Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Nuž, pevná linka ministerstva vnútra sa mi predstavila ako "Polícia Slovenskej Republiky" a povedali, že k tejto veci mi poradia na MH, tak som myslel že regionálni policajti mi lepšie informácie nedajú.beardie napísal:Co tak zavolať na políciu?
Viete mi prosím povedať či má byť zatvorené OBI? Mamina tvrdí že ju ženú do práce cez víkend a chcem aby nešla ak má byť zatvorené.
-
AllGoneDead
Medium Star
@Hensym
Vytoc 158 a nahlas porusenie nariadeni krizoveho stabu v suvislosti s koronavirusom, ak teda maju otvorene. Azda tam poslu hliadku a rozpustia to tam, takemu debilovi by som doprial riadne mastnu pokutu.
@Filip87
Cez vikend by mali byt dostupne len liek, jedlo a drogeria. Nemyslim, ze tam OBI patri, ale ruku do ohna za to nedam. + asi mozu mat zatvorene pre verejnost a vykonavat nejake ine cinnosti(na sklade, udrzba, pratanie...). Este by ste mohli skusit kontaktovat odbory, ak nejake su. Tam by mohli mat viac info o situacii.
Vytoc 158 a nahlas porusenie nariadeni krizoveho stabu v suvislosti s koronavirusom, ak teda maju otvorene. Azda tam poslu hliadku a rozpustia to tam, takemu debilovi by som doprial riadne mastnu pokutu.
@Filip87
Cez vikend by mali byt dostupne len liek, jedlo a drogeria. Nemyslim, ze tam OBI patri, ale ruku do ohna za to nedam. + asi mozu mat zatvorene pre verejnost a vykonavat nejake ine cinnosti(na sklade, udrzba, pratanie...). Este by ste mohli skusit kontaktovat odbory, ak nejake su. Tam by mohli mat viac info o situacii.
zatvorene maju byt len nakupne centra, jednotlive obchody mozu fungovat nadalej.Filip87 napísal:Viete mi prosím povedať či má byť zatvorené OBI? Mamina tvrdí že ju ženú do práce cez víkend a chcem aby nešla ak má byť zatvorené.
2020 a retazce ako Kaufland, Lidl, Billa... bez online potravin? wtf
pride mi to ako preriedovanie dochodkov ale nie ako bio. zbran to by boli jatka
V prilohe Chernobyl ala Zvolen
pride mi to ako preriedovanie dochodkov ale nie ako bio. zbran to by boli jatka
V prilohe Chernobyl ala Zvolen
-
*****HERO*****
Guru wannabe
neni to fake? ved toaletaky su este na regaloch...
Je to asi 3 dni stará fotka, riešilo sa to na Zvolenskom fóre ale zrejme je to recesia (na základe toho kto je pod maskou a toho čo nakúpil).
Dnes po 15-tej som bol v Bille (lebo som dostal info že Lidl je full). Keď som prišiel tak úplná pohoda, skoro prázdny obchod, keď som odchádzal (15 minút) tak sa to stihlo riadne naplniť a už boli všetky pokladne totálne vyťažené. Je cítiť že ľudia chodia až po práci. Tovar ale mali všetok, bez problémov. Asi okrem zemiakov. Hajzláku tiež plné regále.
--
2,547 new cases and 250 new deaths in Italy. Highest number of deaths per day in the world ever (including China at its peak) has been reported in Italy in each of the last four days.
Dnes po 15-tej som bol v Bille (lebo som dostal info že Lidl je full). Keď som prišiel tak úplná pohoda, skoro prázdny obchod, keď som odchádzal (15 minút) tak sa to stihlo riadne naplniť a už boli všetky pokladne totálne vyťažené. Je cítiť že ľudia chodia až po práci. Tovar ale mali všetok, bez problémov. Asi okrem zemiakov. Hajzláku tiež plné regále.
--
2,547 new cases and 250 new deaths in Italy. Highest number of deaths per day in the world ever (including China at its peak) has been reported in Italy in each of the last four days.
Tu je zoznam, ktore prevadzky maju byt zatvorene:
Koronavírus: Zatvorené budú kaviarne, bary aj kiná (zoznam)
K mutaciam...
Koronavirus: Odborníci varují před panikou kvůli mutacím SARS-CoV-2
"Tvrzení, že koronavirus mutuje, je rozhodně pravdivé. Jde však o to, jakým způsobem se tyto mutace posléze projevují v reálném světě – a zde platí, že drtivá většina z nich je pro nás neškodná. Využívat je ke zvětšování paniky proto není příliš vhodné, zvlášť v aktuální situaci.
Vlastnosti jako infekčnost jsou řízeny více geny, z nichž každý může různými způsoby ovlivnit schopnost viru šířit se. Například pokud jsou příznaky natolik vážné, že pacient je upoután na lůžko, pravděpodobnost přenosu viru na jiného člověka znatelně klesá.
Šance, že virus se v tomto složitém labyrintu kompromisů zorientuje natolik dobře, aby se během krátké doby od vypuknutí epidemie stal výraznější nebezpečnějším, jsou extrémně nízké."
Koronavírus: Zatvorené budú kaviarne, bary aj kiná (zoznam)
K mutaciam...
Koronavirus: Odborníci varují před panikou kvůli mutacím SARS-CoV-2
"Tvrzení, že koronavirus mutuje, je rozhodně pravdivé. Jde však o to, jakým způsobem se tyto mutace posléze projevují v reálném světě – a zde platí, že drtivá většina z nich je pro nás neškodná. Využívat je ke zvětšování paniky proto není příliš vhodné, zvlášť v aktuální situaci.
Vlastnosti jako infekčnost jsou řízeny více geny, z nichž každý může různými způsoby ovlivnit schopnost viru šířit se. Například pokud jsou příznaky natolik vážné, že pacient je upoután na lůžko, pravděpodobnost přenosu viru na jiného člověka znatelně klesá.
Šance, že virus se v tomto složitém labyrintu kompromisů zorientuje natolik dobře, aby se během krátké doby od vypuknutí epidemie stal výraznější nebezpečnějším, jsou extrémně nízké."
Ja som na sme našiel toto:M142 napísal: pise sa priamo, ze: "Okrem chlapca z Martina, sú z toho mesta aj ďalší štyri nakazený. "
Takže nevieme.pacientka, ktorá nie je z okresu Martin, má pozitívnu cestovateľskú anamnézu - bola v Taliansku.
"Zvyšní štyria pacienti s ochorením COVID-19 sú príbuzní prvej hospitalizovanej pacientky a rovnako nie sú z okresu Martin.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22357630/koronav ... ery_154285
Inak v doku na arte dávali ako to vyzeralo v číne a vďaka ich vládnemu systému sledovania v podstate vedeli o každom všetko, tak dané info využili a spravili rôzne aplikácie na určenie polohy nakazených, kde sa zobrazila priamo poloha odkial nakazeného zobrali, teda kde býval a dokonca sa tam dali pozriet aj miesta kde nakupoval, teda kde platil cez wechat, a teda kde sa zhruba pohyboval, u nás čisté scifi, v tomto smere to u nás vyzerá ako v dobe kamennej.
Tu zase slovensky Činan vyzíva slovakov
Autoritárske režimy sú v týchto záležitostiach všeobecne oveľa efektívnejšie.
Ale aspon ciastocne je to doba slobodna. Ten system sa teraz ukazal ako vyhoda, ale ma ovela viac nevyhod. Pozri si dokumenty na temu "China's social credit system". Tu je to popisane v skratke:retkvic napísal:Inak v doku na arte dávali ako to vyzeralo v číne a vďaka ich vládnemu systému sledovania v podstate vedeli o každom všetko, tak dané info využili a spravili rôzne aplikácie na určenie polohy nakazených, kde sa zobrazila priamo poloha odkial nakazeného zobrali, teda kde býval a dokonca sa tam dali pozriet aj miesta kde nakupoval, teda kde platil cez wechat, a teda kde sa zhruba pohyboval, u nás čisté scifi, v tomto smere to u nás vyzerá ako v dobe kamennej.
ano, uz to stihli upravit. inac toto ma uz unavuje, celu tuto situaciu sledujem dost pozorne od zaciatku a vychadza tolko mylnych alebo neuplnych informacii, ktore vyvolavaju zmatok, ze to nie je mozne. priserna novinarcina, radsej daju vonka neoverene veci, len aby to priniesli ako prvy.retkvic napísal: "Zvyšní štyria pacienti s ochorením COVID-19 sú príbuzní prvej hospitalizovanej pacientky a rovnako nie sú z okresu Martin.
Kto sa kde pohyboval a kde platil sa dá zistiť aj teraz z dát operátora a dát kartových spoločností. Stačí tieto dáta žiadať. V aktuálnej situácii kašľať na gdpr.
Viď Irán?DEVZYO1G napísal:Autoritárske režimy sú v týchto záležitostiach všeobecne oveľa efektívnejšie.
viď Čína
Píšeš všeobecne, tak by som rád okrem Číny videl nejaké iné príklady.
Pele povedal, že nákladná doprava nebude brzdená, ale z Čiech dnes bol rad kamiónov na hranici asi v dĺžke minimálne 10 kilometrov. Takto by malo byť plynulé zásobovanie?
Každé osobné auto je skontrolované, zmerajú či niekto nemá horúčku a čo nie sú zo Slovenka všetkých otáčajú naspäť do Čiech.
V Čechách zakázali cestovanie do zahraničia ako aj vstup cudzincov do Čiech, až na niektoré výnimky.
Asi sa vírus zastaví ale takto sa zlikviduje celé hospodárstvo, som skôr optimista ale pochybujem, že do doch týždňov sa úplne zastaví šírenie a nebudú žiadne nové prípady. Bolo by fajn, keby sa to úplne zastavilo ale to by bol priamo zázrak. A keby sa to aj podarilo a ľudia začnú chodiť do zahraničia tak zase bude riziko, že to niekto dostane a príde späť a zase sme tam kde sme boli na začiatku.
Mesiac vydržia všetci nejako nech sa už úplne zastaví všetko ale potom začne vlna prepúšťania a bankrotov.
Skúsiť ale treba všetko, azda sa to podarí, radšej teraz ako tu mať tisíce chorých a potom.
Každé osobné auto je skontrolované, zmerajú či niekto nemá horúčku a čo nie sú zo Slovenka všetkých otáčajú naspäť do Čiech.
V Čechách zakázali cestovanie do zahraničia ako aj vstup cudzincov do Čiech, až na niektoré výnimky.
Asi sa vírus zastaví ale takto sa zlikviduje celé hospodárstvo, som skôr optimista ale pochybujem, že do doch týždňov sa úplne zastaví šírenie a nebudú žiadne nové prípady. Bolo by fajn, keby sa to úplne zastavilo ale to by bol priamo zázrak. A keby sa to aj podarilo a ľudia začnú chodiť do zahraničia tak zase bude riziko, že to niekto dostane a príde späť a zase sme tam kde sme boli na začiatku.
Mesiac vydržia všetci nejako nech sa už úplne zastaví všetko ale potom začne vlna prepúšťania a bankrotov.
Skúsiť ale treba všetko, azda sa to podarí, radšej teraz ako tu mať tisíce chorých a potom.
Nákladná doprava nebude obmedzovaná v zmysle povinnosti vodičov ísť do karantény po prekročení hraníc. Kontroly samozrejme sú a aj preto bol otočený kamión, kde mal spolujazdec zvýšenú teplotu...
Akurát som šiel ku známemu v Nemecku do hotela na raňajky. Zatiaľ tu v mojom okolí necítim nejakú paniku (okolie Lübecku). Aj keď od pondeloka sú zavreté školy na 5 týždňov. Ale všetko ostatné funguje tak nejak normálne. Späť k tým raňajkam. Známy vravel že u nich v hotely sa to nejak extrémne nerieši a hostí majú kopec. Akurát čo im vedúca na kázala je, aby obsluhovali v bavlnenich? (niesom si uplne istý či sú bavlnene alebo je to nejaká umelina, ale sú to rukavice ktoré sa vyperu a môžu znovu použiť) rukaviciach. Nie je to viac ne hygienické obsluhovať celý deň v jedných rukaviciach ako obsluhovať ako za bežných okolností holými rukami a akurát si častejšie dezinfikovat/umývať ruky?
Edit: V podstate ja tiež pracujem v Hotelierstve, a pravdu povedať, kolegovci si z toho robia viacmenej srandu. Dvaja v práci kychaju ako besni ale nikto sa nad tým ani ne pozastavuje. Úplne neviem čo si mám tu o tom myslieť keď to porovnám zo situáciou na SK.
Edit: V podstate ja tiež pracujem v Hotelierstve, a pravdu povedať, kolegovci si z toho robia viacmenej srandu. Dvaja v práci kychaju ako besni ale nikto sa nad tým ani ne pozastavuje. Úplne neviem čo si mám tu o tom myslieť keď to porovnám zo situáciou na SK.
Ono mozno uz je ten cas, aby sme si tu naliali čisteho vína: pokial sa neobjavi funkcny liek/vakcina- co bude trvat este asi dlho, kludne aj rok ci viac, tak sa sirenie virusu nezastavi a aj potom je to velmi otazne.
Vsetky tie opatrenia ako dokladne umyvanie ruk 100x denne, nosenie rusok, respiratorov, skafandrov, dezinfikovanie vsetkeho mozneho, nechodenie do prace, nechodenie nikam, vedu len k tomu, ze skor ci neskor skolabuje ekonomika a firmy zacnu prepustat ludi.
Tieto opatrenia maju za ulohu sirenie virusu iba spomalit aby bol napor novych infikovanych v kritickom stave v nemocniciach co najmensi.
Virus sa totiz zastavit neda. Preco? pretoze,ho prenasaju nadale aj uz vylieceni a tiez asymptomaticki- co budu v ramci populacie stale vecsie pocty ludi.
Na Zapade sa bezni ludia na Covid prestavaju testovat, pretoze je to technicky a financne nemozne zvladnut taky objem ludi, testuje sa to len u starsich ludi ktori maju komplikacie.
To znamena, ze virus bude trvalo sucastou ludskej populacie.
V Cine kde drakonicky uzatvorili cele regiony a nikto nikam sa nemoze pohnut, tak ani tam sa prenos virusu uplne nezastavil, je dobre sa zbavit iluzie ze sa to da.
Vsetky tie opatrenia ako dokladne umyvanie ruk 100x denne, nosenie rusok, respiratorov, skafandrov, dezinfikovanie vsetkeho mozneho, nechodenie do prace, nechodenie nikam, vedu len k tomu, ze skor ci neskor skolabuje ekonomika a firmy zacnu prepustat ludi.
Tieto opatrenia maju za ulohu sirenie virusu iba spomalit aby bol napor novych infikovanych v kritickom stave v nemocniciach co najmensi.
Virus sa totiz zastavit neda. Preco? pretoze,ho prenasaju nadale aj uz vylieceni a tiez asymptomaticki- co budu v ramci populacie stale vecsie pocty ludi.
Na Zapade sa bezni ludia na Covid prestavaju testovat, pretoze je to technicky a financne nemozne zvladnut taky objem ludi, testuje sa to len u starsich ludi ktori maju komplikacie.
To znamena, ze virus bude trvalo sucastou ludskej populacie.
V Cine kde drakonicky uzatvorili cele regiony a nikto nikam sa nemoze pohnut, tak ani tam sa prenos virusu uplne nezastavil, je dobre sa zbavit iluzie ze sa to da.