Dual boot Windows 7 a Cinnamon linux
Dual boot Windows 7 a Cinnamon linux
Potrebujem na svojom PC windows kvoli program ktore nepobezia na Ubuntu a zaroven chcem ubuntu pre jeho prehladnost
Widnows 7 PRO mam naistalovani avsak nedari sa mi naistalovat Ubuntu vedla W7, po instalacii Ubnutu stale spusti W7 neda mi na vyber ....
Som z toho naozaj zufali ....
disk som rozdelil nasledovne
100gb pre W7
60gb pre Ubuntu / pri instalacii som vybral ext4 a boot
ostatne pre data....
Widnows 7 PRO mam naistalovani avsak nedari sa mi naistalovat Ubuntu vedla W7, po instalacii Ubnutu stale spusti W7 neda mi na vyber ....
Som z toho naozaj zufali ....
disk som rozdelil nasledovne
100gb pre W7
60gb pre Ubuntu / pri instalacii som vybral ext4 a boot
ostatne pre data....
Re: Dual boot Windows 7 a Cinnamon linux
Prečo si to nedáš na druhý samostatný disk?
Mam lenovo e72 da sa dat do neho iba jeden disk
a to by aj tak neriesilo problem
potrebujem dual boot a nasledne vybrat medzi W7 a Ubuntu
a to by aj tak neriesilo problem
potrebujem dual boot a nasledne vybrat medzi W7 a Ubuntu
Ak som mal dual boot , tak stále na 2 diskoch a vyberal po zapnutí klávesou na spustenie Boot menu.PC nemá možnosť zapojiť druhý disk ?Ak som dobre našiel.
-
starysomar
Hardcore addict
Možno treba len vypnúť "rýchle spustenie".
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Skor by som odporucal ten Linux dat na extreny disk.
Ale najpohodlnejsie rienie na pouzivanie je za mna Windws 10 a WSL2 (Windows subsistem for linux), teda ak nejde o graficky program.
Ale najpohodlnejsie rienie na pouzivanie je za mna Windws 10 a WSL2 (Windows subsistem for linux), teda ak nejde o graficky program.
Myslis tym to, ze si spravil particiu pre /boot ? Osobne, ked chcem dualboot, nikdy sa s touto particiou nehram. Skusil by som znova iba s root / particiou, max /home, ak chces oddelit.trolofon napísal: 60gb pre Ubuntu / pri instalacii som vybral ext4 a boot
-
retsil
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ja mam na jednom disku na NTFS pariticii WIN10 a na ext4 linux... pred vyse rokom sa mi nejakou zahadou pri aktualizaciach windowsu uplne zrusil ten dual boot, automaticky mi to startovalo windows bez moznosti vybratia linuxu... fixol som to cez tool boot-repair-disk, spravil som si bootovacie USB (myslim ze cez rufus alebo nejaky podobny program), nabootoval som, stlacil tlacitko v tom programe a za par minut som to mal opravene
https://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/
https://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/
-
starysomar
Hardcore addict
On Linux ide inštalovať a používať hoci SD karty, USB kľúča... Teda nebude problém s externým harddiskom.
znova si zopakujme co si robil.
na disku mas win7, k nemu si nainstaloval ubuntu. pri instalacii si vytvoril novu particiu a je tam aj boot particia. ak je to vsetko takto ubuntu by malo byt v poriadku problem je iba s bootovanim. windows ma svoj bootloder, vacsinou pri instalacii linuxov sa tento bootloader prepise na grub (linuxovy bootloader) a tam potom staci nastavit co sa ma spustat.
divne je preco ta to stale hadze do windowsov, ja som mal vzdy opacny problem, ze po instalacii linuxu sa nabootoval grub a automaticky isiel do noveho systemu a bolo treba zmenit grub nastavenia aby tam bol aj windows ako moznost.
skus grub2win, ten by ti mal minimalne povedat ci tam grub vobec je.
na disku mas win7, k nemu si nainstaloval ubuntu. pri instalacii si vytvoril novu particiu a je tam aj boot particia. ak je to vsetko takto ubuntu by malo byt v poriadku problem je iba s bootovanim. windows ma svoj bootloder, vacsinou pri instalacii linuxov sa tento bootloader prepise na grub (linuxovy bootloader) a tam potom staci nastavit co sa ma spustat.
divne je preco ta to stale hadze do windowsov, ja som mal vzdy opacny problem, ze po instalacii linuxu sa nabootoval grub a automaticky isiel do noveho systemu a bolo treba zmenit grub nastavenia aby tam bol aj windows ako moznost.
skus grub2win, ten by ti mal minimalne povedat ci tam grub vobec je.