Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa gogo956 »

ohladom rúšok- treba na to mysliet dopredu. Ja som kupoval cez Aliexpress 100kusov pred rokom za 5€ a to neboli tie najobycajnejsie ale uz s niekolkymi vrstvami aktivneho uhlia na filtraciu. Aj ked je pravda, ze pred virusmi to skoro ziaden ochranny efekt nema.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Neviem či to hodiť sem alebo do konšpiračnych teórii. Ale zaujíma ma jedna vec. Nikdy som sa o konšpiracie nejak extrémne nezaujímal. Ale netom a rôznymi bludwebmi sa šíri že je to umelo vytvorený vírus človekom. Ci to je pravda alebo nie to asi ne vyriešime.
Ale zaujíma ma, či je niečo také reálne fakt možné. Vyvinúť niečo také, a potom to rozšíriť medzi ludi.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Realne to podla mna urcite je. Vedci uz dlho vedia upravovat kusky DNA. Pri zbraniach sa vsak vzdy treba pytat kto z toho ma prospech. A v sucasnej situacii to vyzera tak, ze kazdy len straca. Teda az na planetu Zem, pretoze obmedzenim pohybu vyrazne klesli emisie CO2.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Samozrejme, že je. Jeden vedec takto "tajne" zvládol vyrobiť v labáku vírus pravých kiahní (ten ktorý už neexistuje a teraz sa proti nemu už neočkuje - naši rodičia majú na pleci jazvu po očkovaní). On si úplne legálne z rôznych labákov objednal vzorky príbuzných vírusov - nejaké konské kiahne a takto to nakombinoval.

Ak si niekedy videl nejaký dokument o vírusoch a epidémiach, tak prakticky v každom sa vedci zhodli na tom, že je len otázka času, kedy nejaký vírus zmutuje do pre nás nebezpečnej formy. Takže pochybujem, že to niekto "vyrobil". Pretože teraz máme celkom šťastie, že sa to neprenáša cez zvieratá a mortalita je nízka. Zároveň nesedí to, že takto umelo vytvorený vírus niekto "spustil" v Číne. To je krajina, kde fungujú bezpečnostné systémy, aké Slovensko nebude mať ani za 30 rokov. A ak by už niekto naozaj vyrábal biologickú zbraň, tak by vyrobil niečo smrteľnejšie a niečo čo sa prenáša aj inak ako len z človeka na človeka, napr. prenos cez vtáky alebo hmyz by bol celkom prúser. Scenár, že by biologickú zbraň vyrobili teroristi niekde v púšti je nereálny. Na to majú vedecké kapacity a vybavenie len niektoré krajiny. A každá z týchto krajín ma aktuálne problém s koronavírusom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

lukas9206 napísal:Neviem či to hodiť sem alebo do konšpiračnych teórii. Ale zaujíma ma jedna vec. Nikdy som sa o konšpiracie nejak extrémne nezaujímal. Ale netom a rôznymi bludwebmi sa šíri že je to umelo vytvorený vírus človekom. Ci to je pravda alebo nie to asi ne vyriešime.
Ale zaujíma ma, či je niečo také reálne fakt možné. Vyvinúť niečo také, a potom to rozšíriť medzi ludi.
Je to mozne, dokonca sa ani nemusis hrat s DNA, ono staci vhodny hostitel a zmiesat nejaky ludsky a zvieraci virus. No zas nie je to take lahke a hlavne potrebujes vela penazi a velmi schopnych ludi.

K tomu odporucam knihu Bilogicke a chemicke zbrane od Cyril Klement, v podstate ide o to, ze vojensky alebo ekonomicky potencial biologickych zbrani je dost zly, a ani krajina ktora by ho vypustila by nebola v bezpeci. Je to ako strelit si do nohy. K tomu corona neplna zakladne poziadavky na biologicku zbran.

Na druhu stanu tu mame evoluciu, a takyto druh virusu nie je nic extra nove ani prevratne, dokonca sedi do toho co sa dalo cakat (cakat nie predpovedat).

PS: tu knihu odporucam, uplne zmenila moj pohlad na biologicke zbrane, lebo realne maju pramalo spolocneho s tym ako sa pretentuju v popkulture a televiznych dokumentoch.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja trosku prihodim k tejto konspiracii.
vzdy sa treba opytat otazku na co by to niekto robil. Ako pise Gothar, vypada to tak ze z toho nema prospech nikto. lenze treba sa pozriet na dlhodobu situaciu, nie kratkodobu. cinanov je vela, preco neprecistit populaciu? a koho sa zbavit? nie prave tych co uz spolocnosti moc nedavaju ale viac beru? teda starych?
rozsirit do populacie virus, ktory tam uz ostane (ak je teda pravda ze je mozne sa opakovane nakazit) a priebezne sa tak bude zbavovat slabych a teda efektivne znizi vekovy priemer, odlahsi naklady statu a pravdepodobne aj posilni ekonomiku...

samozrejme tomu neverim, ale je to zaujimava myslienka.
mozno by to chcelo ale ozaj v inej teme riesit :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Prakticky zastavit ekonomiku aj ked len na mesiac ma o dost vacsie nasledky ako vyplacat dochodky po dlhu dobu. Konspiraciu za SARS-CoV-2 nevidim.

Trosku k vitaminom D a C
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Asi to vypustil niekto ako greta aby sa znizila uhlikova stopa. Niekomu mohlo vadit ze tu vladne uplne zbytocny konzum na ukor planety, tak si povedal ze to trochu resetne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Na margo mojej včerajšej otázky pre priateľku, že či sú zavreté aj kasína. Ona tam dnes je na rannej, a robia údržbu, upratujú a tak. Samozrejme je zavreté pre verejnosť. Šéf do nich vraj celý deň hustí, že možno otvoria, a práve vraj zavolal zamestnancov aj na nočnú, lebo že asi budú otvárať. Argumentuje tým, že kasína tam explicitne spomenuté neboli (čo je pravda, ale treba čítať aj medzi riadkami).

Volal som na ministerstvo vnútra a kultúry, tam ma len odkázali na hospodárstvo, a tam mi to už X hodín neberú. Neviete kde by som to mohol nahlásiť? Lebo aby v takejto situácii otvorili herňu, tak to je v peknej pi*i s prepáčením. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Co tak zavolať na políciu?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

@frco, no ešte nejdem nič predikovať, klop na drevo, no hádam je to už lepšie. Možno sú to iba zapálené priedušky, no zatial som za tých 30 vyše rokov nič také nemal, takže je to first. Vracia sa to počas dňa v takých vlnách, kedy sa človeku horšie dýcha, najhoršie je to vždy k večeru a ráno, potom počas dňa sa to zlepší. Pomáha aj slnenie na slnku, lebo mám izbu orientovanú na sever a tak počas celého roka poriadne nemám slnka a teraz počas posledného vyše mesiaca, dvoch som chodil von až tak ku večeru, takže D-čka nebolo skoro nič.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

@Hensym
Tak ako pise @beardie. Pripadne skus kontaktovat nejake miestneho aktivistu, poslanca atd.

Z clanku na aktualitach sa mi nezda, ze argument toho sefa nieco obstoji.
Od piatku 13. marca od rána od 7 hodiny budú zavreté všetky aquaparky a zábavné parky, rekreačné strediská vrátane lyžiarskych stredísk a kúpeľov či welnes, ale aj zábavné podniky (bary a pod.)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No u nas tiez veselo najmensi oliver ma zapal priedusiek a je teraz vysoko rizikovy bolo nam odporucane zostat v karantene. ja beriem v praci PN kedze cely VW na to serie ide im o kusy a jedine na co sa zmozu su informacne letaky a antibakterialne mydlo. nemienim za par sto eur zarobenych navyse riskovat.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Vraj potvrdili dalsích 9 prípadov a 5 nových je v Marine, akurát by ma zaujímalo, či sú to ludia iba z Martina, alebo okolia, lebo v Žiline nie je lôžková časť infektológie, takže všetkých posielajú vždy do Martina.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Hensym napísal:Argumentuje tým, že kasína tam explicitne spomenuté neboli (čo je pravda, ale treba čítať aj medzi riadkami).
včera to pele na Markíze konkrétne spomenul že to platí aj pre herne a kasína
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Akoze realne bude nakazenych tak 1000 ludi, ze to potvrdia u dalsich zopar je pre mna bezpredmetne...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Včera spomenuli aj kúpele a dva krát to zopakovali. Teplice idú veselo ďalej...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Podľa situácie v Taliansku, si u nás môžeme k "známym" číslam pridať jednu či dve nuly, čo bude reálnejší odhad.

Ešte minulý piatok sme tu mali krásnu nulu, napriek tomu že všetky štáty okolo nás už bojovali s číslami. To hovorí za všetko.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Hádka kvôli mydlám: https://streamable.com/349q2
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

retkvic napísal:Vraj potvrdili dalsích 9 prípadov a 5 nových je v Marine, akurát by ma zaujímalo, či sú to ludia iba z Martina, alebo okolia, lebo v Žiline nie je lôžková časť infektológie, takže všetkých posielajú vždy do Martina.
pise sa priamo, ze: "Okrem chlapca z Martina, sú z toho mesta aj ďalší štyri nakazený. "
Napísať odpoveď