam hned na dverách dont enter covid19, to bolo tiež povzbudivé, potom mi tam povedali, že to je pre prípadných ludí čo by to mali, aby tam nevstupovali.
Samotní doktori ani proste nikto ani v celom areáli nemocnice rúšku na sebe nemli, ešte na konci sa ma doktorka spýtala odkial mám rusku s ppf3 filtrom, chudáci lekáry, už dva týždne sa tu rozširuje vírus a oni ešte stále nemajú ani rúška, nie to ešte s filtrom.
Tam mi nakoniec povedali, že to vraj zápal nie je a že som vlastne v poriadku, no vôbec si tak nepripadám, plúca stále bolia, tak uvidím ako to bude dalej, od obvodneho mám len nejaké tabletky na odkašliavanie, pritom ani nekašlem a teplotu mám takú subfibrilnú.
Ja nemám žiadnu cestovatelskú anamnézu, až na to, že som bol vo volebnej komisii, no posledných pár dní sa tiež cítim divne, chrípku som prekonal ešte na začiatku februára, tak je možné že to mám z toho, že som to poriadne nepreliečil, no nejak sa to nezlepšuje, skôr naopak.
Pracujem z domu, takže nikoho neohrozujem, no aj tak to nie je sranda, najhoršie je, že takýchto ludí čo nemajú anamnézu ani nebudú testovať, včera ráno som volal na tú ich corona linku, že mám podozrenie na zápal plúc a že som nemal zvýšenú teplotu, nekašlem, tak že čo mám robiť a teta ma odkázala na obvodného lekára.
Tomu som tiež pre istotu volal, či môžem prísť a tak som išiel, dal spraviť odbery krvy, cpr to bolo ok, a dal spraviť aj rtg pluc. akurat co tam bolo niečo o zmnoženej pruhovitej kresbe, tak to vyzeralo na ten zapal, tak ma poslal na plúcne, tam hned na dverách dont enter covid19, to bolo tiež povzbudivé, potom mi tam povedali, že to je pre prípadných ludí čo by to mali, aby tam nevstupovali.
Samotní doktori ani proste nikto ani v celom areáli nemocnice rúšku na sebe nemli, ešte na konci sa ma doktorka spýtala odkial mám rusku s ppf3 filtrom, chudáci lekáry, už dva týždne sa tu rozširuje vírus a oni ešte stále nemajú ani rúška, nie to ešte s filtrom.
Tam mi nakoniec povedali, že to vraj zápal nie je a že som vlastne v poriadku, no vôbec si tak nepripadám, plúca stále bolia, tak uvidím ako to bude dalej, od obvodneho mám len nejaké tabletky na odkašliavanie, pritom ani nekašlem a teplotu mám takú subfibrilnú.