Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
ja len cakam, kedy si daky jednobunkovec, s velkym mnozstvom fanusikov online, spoji pandemiu s poklesom znecistenia ovzdusia a obvnini "Gretenov" (osob suhlasiaciach s Gretou Thunberg, ze je nutne zabranit zvysovaniu teploty planety okamzite; termin je pouzivany popieracmi globalneho oteplovania) z vyvoja a rozsirenia nakazy
je celkom zaujimave, ze na to "prisla" nejaka neznama virologicka z neznameho labaku, zatial co desattisice virolog z celeho sveta su pri takomto vyjadreni velmi opatrni. Vyvinuli nejaki jednoduchy test a teraz sa ho snazia predat do sveta, tak potrebuju reklamu, to je cele.
1. Zachytil som, že ona aj testovala nejaký liek/vakcínu, ktorá vraj zaberá, ale že jej to nepovolili úrady, lebo neviem prečo. Detaily neviem.
2. Ten rozhovor s ňou som len preklikal jedným uchom dnu a druhým von, ale skôr som z toho mal pocit, že akurát na otázku moderátora odpovedala, že vírusy sú častým "produktom" rôznych farmaceutických testov, pokusov, býboja liekov a podobne, a že je to ich náplň práce a nie je to nič tajné. Ale že vyslovene nechce tvrdiť, že tento vírus bol vyrobený zámerne, to vôbec nie. Na tom mi neprišlo nič zlé. Ale možno si to video pletiem s nejakým iným.
2. Ten rozhovor s ňou som len preklikal jedným uchom dnu a druhým von, ale skôr som z toho mal pocit, že akurát na otázku moderátora odpovedala, že vírusy sú častým "produktom" rôznych farmaceutických testov, pokusov, býboja liekov a podobne, a že je to ich náplň práce a nie je to nič tajné. Ale že vyslovene nechce tvrdiť, že tento vírus bol vyrobený zámerne, to vôbec nie. Na tom mi neprišlo nič zlé. Ale možno si to video pletiem s nejakým iným.
ved ja som to uz pisal minuly tyzden, vlastne to z coho si teraz robime srandu z borisa a britanie. virus precisti populaciu, zbavi sa tych co do statneho rozpoctu prinasaju najmenej...begbeee napísal:Príde mi to ako nejaka zbludila duša zo sukromneho labáku, ktorá sa chce zviditelnit, tak púšťa takéto info.
Nesedí mi na tom hlavne: "A komu tym prospejete?"
je to zaujimava myslienka, ale asi neni velmi dokazatelna, minimalne nie vedou. to by sa muselo vysetrovat, museli by sa objavit nejake dokazy alebo svedkovia.
Dochodca je nový Žid??aacid napísal: ved ja som to uz pisal minuly tyzden, vlastne to z coho si teraz robime srandu z borisa a britanie. virus precisti populaciu, zbavi sa tych co do statneho rozpoctu prinasaju najmenej...
je to zaujimava myslienka, ale asi neni velmi dokazatelna, minimalne nie vedou. to by sa muselo vysetrovat, museli by sa objavit nejake dokazy alebo svedkovia.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tak v pondelok sa nam podarilo uspesne na prebookovanu letenku pricestovat z Dubaja do Budapesti, odtial taxikom do Ostrihomu, pesi cez most do Sturova, tam nas kontrolovali policajti a tam nas cakalo auto a sup ho domov. S prehladom
A dnes od polnoci uz zavrete letisko v Budapesti.
dobra haluz, vychytali ste to, teraz sup do karanteny na 2+ tyzdne
(len pre poriadok, ja tomu realne neverim, len je to sranda sa tym zaoberat)
politika ako politika, predsalen sa jedna o cinu, tam sa nemusia pohnahlat ako fico co sa boji ze po 2-3 volebnych obdobiach ich zavru do basy, verim tomu ze ked mas vladnu moc plne kontrolovanu a nemusis riesit opoziciu tak sa mozes pozerat aj dalej do buducnosti.
5 rokov je nic. hlavne ak virus ostane v populacii a bude sa zbavovat starsich priebezne. dalsia vec je ze aj na kolapse ekonomiky sa da zbohatnut, realne z ekonomickeho pohladu aky je rozdiel medzi globalnou pandemiou a vojnou? nepredavas zbrane ale vakciny, nie prilby ale ruzky. krasny priklad ako sme nakupili milion ruzok vysoko nad beznu cenu, niekto uz zaraba. cinske tovarne uz vo velkom vyrabaju ruzka a respiratory vsetkeho druhu a posielaju ich do celeho sveta...
a ze cina to vypustila a aj proti tomu bojuje? ved sa rozpravame o obrovskej konspiracii, nikdy sa to nikto nedozvie co sa realne stalo a na vonok to musi vypadat ako keby islo o nahodu. a dalsia moznost je ze toto cele bol iba betatest, asi nevydareny, kedze uprimne ta umrtnost je fakt nizka.
politika ako politika, predsalen sa jedna o cinu, tam sa nemusia pohnahlat ako fico co sa boji ze po 2-3 volebnych obdobiach ich zavru do basy, verim tomu ze ked mas vladnu moc plne kontrolovanu a nemusis riesit opoziciu tak sa mozes pozerat aj dalej do buducnosti.
5 rokov je nic. hlavne ak virus ostane v populacii a bude sa zbavovat starsich priebezne. dalsia vec je ze aj na kolapse ekonomiky sa da zbohatnut, realne z ekonomickeho pohladu aky je rozdiel medzi globalnou pandemiou a vojnou? nepredavas zbrane ale vakciny, nie prilby ale ruzky. krasny priklad ako sme nakupili milion ruzok vysoko nad beznu cenu, niekto uz zaraba. cinske tovarne uz vo velkom vyrabaju ruzka a respiratory vsetkeho druhu a posielaju ich do celeho sveta...
a ze cina to vypustila a aj proti tomu bojuje? ved sa rozpravame o obrovskej konspiracii, nikdy sa to nikto nedozvie co sa realne stalo a na vonok to musi vypadat ako keby islo o nahodu. a dalsia moznost je ze toto cele bol iba betatest, asi nevydareny, kedze uprimne ta umrtnost je fakt nizka.
Takto -- Occamova britva: zo všetkých možných scenárov je najpravdepodobnejší ten najjednoduchší
Čím šialenejšie veci domýšlaš, tým viaac je to konšpirácia.
Úmrtnosť nie je nízka, 2-6% nie je málo podľa akejkoľvek metódy merania, navyše pri vysokej nakázlivosti aj 1% znamená obrovské čísla. Inak späť k téme, nebezepečnosť vírusu najlepšie opisuje štatistika, že cca 10% nakazených končí na JIS-ke.
Úmrtnosť nie je nízka, 2-6% nie je málo podľa akejkoľvek metódy merania, navyše pri vysokej nakázlivosti aj 1% znamená obrovské čísla. Inak späť k téme, nebezepečnosť vírusu najlepšie opisuje štatistika, že cca 10% nakazených končí na JIS-ke.
Trošku na odľahčenie, v niečom mal ten komunizmus výhodu. Cestovať sa nemohlo kade tade, nedoniesli by sa vírusy.
To je všetko pekné, ale koľko potom tých betatestov bolo? Lebo tých epidémií a typov vírusov bolo také kvantum, že by to bolo až smiešne. Samozrejme, takmer žiadny neprepukol v takomto merítku, ale aj tak. Ak by išlo o nejaký vírus, z ktorého by ľuďom odumierali končatiny, alebo niečo také nezvyčajné, nepoviem pol slova, ale chrípkové vírusy sú rutina. Pri tomto proste len vystrelili čísla. Zober si, že Južná Kórea tvrdí, že kvôli jednej jedinej osobe im vírus prepukol vo veľkom merítku, že dovtedy mali poctivo zmapovaných a odizolovaných všetkých nakazených. Jasné, neuveriteľné a nepravdepodobné - ale na ilustráciu toho ako málo stačí na exponenciálne rozšírenie je to fajn. Ďalšia vec, SARS a hlavne MERS mali oveľa vyššiu úmrtnosť, to je paradoxne jeden z dôvodov, prečo neboli až také rozšírené (každý kto hral Plague Inc, ten vie
)
[konspiracia]aacid napísal:a dalsia moznost je ze toto cele bol iba betatest, asi nevydareny, kedze uprimne ta umrtnost je fakt nizka.
kludne to moze byt beta test, ale nie umrtnosti ale presne toho ako sa virus rozsiruje, to je podla mna to, cim je tento virus vynimocny a uspesny. nabuduce v plnej verzii tam primiesaju troska vyssie percento umrtnosti a hned sa to tu preriedi
[/konspiracia]
jasne, occamova britva, ale to netreba riesit, tu sa rozpravame o totalnej konspiracii. ja to nepisem aby ste mi to logicky vyvratili, to viem aj sambegbeee napísal:Takto -- Occamova britva: zo všetkých možných scenárov je najpravdepodobnejší ten najjednoduchší
malu umrtnost myslim nie v pomere nakazeny/mrtvy ale v pomere k celkovej populacii. cina ma nieco cez 3 tisic mrtvych. je to voci celkovemu poctu obyvatelov ciny nic, kvapka v mori, to hdp nijak nezamava. preto som pisal ze mozno sa jedna o betatest, este musia trochu vysperkovat tu umrtnost
ale mali by sme sa ozaj presunut sem, nech tu zbytocne netrollujeme
prisli by spriateleni papalasi obzriet dojivost na JRD niekde v Hornej Marikovej, so vsetkymi by sa pekne na trikrat vybozkali a bolo by na pruser zarobene. rovnako ako pri Cernobyle, ale aj na zaciatku roka v Cine by sa o tom nemohlo hovorit, aby sa nesirila panika a dosledky by boli rovnako nedozierne, ako ked ludia ludia v roku 1986 neuzili tie jodove kapsle, ktore mal kazdy mal v lekarnicke.zuzanuska napísal:Trošku na odľahčenie, v niečom mal ten komunizmus výhodu. Cestovať sa nemohlo kade tade, nedoniesli by sa vírusy.
tieto konspiracie ze virus bol vytvoreny umelo a zamerne sireny su krajne nepravdepodobne. Uz len kvoli tomu, ze ten kto by ho stvoril, nedokaze povedat ako sa bude virus v populacii spravat a dalej mutovat, je to uplne nevypocitatelne. Nikto na tom nic neziska, pretoze cel globalna ekonomika ide a aj dalej pojde dolu.
baldorex
dockali sa toho co kazdy cakal ze pride
--
toto je zaujimavy clanok co sme aj tu riesili
"Dobře. Vyvíjí se lék, ale je možné si v současné době po prodělání COVID-19 udělat protilátky, podobně jako u jiných infekcí?
To je otázka, kterou zatím neumíme zodpovědět. Obecně, když člověk dostane infekci úplně poprvé, kterou nikdy předtím neměl, trvá dlouho, než tělo dokáže vycvičit specializované jednotky pro boj s virem - to je takzvaný adaptivní imunitní systém, který nastoupí za zhruba 7-10 dní.
Do té doby proti infekci bojují jen pěšáci, kteří se snaží zničit všechno cizí, ale nemají na to potřebné vybavení. Místo cílených zbraní spíš plošně viry likvidují a ty se tomu maximálně snaží vyhnout.
Ale drží do té doby, než nastoupí ta vylepšená druhá linie?
Přesně tak. Ale my chceme, aby ta druhá linie nastoupila hned, takže jí vakcinací cvičíme. Když tělo infekci porazí, pacient se uzdraví a některé z buněk, které boj přežily, povýší a stanou se z nich takzvané paměťové buňky. Jakmile člověka napadne stejná infekce znovu, bojuje proti ní tělo daleko účinněji, jednodušeji, lépe, rychleji. Druhá linie nastupuje velmi rychle a paměťové buňky jsou takoví její generálové.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koro ... omaci_brzy
dockali sa toho co kazdy cakal ze pride
--
toto je zaujimavy clanok co sme aj tu riesili
"Dobře. Vyvíjí se lék, ale je možné si v současné době po prodělání COVID-19 udělat protilátky, podobně jako u jiných infekcí?
To je otázka, kterou zatím neumíme zodpovědět. Obecně, když člověk dostane infekci úplně poprvé, kterou nikdy předtím neměl, trvá dlouho, než tělo dokáže vycvičit specializované jednotky pro boj s virem - to je takzvaný adaptivní imunitní systém, který nastoupí za zhruba 7-10 dní.
Do té doby proti infekci bojují jen pěšáci, kteří se snaží zničit všechno cizí, ale nemají na to potřebné vybavení. Místo cílených zbraní spíš plošně viry likvidují a ty se tomu maximálně snaží vyhnout.
Ale drží do té doby, než nastoupí ta vylepšená druhá linie?
Přesně tak. Ale my chceme, aby ta druhá linie nastoupila hned, takže jí vakcinací cvičíme. Když tělo infekci porazí, pacient se uzdraví a některé z buněk, které boj přežily, povýší a stanou se z nich takzvané paměťové buňky. Jakmile člověka napadne stejná infekce znovu, bojuje proti ní tělo daleko účinněji, jednodušeji, lépe, rychleji. Druhá linie nastupuje velmi rychle a paměťové buňky jsou takoví její generálové.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koro ... omaci_brzy
aj teraz na STV- Dámsky klub vraví nejaký dr., že keď sa vyvinie vakcína,výskumy dlho trvajú a musí to byť finančne výhodné pre tie spoločnosti, že zrejme, kým sa vyvinie, už ju nebude treba
treba kľud a pohodu, veriť, že to naše telo zvládne, posilniť imunitu a veriť doktorom, lebo panika a stres imunitu oslabujú, ničia..
akurát tá ekonomika to schytá riadne
Teraz chce Sulík tie opatrenia na pomoc podnikom, živnostníkom... tak dúfam, že sa to aj čoskoro schváli.
treba kľud a pohodu, veriť, že to naše telo zvládne, posilniť imunitu a veriť doktorom, lebo panika a stres imunitu oslabujú, ničia..
akurát tá ekonomika to schytá riadne
Teraz chce Sulík tie opatrenia na pomoc podnikom, živnostníkom... tak dúfam, že sa to aj čoskoro schváli.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
K umelosti virusu, niekde som cital, ze momentalne vsetky zname umele manipulacie zanechvaju na genome stopy. Keby bol umely zanedlho by to vedel cely svet, a nie jedna doktrka z maleho labaku, ktory nepresiel certifikaciou na testovanie tohto virusu.
Za mna je to bud zle polozena alebo interpetovana otazka, alebo snaha sa zviditelnit.
Za mna je to bud zle polozena alebo interpetovana otazka, alebo snaha sa zviditelnit.
Má niekto informácie, odkial presne pochadzajú tie prípady z Martina? Lebo nepovedať luďom, keď je to ešte v takto malom počte aspoň obec, z ktorej tí ludia sú je nanajvýš nezodpovedné, od všetkých uradov a štátu. Veď nemusia zverejňovať adresu tých ludí, iba názov obce, možno máme suseda, ktorý sa tým nakazil a ani obec nemusí potom mať informáciu, či tam má chorého občana, a ak takýto ludia idú do domácej karantény a potom chodia cez den na prechadzky, pripadne sa prechadzaju cez den okolo domu, bez toho, že by človek vedel, či sú nakazení je nanajvýš nezodpovedné.
Človek sa od nich mohol nakaziť, môźe mať príznaky a ked nevie, či je v obci niekto nakazený, tak si to ani nemusí spojiť, a nákaza sa môže veselo šíriť ďalej.
Človek sa od nich mohol nakaziť, môźe mať príznaky a ked nevie, či je v obci niekto nakazený, tak si to ani nemusí spojiť, a nákaza sa môže veselo šíriť ďalej.