Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
hentake jednoduche masky proti smogu treba brat samozrejme s velkou rezervou. Je fajn si dat aspon to , ale je iluzia si mysliet ze to dokaze relevantne vycistit vzduch ktory cyklista dycha. Nie je jednoduche filtrovat castice o velkosti cca 2,5mikrometra ktore su pre pluca velmi rizikove.
Beriem to tak že Číňania vedia prečo si to vyrábajú a nosia, keď je to dobré pre Peking, bude to dobré aj pre bratislavský smog.
Samozrejme nemám naivné predstavy že zrazu dýcham čistý tatranský vzduch... Ale ako astmatik mám možnosť nešportovať, športovať bez masky, športovať s maskou. Vybral som si c. Btw moja xiaomi čistička je celkom citlivá na úroveň nečistôt čo vzduchu, až som bol prekvapený... Ale to už ideme mimo aktuálnu tému.
Samozrejme nemám naivné predstavy že zrazu dýcham čistý tatranský vzduch... Ale ako astmatik mám možnosť nešportovať, športovať bez masky, športovať s maskou. Vybral som si c. Btw moja xiaomi čistička je celkom citlivá na úroveň nečistôt čo vzduchu, až som bol prekvapený... Ale to už ideme mimo aktuálnu tému.
baldorex
skus si pozriet ten filter v cisticke a porovnaj ho s hentou maskou
Silno pochybujem ze maska ma HEPA filter.Velke castice to moze ciastocne zachytit ale tie najmensie nie a to je problem.
Silno pochybujem ze maska ma HEPA filter.Velke castice to moze ciastocne zachytit ale tie najmensie nie a to je problem.
CORONA PELLE SMER BIZNIS V PRAXI
SŠHR kupuje klasické jednorázové rúška v počte 10 miliónov kusov za 13,3 miliónov EUR s DPH od firmy A-testing s.r.o so sídlom v rodinnom dome v Jelke so základným imaním 5000€, ktorá vznikla, resp. bola zapísaná do obchodného registra 29.1.2020, teda pred mesiacom aj niečo.
Podľa požiadaviek sa jedná o štandardné jednorázové rúško 3M 1826. To sa bežne predáva v 50ks balení, ktoré sa dalo kúpiť v ČR za cenu 4-6€ bez DPH. Cena na 1 ks potom vychádza 0,08 - 0,12€. Firma A-testing s.r.o ich SŠHR predáva za 1,1€ bez DPH za 1 kus.
V lekárňach stáli dve takéto rúška ešte minulý týždeň 95 centov. Reálna maloobchodná cena na SR je cca 45 centov, veľkoobchodná je možno 10-20 centov (je možné na internete nájsť ešte staré ponuky).
A aby bolo každému jasné, ide o jednorazové rúško, ktoré sa nedá sterilizovať a po použití je potrebné ho zahodiť.
Názor si všetci urobte sami.
Zmluva: https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4496809&l=sk
Výpis z ORSR: http://orsr.sk/vypis.asp?ID=509615&SID=7&P=1
Viem porovnať rozdiel, prečítaj a pochop čo som napísal a prečo to nosím.gogo956 napísal:baldorex
Pre mňa ako astmatika je určite lepšie tie 2 hodiny dýchať cez ten filter ako ísť len tak. Chápeme sa?
Ten kto to podpísal by mal ísť okamžite do basy.ephramko napísal:...
No nechcem sem ťahať politiku, ale Smer/Pelle je teraz v super pozícii.
Facebook je plný príspevkov o tom, ako ľudia "ďakujú bohu, že máme Pellegriniho", a že "Neberte nám nášho premiéra"... Nečudujem sa,... Pelle to naozaj pred kamerami vie lepšie ako Matovič, a jednoduchším to stačí. A aj napriek tomu, že kradnú počas krízovej situácie, ak to Matovič vytiahne (čo asi spraví), tak ešte on bude za ko*ota, že rieši peniaze, keď ide o zdravie. Slepá ulička.
Facebook je plný príspevkov o tom, ako ľudia "ďakujú bohu, že máme Pellegriniho", a že "Neberte nám nášho premiéra"... Nečudujem sa,... Pelle to naozaj pred kamerami vie lepšie ako Matovič, a jednoduchším to stačí. A aj napriek tomu, že kradnú počas krízovej situácie, ak to Matovič vytiahne (čo asi spraví), tak ešte on bude za ko*ota, že rieši peniaze, keď ide o zdravie. Slepá ulička.
Pár strán dozadu tu bolo video nejakého Rusa či kto to bol a on tam spomína, že keď je nejaká katastrofa, kto z toho ťaží. Tak teraz vygraduješ paniku do maxima, a najmä s tými rúškami (uleješ si "pár peňazí"), potom ich zabezpečíš a si za Boha, Spasiteľa.
Vsak asi aj preto si dovolili dat 10 nasobnu cenu. Je jasne ze teraz sa na peniaze velmi nepozera a kazdy kto sa v tom bude hrabat sa vystavi riziku zleho PR kvoli tomu ze kladie peniaze nad ochranu zdravotnikov.
Hacak je svina prasiva, ale mal pravdu: "volic vie h*vno. nevie absolutne nic". Pelle je aj uradujuci minister zdravotnictva a tak si robi svoju robotu. keby tak ludia ziadali zvysovanie platov zdravotnikov, zachranarov a vedcov, lebo oni si robia svoju pracu tiez a nemaju z toho politicke body. okrem toho, z USA ale aj z Ruska vieme, ze najlepsie sa politicke body vyhravaju vo vojne. toto je vlastne tiez vojna.
no a tiez by si ten volic mohol vsimnut skutocnost, ze lekarnici a zamestnanci nemocnic nemaju ruska a SNSaci sa v interieroch fotia v drahych respiratoroch.
no a tiez by si ten volic mohol vsimnut skutocnost, ze lekarnici a zamestnanci nemocnic nemaju ruska a SNSaci sa v interieroch fotia v drahych respiratoroch.
Zatial som sa len informativne pytal, asi to bude nakoniec zalezat na pocte zaujemcov .. neviem ci je to ale dobry napad, dva tyzdne v nejakom zaprasenom statnom hotely.Dobrý deň,
ďakujem za Váš email.
Vzhľadom na včerajšie (15. 3. 2020) vyhlásenie vlády SR ohľadne možnej repatriácie občanov SR zo zahraničia do SR Vás chcem informovať, že je pravdepodobné, že sa uskutoční repatriácia krajanov do SR s nevyhnutnou podmienkou povinnej karantény určenej Ministerstvom vnútra SR (záchytné centrá).
Pokiaľ máte o repatriáciu do SR záujem, prosím napíšte Vaše údaje v nasledovnom členení: Meno, priezvisko, dátum narodenia, číslo na mobil, názov pracovnej pozície v Holandsku a adresa pobytu v Holandsku.
Obratom Vás budem po prijatí oficiálnej informácie z MZV EZ SR informovať o možnostiach/postupe. Čakajte prosím na kontakt z veľvyslanectva.
Ďakujem!
S pozdravom,
Zuzana Kuzmická
konzul
DennikN. Je to zvlastne ze 60 den. Ja som si s mojimi chabymi analyzami myslel, ze vzhladom na taketo opatrenia kde sa skoro nikto nestretava s nikym lebo ani nema jak, pocet nakazenych bude klesat tak o dva tyzdneInštitút zdravotnej politiky pripravil model, ako by mal stúpať počet nakazených na Slovensku aj vzhľadom na prijaté opatrenia. Tie podľa Pellegriniho pomáhajú k tomu, aby nárast nebol rázny. Analýza ukazuje, že výrazný nárast príde v 60. deň od prvého nakazeného.
ja proste neznesiem mať respirátor na tvári
dnes som ho mal pol hodinu na sebe a išiel som zbesnieť, lebo ma tlačil na nos nenormálne, navyše potrebujem mať ochranné okuliare v robote, tie sa mi zahmlili za 10 sekúnd a nič som nevidel, utrel som ich za par sekúnd to isté
ako sa takto dá zvládnuť celá šichta?
COVID-19 Tracker (mapa nakazenych, vyliecenych a mrtvych podla krajin)
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Ludia teraz porsim keyfab a mimo gimmick prispevok lebo toto je prúser čo sa deje to nieje len tak:
vypocujte si tento subliminal popis najdete vo videu
Ak chcete zachranit inych a nielen seba tak tento:
samozrejme aj tak dodržujte všetko čo radia odborníci aj nadalej ako umyvanie si ruk, a nosenie ruška.
použivajte počuvanie tohoto ako entertaiment (zábavu) nie ako náhradu klasickej medicíny !! Tak isto berte aj moj prispevok ako entertaiment a nie ako radu ktorá nahradí medicínu a medicínske zákroky a počuvajte odborníkov a dodržujte nariadenia. A pite vela vody popri počuvaní subliminalov.
vypocujte si tento subliminal popis najdete vo videu
Ak chcete zachranit inych a nielen seba tak tento:
samozrejme aj tak dodržujte všetko čo radia odborníci aj nadalej ako umyvanie si ruk, a nosenie ruška.
použivajte počuvanie tohoto ako entertaiment (zábavu) nie ako náhradu klasickej medicíny !! Tak isto berte aj moj prispevok ako entertaiment a nie ako radu ktorá nahradí medicínu a medicínske zákroky a počuvajte odborníkov a dodržujte nariadenia. A pite vela vody popri počuvaní subliminalov.
-
mirak2
Hardcore addict
videl som fotky z toho podla teba "statneho hotela" v Gabcikove a nesiel by som tam ani keby mi zaplatili. ostan tam kde si. akokolvek zle ti tam bude, v Gabcikove by ti bolo len horsieDEVZYO1G napísal:
Zatial som sa len informativne pytal, asi to bude nakoniec zalezat na pocte zaujemcov .. neviem ci je to ale dobry napad, dva tyzdne v nejakom zaprasenom statnom hotely.
Tiež som ich videl, zostávam tu. Aj keď ogrcať vládny špeciál bol vždy môj sen .. 
//autoeditácia príspevku (16 Mar 2020, 20:25)
Tiež som ich videl, zostávam tu. Aj keď ogrcať vládny špeciál bol vždy môj sen ..
//autoeditácia príspevku (16 Mar 2020, 20:25)
Premýšľam, že ten britská snaha (aj keď už možno nie) kontrolovanej nákazy má niečo do seba. Zrejme veľa ľudí má známych, príbuzných v nemocniciach, laboratóriách. A teraz čo, oni nikdy nevedia, kedy sa nakazia. A možno sa ani nedozvedia, či budú nakazení. Takže takto ich príbuzní sú vždy v ohrození a potom aj ďalší ľudia. Teraz čo by som nemohla nikoho z nich vidieť pol roka, aby som sa nenakazila a následne nanakazila ostatných? A čo ak by to bol niekto s kým by som bývala?
Oproti tomu, ak by sa napr. ten človek nakazil vedome a kontrolovane (v nemocnici), pobudol by tam mesiac (dávam ako príklad), potom by bol zdravý, odolný a už by nenakazil nikoho z okolia a nikto by nemusel byť v strachu. Samozrejme, že nemôžeme teraz odstaviť polku nemocnice, ale má to logiku.
Ja viem, že je tam veľa premenných. Akurát, že teraz je len veľa neistoty.
Oproti tomu, ak by sa napr. ten človek nakazil vedome a kontrolovane (v nemocnici), pobudol by tam mesiac (dávam ako príklad), potom by bol zdravý, odolný a už by nenakazil nikoho z okolia a nikto by nemusel byť v strachu. Samozrejme, že nemôžeme teraz odstaviť polku nemocnice, ale má to logiku.
Ja viem, že je tam veľa premenných. Akurát, že teraz je len veľa neistoty.