Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Holandsko od dnes zatvára bary a reštaurácie, vrátane coffee shopov.

Ľudia teda začali robiť zásoby všetkého druhu :lol: Takto to vyzerá pred coffeeshopom kúsok od mojho domu.
Prílohy
coffeeshop.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Co si nakupia coffe to go na tyzden? :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako teraz riešiť keď chcem ísť na PN? Vraj netreba chodiť k lekárovi s každou somarinou, ja sa chcem vypísať viac menej len z prevencie, aj nech frajerka nestresuje kvôli mne, ale bez toho, aby som šiel k lekárke sa to asi vybaviť nedá.

Odoslané z MI 8 Lite pomocou Tapatalku
DEVZYO1G
Addict
Addict

wladas napísal:Co si nakupia coffe to go na tyzden? :D
Hovorím o coffeeshopoch kde sa nechodí na kávu, ale na brká :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Muffi

vyber si dovolenku, lebo na Pnke dostanes na vyplatu iba drobné

DEVZYO1G

mna by zaujimalo, nakolko zijes v Nd, ci poznas okolo seba /ci v praci/ ludi, pre ktorych je konzumacia greenu vyslovene zivotny styl a ujíždejí na tom podla teba viacej ako by bolo zdrave. ? dík :) Resp aky postoj maju bezni ludia ku coffeshopom ako ich vnimaju a vyuzivaju? Velmi ma to zaujima zo sociologickeho pohladu, aj ked sam nic podobne neuzivam.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Inak už aj aliexpress je plný chirurgických rúšok rovno z fabrík. V Číne ich teraz majú nadbytok. Nechápem prečo sa naša vláda handrkuje s "kešom v kufri" s nejakými Ukrajincami, keď by mohla objednať lietadlo rovno z Číny, ako to urobili Taliani. Asi čakajú pokiaľ epidémia na plno prepukne v bohatších krajinách EÚ a zase nás niekto "preplatí".

Info priamo z polície: celé oddelenie má len jednu krabičku rúšok, ktorá tam je snáď ešte od vzniku Slovenskej republiky. Takýmto štýlom bude vláda o mesiac zhánať akurát tak vrecia na mŕtvoly.
:smt006
Muffi
Addict
Addict

Tie drobné na výplate prežijem, dovolenku budem potrebovať ešte. Vyzerá to, že inak ako ísť k doktorke to veru nejde. Ešte uvidím, či nám nezatvoria úrad, keďže robím v štátnej správe.

DEVZYO1G
Addict
Addict

V meste kde som je to mozno trochu ine od zvysku holandska tym ze tu nepustaju dnu a nepredavaju weed turistom, ale len ludom ktori maju zaregistrovany pobyt v NL. Cize tie coffeeshopy tu su normalne podniky ako kazde ine, len sa nepredava alkohol, ale weed :D Vacsina su fakt prijemne miesta, vies si zahrat billiard, playstation, pokecat. Ludia ich vyuzivaju uplne rovnako ako normalny bar kam si ides sadnut s kamosmi. Ja nefajcim, len velmi sporadicky ale ak sa vyskytne prilezitost ze kamosi chcu ist, tak vzdy rad - konkretne moj oblubeny je coffeeshop na lodi, obrovska drevena kajuta, je tam super atmosfera. Vo vacsine si vies dat aj obcertvenie, nejake fingerfoods, milkshejky, smoothies a tak.
Niektore su viac popularne u studentov, niektore zase u lokalnych. Niektore maju aj vydajne okienka ked si chces len nakupit bez posedenia.

To ako ich vnimaju lokalni moc neviem, ale nejake kontroverzie som nezachytil .. tym ze som student tak sa pohybujem viacmenej len v komunite studentov. V praci viem o par kolegoch ktori fajcia pravidelne, a uprimne, ak by mi to nepovedali tak by som sa o tom asi ani nedozvedel.

Takych co to beru ako nejaky zivotny styl asi nepoznam, ale poznam ludi co fajcia kazdy den a nejak to zovseobecnovat si to asi netrufam, su medzi nimi aj totalni flakaci a hipisaci, studenti mediciny, manazeri, ludia co aktivne sportuju, rodicia ..
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

ephramko napísal:Inak už aj aliexpress je plný chirurgických rúšok rovno z fabrík. V Číne ich teraz majú nadbytok. Nechápem prečo sa naša vláda handrkuje s "kešom v kufri" s nejakými Ukrajincami, keď by mohla objednať lietadlo rovno z Číny, ako to urobili Taliani. Asi čakajú pokiaľ epidémia na plno prepukne v bohatších krajinách EÚ a zase nás niekto "preplatí".

Info priamo z polície: celé oddelenie má len jednu krabičku rúšok, ktorá tam je snáď ešte od vzniku Slovenskej republiky. Takýmto štýlom bude vláda o mesiac zhánať akurát tak vrecia na mŕtvoly.
:smt006
Kúpil som "pytel" jednorazových plus bavlnené s vymeniteľnými filtrami, za cca 100€. Niečo som bral z poľského skladu nech je to tu kým sa mi minú domáce zásoby, zbytok z Číny. Mám to aj pre okolie.
Bol som dnes hodinu vonku, stretol som cca 40 ľudí a okrem jedného sa všetci chránili.
Paradoxne ten jeden exot kašľal celú cestu ako šiel.
Muffi napísal:Tie drobné na výplate prežijem, dovolenku budem potrebovať ešte. Vyzerá to, že inak ako ísť k doktorke to veru nejde. Ešte uvidím, či nám nezatvoria úrad, keďže robím v štátnej správe.

Brat postupoval ako je odporúčané na stránke sociálnej poisťovne aj bratislavského samosprávneho kraja. Zavolal svojej doktorke, povedal príznaky. Mailom jej poslal všetky potrebné údaje od adresy kde sa bude zdržiavať aj názov zamestnávateľa. O všetky formality sa aktuálne stará doktor. Zamestnávateľ bol o PN informovaný telefonicky bratom. Nikde netreba chodiť osobne, čo je to za hlúposť?
wladas
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G napísal:Hovorím o coffeeshopoch kde sa nechodí na kávu, ale na brká :D
Jaj ozaj vsak Holansko :-)
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

teraz čo Pellegrini spomínal to zatvorenie všetkých obchodov (okrem tých potravín, mäsiarstiev, pekární, lekární, veter.obchodov, stánkov s novinami, benzínok, bánk, pôšt...), služieb atd... že aj autoservisy. A ak sa človeku pokazí auto a nemôže napr. preto ísť do práce, do obchodu (z mini dedín), tak čo ako?
Jasné, dovolil donášky jedál z reštaurácii či pultový predaj jedál. Ale možno nie všade je to možné, ak ide o nejaké lazy.
Muffi
Addict
Addict

baldorex napísal:Brat postupoval ako je odporúčané na stránke sociálnej poisťovne aj bratislavského samosprávneho kraja. Zavolal svojej doktorke, povedal príznaky. Mailom jej poslal všetky potrebné údaje od adresy kde sa bude zdržiavať aj názov zamestnávateľa. O všetky formality sa aktuálne stará doktor. Zamestnávateľ bol o PN informovaný telefonicky bratom. Nikde netreba chodiť osobne, čo je to za hlúposť?

No áno, ale ja nemám symptómy koronavírusu, len problém s prechladnutím. No každopádne skúsim sa najprv doktorke dovolať, čo nie je jednoduché ako som zistil, však mi to potom vie dať spätne tuším 3 dni.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No tak udajne zajtra rozhodnu ci zatvoria VW , na ako dlho a ako nas budu platit. to by bolo fajn nemusim ist aspon na tu PN. bolo na case...
wladas
Redeemer
Redeemer

@Muffi - takze chces ist osobne aby si tie priznaky uz mal? :-D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nechcem kecať, ale pri tej PN-ke tuším nemusíš ísť k doktorovi. Dokonca vyslovene tam ísť nemáš. Ty ako laik absolútne nemôžeš tušiť, či máš len prechladnutie, alebo ľahký priebeh toho vírusu. Do čakárne teda určite ísť nemáš. Máš zavolať obvodnému a požiadať o domácu liečbu a PN. Ten si od teba vypýta tel.č. (ktoré mu, ak nie si mešuge, si ochotný poskytnúť), ktoré si on zapíše a žiadosť odošle sociálnej poisťovni. Sociálka ťa potom bude telefonicky kontaktovať a overí si, či si to naozaj ty a neviem čo ešte. PN ti ale beží odo dňa telefonátu doktorovi a nemusíš mať koronu. Do čakárne ale ísť určite nemáš, ak nie si kritický prípad. Tých 45 SMSiek od ministerstva to myslím povedalo dosť rázne. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Asi cakal na 46. :lol:
zuzanuska
Professional
Professional

Toto som teraz uvidela zdieľané na fb:

https://www.cbreurope.sk/index.php/Liek ... kUCLud7-JY

Spomínajú sa tam dobré výsledky s tým infúzne podávaným vitamínom C, potom nejaký liek na maláriu Chloroquine alebo Plaquelin.
Muffi
Addict
Addict

Veď to ja viem, ale nedá sa mi dovolať lekárke. Ony tam so sestričkou málokedy dvihnú telefón, už som zažil, že sestrička mi vypisovala lajstrá na PN, medzitým jej nonstop zvonila pevná linka a ona úplný ignore. Už som sa snažil dovolať sa v piatok. No skúsim ešte to tam bombardovať pokusmi, možno sa podarí.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

zuzanuska napísal:Toto som teraz uvidela zdieľané na fb:

https://www.cbreurope.sk/index.php/Liek ... kUCLud7-JY

Spomínajú sa tam dobré výsledky s tým infúzne podávaným vitamínom C, potom nejaký liek na maláriu Chloroquine.
uz ocakavam prve obede domacej samoliecby ked si niekto bude pichat do zili rozpusteny celaskon :D
zuzanuska
Professional
Professional

Pred niekoľkými rokmi (neviem presne, čo to bolo na chorobu) sa kúpilo neskutočné množstvo vakcín na niečo a napokon sme ich ani nepotrebovali. To je dobrý biznis, nie? Aj v rozhovore epidemiologička vravela, že kým sa vyvinie vakcína, bude nám už nanič, lebo každý rok je ten vírus chrípky trošku iný. A nemôžeš očkovať na niečo, čo ešte nevieš, čo bude.

Hahaha, nikto si nejde pichať celaskon :P Ale čím lepšia imunita, tým menej preplnené nemocnice.
Napísať odpoveď