Tablet na poznámky / čmáranie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
peto277
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Tablet na poznámky / čmáranie

Príspevok od používateľa peto277 »

Ahojte,

zasa raz si sem idem pre radu. :)

Aký tablet by ste mi doporučili primárne na digitálne poznámky, čmáranice, občas nejaká ilustrácia.
Výkonnostne to nemusí byť žiadna beštia, ale tak nech 2-3 roky zvládne fungovať bez zásekov a výrazného spomalenia.

Keďže ho pravdepodobne nebudem využívať zasa až tak často, tak by som sa rád zmestil do max 400€.

Preto zvažujem asi skôr poobzerať sa po Bazoši, či tam nenájdem niečo v dobrom stave, napr. modely Galaxy Tab S4, alebo iPad z predch. generácie (+ pencil 1. gen.) - tie by mali mať dobrú podporu stylusu, nízke odozvy a tak.

Čo vy na to?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Tablet na poznámky / čmáranie

Príspevok od používateľa cinges »

novy ipad + pero.. resp. z bazosu a v pohode sa do toho zmestis cenovo.. nic lepsie neexistuje.. a ani ziadna alternativa neexistuje..
peto277
Expert
Expert

Okej, tak nakoniec som išiel do nového iPadu + pencil.
Síce som 100€ nad pôvodným budgetom, ale tak istota.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ináč fakt neexistuje relevantná alternatíva k iPadu?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

samsung robi tablety s perom. ziadny som nikdy nemal, akurat tak galaxy note co ma tiez pero a neviem teda povedat v com je to horsie nez apple pen. je aktivne, je od wacomu, ma senzor tlaku. mozno nema senzor naklonu (to neviem ci ma apple pen) ale to na cmaranice a poznamky hadam staci.

mam doma thinkpad helix 2, ma dotykovy displej a je k nemu pero. myslim ze zvlada nejakych 1000 stupnov tlaku zachytit a kreslilo sa mi s nim velmi dobre. skusal som aj ipad pro s apple pen ale iba tak pol hodinku a neviem v com by to malo byt lepsie. jedine ze to pero bolo vacsie a teda pohodlnejsie, ale to sa da vyriesit kupou ineho pera.

na druhu stranu vsetci umelci ktorych poznam maju ipady pro.
peto277
Expert
Expert

aacid napísal:
na druhu stranu vsetci umelci ktorych poznam maju ipady pro.
počas toho som ako si prezeral jútuby kvôli nákupu, tak som od viacerých týchto tvorcov počul, že napr. nenašli na Androide plnohodnotnú alternatívu k Procreate.. nešiel som do hĺbky, ale na tomto sa zhodli viacerí, tak neviem. :|
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

na ipade mas odmakany system.. Ktory je urceny priamo na tablety.. Pero je lepsie, ako od wacomu.. mas iste aktualizacie najblizsich par rokov, co u androidu s tym pocitat ani nemusis..
Takisto aplikacie su rozhodne lepsie na ipad.. hlavne kvoli tomu, ze ipad a pero je integrovane do systemu a ludia to realne aj vyuzivaju..
Samsung vydal tablet s perom, len aby sa nepovedalo, ze to nevydal.. Je to jediny android, ktory ma ako tak pouzitelne pero, ale tak malo vyuzivany, ze ho nepouziva ziaden umelec ever. a navazne k tomu su aj vyvyjane aplikacie.
Na iPad mas plnohodnotny photoshop, a bude to pokracovat aj v inych aplikaciach..
+ uniknute novinky ukazuju, ze to s ipados bude stale viac a viac pouzitelnejsi. Apple je v tabletoch teraz na mile napred od Androidu a to nie len v jednej aplikacii.

Ako, ak to ma byt len na poznamky, tak je to asi jedno, ale vyhladovo, ked musis, tak s iPadom spravis toho viac a lepsie..
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

iPad nemá momentálne žiadnu konkurenciu. Mám iPad Pro a nemôžem si ho vynachváliť.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ako keby iPad niekedy konkurenciu mal :smt006
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Myslel som si že bude mať keď som skúšal Galaxy Tab S a k tomu pero, nekonalo sa.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Tablet pouzivam ako nahradu Telky(netflix, youtube a browsovanie), v roku 2015 som si kupil iPad Air 2, mega spokojnost, v 2017 som si kupil tablet od Samsungu a nevedel som si nan zvyknut, tak som ho po mesiaci predal a vratil naspat k mojmu iPadu Air 2. Nie som Apple ovecka, telefon mam Android, ale zhodujem sa s ostatnymi, Apple je s iPadem na mile pred Android alebo hociakymi tabletmi. Tento rok mam naplanovanu kupu noveho iPadu Pro, dufam, ze koncom marca ich predstavia :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

peto277 napísal:
počas toho som ako si prezeral jútuby kvôli nákupu, tak som od viacerých týchto tvorcov počul, že napr. nenašli na Androide plnohodnotnú alternatívu k Procreate.. nešiel som do hĺbky, ale na tomto sa zhodli viacerí, tak neviem. :|
zaujimalo by ma od niekoho kto ma skusenosti porovnanie sketchbook vs procreate. co som skusal tak to vie viac menej vsetko, pocul som akurat ze sketchbook nevie exportovat vrstvy ale to mi pride ako taka okrajova zalezitost pre bezneho pouzivatela.
cinges napísal:Pero je lepsie, ako od wacomu..
v com je to pero lepsie ako od wacomu?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal:v com je to pero lepsie ako od wacomu?

Robil som s wacomom dlhe roky, takze to viem porovnat.. Nicmenej, kym nebol apple pencil, tak samozrejme nic lepsie, ako wacom neexistovalo.
Je to cistlovost, latencia a hlavne UHLY. Tie su na wacome v porovnani s apple pencil zle. Ked kreslis s apple pencil, tak naklon 30 stupnov 30 stupnov.. Wacom ma bud rovno, alebo s uhlom..(+ vacsi uhol chyta hranu pera) Latencia je tiez niekde inde pri ipade, ako pri wacome. obyc iPad ma o dost lepsiu latenciu, iPad pro to este znasobuje.
Wacom pero ma maly ostry hrot.. Apple ma velmi dobre pouzitelne pero typu ceruzka. Keby chces nieco poriadnejsie, tak si musis kupit wacom Cintiq, ktory je cenovo drahy +- ako vybaveny velky iPad Pro 12.9, az na to, ze Cintiq je stale len obrazovka k pocitacu a iPad je plnohodnotne pouzitelny na vsetko.

+ hociktory iPad s perom mozes pouzit ako vzdialenu obrazovku k macu.

Jedina vyhoda wacomu je, ze nemusis nabijat pero. Na druhu stranu sa teraz dostali na hranicu pouzitelnosti pera, kde k lepsej funkcnosti uz proste potrebujes nejaku energiu navyse..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ok, dik za vysvetlenie.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Akurat dropli 2020 Pro model. Rozmyslam ci vziat model z 2018 alebo novy 2020. Sice mi to viac logicky vychadza na 2018 model, kedze fotit vobec nefotim iPadom(jedna z hlavnych features noveho iPadu/nova kamera), ale ked sa zamyslim, ze si ho planujem nechat zas na 4-5 rokov, tak si radsej kupim 2020 model s rovno 128GB vs 64GB ako zaklad.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

ak planujes brat zakladny model, tak skor ten 2020 uz len kvoli tej pamati. ceny 2018 tolko dole nepojdu zase..
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Nemam preco priplacat za drahsie modely. Momentalne vlastnim 16GB Air 2 a este stale mam volnych 5 gigabajtov. Sice mam cellular model, ale vobec ho nevyuzivam, 100% casu je na wifine.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2020, 17:44)
Tak nakoniec som si predobjednal ten s 128GB, bude mi maximalne postacovat. Sice pisu release 25 marec, no mne pise dodanie na 26. marca. Uvidime no.

//autoeditácia príspevku (27 Mar 2020, 21:55)
Tablet dnes dosiel, oproti Airu 2 dost velky skok :D
Napísať odpoveď