TeamViewer - licencia

Informácie o software, ankety...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

TeamViewer - licencia

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím páni,

vzdľadom na aktuálnu situáciu riešime vo firme možnosti, ako pracovať aj z domu a pritom ostať v kontakte

Teamviewer nám ako riešenie vyhovuje, otázne je, akú licenciu potrebujeme

Potrebujeme mať spolu spojených 6-7 PC ale aktívne bude vždy len jedno pripojenie.

Nie je mi teda jasné, či nám stačí Single User licencia s tým, že na každom PC bude nainštalovaná rovnaká verzia a jeden účet a z hociktorého PC sa budem vedieť pripojiť k hociktorému PC vrámci skupiny, alebo na takéto používanie nám treba už Multi User licenciu (aj keď ako píšem, stačí nám vždy len jedno aktívne pripojenie (medzi dvomi PC))

Ďakujem za tip

PS: ak viete o nejakom, podobnom (lepšom) riešení, sem s tipmi

Ďakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: TeamViewer - licencia

Príspevok od používateľa Grim »

skús pozrieť Anydesk, ja ho používam, ale spájam len jeden PC.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

https://www.teamviewer.com/cs/koupit-ted/

Podla tejto stranky asi ta licencia Premium za 57,90 €/mo, je pre viacero uzivatelov, nepise sa tam presne kolko, tak to bude asi bez obmedzenia, ale iba jedno aktivne pripojenie.

Ta prva, lacnejsia, je len pre jedneho uzivatela, takze ten sa moze pripajat k ostatnym, ale ini dvaja zrejme nie.

Urcite su aj nejake bezplatne alternativy, to zalezi od poziadaviek, ci to bude stacit.

EDIT: Narychlo som nasiel clanky s alternativami:

https://www.digitalmunition.me/5-best-t ... -anywhere/
https://techdose.tech/2019/07/teamviewe ... tives.html
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Dá sa v tom Anydesk-u nastaviť aj nejaký prístup bez hesla? Zajtra budem pri PC, vyskúšam čo a ako, ale či to je vôbec možné
Vďaka
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Da, tiez ho v praci takto pouzivame. Ale upozornil by som na este jedno nastavenie - a to je povolit vzdialene ovladanie bez potvrdenia (defaultne je tam ze opytat sa).
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

zdravicko uz dlhy cas pouzivam teamviewer, ale toto sa mi este nestalo.uz ma to dlhsie otravuje asi mesiac mozno 2.nikdy som na tom programe nerobil komercne veci.iba pomoct sestre veci, alebo ked som lenivy a cez mobil pustam hudbu, alebo prepinam upravujem vysku hlasitosti,popripade ked som preinstaloval pc a bol som vo vedlajsie izbe, tak som mal zapnuty teamviewer, aby som nemusel chodit hore dole pri instalacii hier a programov.stalo sa to niekomu ci ako to riesit?dakujem
Prílohy
Screenshot_2024-09-24-14-39-50-409_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pouzit nieco ine. Tiez som bol na tom podobne, vyuzival som raz za cas, mozno este menej ako ty. Zacalo mi vyskakovat to iste, tak som to prestal pouzivat. Mnoho znamych napr. pouziva AnyDesk.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

typek61 - robil som tak pred časom pár kolegom a tu v obývačke na dcérinom a manželkinom laptope lebo sa mi tak lepšie robilo, som naučený na PC, svoju klávesnicu, myš. Tiež mi to začalo po čase vyskakovať hoci som nikdy tým nezarobil ani korunu/euro. Našiel som spôsob ako ho používať trvale bez potreby platiť no nenapíšem to verejne :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Niekedy to vypise uz po 5min pouzivania. Niet to ako zmenit. Ak tak, pouzi uz vyssie spomenuty AnyDesk, len tam treba interakciu aj z druhej strany, aby ti povolili prava, ktore treba (napriklad zapis do systemovych suborov a tak).
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ten program treba stále spúšťať aj z druhej strany, alebo to funguje ako teamviewer, že tam nahodím 2 Pc a potom sa už len pripájam?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vzdy to musis spustat z dvoch stran, pokial to nemas automaticky. Aj TeamViewer sa spusta aj na strane klienta na ktoreho sa pripajas, aj u seba nech sa vies pripojit. A takto funguju vsetky programy, vratane VNC. Rozdiel je len v tom, ze ci sa tam pripajas cez pin kod, ktory sa meni (napriklad TeamViewer) alebo sa pripajas cez ucet, ktory mas nastaveny (VNC, Remote Desktop). Aj TeamViewer, aj AnyDesk, aj rozne VNC sa vedia zapnut automaticky so spustenim Windowsu.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Áno mal som tam účet ,nahodil som tam 2 Pc a pripajalo to automaticky.preto sa pýtam ako to funguje na iných programov.ak to bude fungovať ,že treba to spustiť aj na druhom Pc tak to niejako už preglgnem🙂 škoda toho teamviewru
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

https://support.anydesk.com/knowledge/c ... urce=adwin

Pozeram AnyDesk a je tam povolenie bezobsluzneho pripajania na heslo, takze by to malo fungovat v pohode.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak nakoniec som siel do toho anydesku :)
PageRank
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PageRank »

RustDesk mas zadarmo a je to to iste ako Anydesk
Googler1
Star
Star

Príspevok od používateľa Googler1 »

tiez som pocul o rustdesk ako o open source alternative, ze je zadarmo, ale pri tom na webe maju cennik. Funguje to tak, ze, ak sa niekto pripaja do viacerych koncovych zariadeni cez jeden (rovnaky) PC, tak je to zadarmo a bez casovych / inych limitov, ale ak by malo pripajanie byt realizovane z dvoch alebo viacerych PC, tak uz by to bolo platene? Lebo, ak je to zadarmo, ale s nejakymi limitmi uz pri pripojeni z jedneho PC, tak v tom nevidim ziadny rozdiel oproti Teamvieweru.
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

Vo firme sme niekedy pouzivali DWService. Celkom fajn a free. Limit je tusim len bandwith. Ak chces vyssi, je tocza poplatok. Rezim je bezobsluzny
Napísať odpoveď