Topi ma suseda.. a odmieta komunikovat
Topi ma suseda.. a odmieta komunikovat
Topi ma suseda o dva podlazia nadomnou.. Nie je to kriticke, Je to v zachodovej stupacke, a steka tam voda velmi pomaly, po stene, a kvapka zo stropu...navlhol mi z toho sadrac. Suseda mi prvy krat otvorila, pozrel som sa cez servisne dvierka na to a vyzera to, ze to ide bud zo stareho potrubia alebo spod vane, ktora je hned vedla..
Problem je to, ze suseda uz odmieta otvorit dvere, lebo povedala, ze ona tam vodu nevidi... Ako by ste to riesili vy? Suseda je stara typicka dochodkyna..
Problem je to, ze suseda uz odmieta otvorit dvere, lebo povedala, ze ona tam vodu nevidi... Ako by ste to riesili vy? Suseda je stara typicka dochodkyna..
Re: Topi ma suseda.. a odmieta komunikovat
Čo by tak mohol riešiť správca?
nahlas to spravcovi, nic viac nemusis riesit
Spravcovi som volal, oni by to riesili, keby bol problem so stupackami.. kedze je to problem so susedou, tak, ze si to ma riesit ona sama..
Ak to tak teda nie je, tak mu zavolam znova
Ak to tak teda nie je, tak mu zavolam znova
dobry den, volam vam ohladom toho ze ma niekto zhora vytapa, mohli by ste to prosim prist vyriesit alebo sa na to pozriet? dakujem dopocutia
nic viac
ziadne vysvetlovacky kto kde asi od koho a podobne, cim menej vie tym lepsie pre teba
ak sa to nepohne ja osobne by som zavolal mestsku policiu ze ma suseda vytapa a neotvara dvere a bojim sa ci zije a ci nie je v ohrozeni zivota
dalej by ste mali mat domoveho dovernika ktory by mal toto riesit
zrejme jej nieco prasklo pod vanou a k tebe to tecie ked sa sprchuje alebo umyva, takze v moment ked ti to tecie ti dvere neotvori - pretoze je v kupelni a zrejme nepocuje
nic viac
ak sa to nepohne ja osobne by som zavolal mestsku policiu ze ma suseda vytapa a neotvara dvere a bojim sa ci zije a ci nie je v ohrozeni zivota
dalej by ste mali mat domoveho dovernika ktory by mal toto riesit
zrejme jej nieco prasklo pod vanou a k tebe to tecie ked sa sprchuje alebo umyva, takze v moment ked ti to tecie ti dvere neotvori - pretoze je v kupelni a zrejme nepocuje
-
starysomar
Hardcore addict
Domový dôverník / správca môže prd, nie riešiť medziľudské vzťahy. (Som...)
.....
Pred mnohými rokmi z našeho bytu navlhalo jadro ľuďom pod nami - tiež som nič nevedel nájsť no uznal, že to od niekadiaľ ísť musí - až zrkadielko našlo - spodná strana hrubej rúry z WC netesnila na vstupe - hrdle do zvislej časti odpadu - po troške kvapkalo odtiaľ.
.....
Pred mnohými rokmi z našeho bytu navlhalo jadro ľuďom pod nami - tiež som nič nevedel nájsť no uznal, že to od niekadiaľ ísť musí - až zrkadielko našlo - spodná strana hrubej rúry z WC netesnila na vstupe - hrdle do zvislej časti odpadu - po troške kvapkalo odtiaľ.
Pár dní dozadu ma sused nado mnou vytopil (odniesol to sadrokartón v stupačkách + maľovka na bočných stenách). Hneď ako som si to všimol som vybehol za ním o poschodie vyššie. Samozrejme neotváral dvere, zvonil som, klopal som (napriek tomu, že som ho počul dupotať). Išiel som teda za zástupcom vlastníkov. Ten mu zavolal, samozrejme, že bol doma. Vraj mu prasklo tesnenie a on problém opraví, keďže je inštalatér. Pýtam sa zástupcu, že čo so škodou. Vraj si to mám riešit so susedom. Sused mi do dnešného dňa neotvoril. Keby sa ten zmrd prašivý aspoň príde opýtať, že či je všetko OK... Je mi jasné, že za prasknuté tesnenie pravdepodobne nemôže, môže sa to stať hocikomu (ale keďže je inštalatér tak možno tam práve on robil zásahy, ktoré viedli k poškodeniu). Každopádne z jeho strany žiadna odozva.
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja sa tým ľuďom divím, veď na to je poistenie domácnosti, ktoré stojí na mesiac pár korún a aj tak ho veľa ľudí nemá... Že si za takúto blbinu budú kaziť susedské vzťahy.
K téme: Keď to nejde po dobrom, tak ak máš poistku, nahlás to vo vlastnej poisťovni a uplatni si plnenie z vlastného poistenia. Následne to Tvoja poisťovňa bude súdnou cestou vymáhať od suseda.
K téme: Keď to nejde po dobrom, tak ak máš poistku, nahlás to vo vlastnej poisťovni a uplatni si plnenie z vlastného poistenia. Následne to Tvoja poisťovňa bude súdnou cestou vymáhať od suseda.
a to akože súdne vymáhanie nebude kaziť susedské vzťahy?
-
starysomar
Hardcore addict
Keď to inak neide...
A susedské vzťahy nekazí neriešené vytápanie?
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Skúsil po dobrom, sused sa zatajuje. Domový dôverník dáva od toho ruky preč alebo sa sused zatajuje aj jemu, tak ostáva táto možnosť. Tak ako keď máš búračku, nezavoláš políciu, ale spíšete si s vinníkom zápis o nehode. Dohodnete sa, že to vinník nahlási a v skutočnosti je to kretén, ktorý odrbáva a nenahlási to. Ty ako poškodený vieš túto poistnú udalosť nahlásiť tiež a bude vinníka nahánať poisťovňa a čávo sa nebude stačiť diviť...
Ešte môže susedovi poslať list/e-mail, kópiu na domového dôverníka a správcovskú spoločnosť, kde popíše vzniknutú situáciu, vyzve ho k riešeniu tejto situácie do určitého dátumu a ak sa tak neudeje, informovať ho o nasledujúcich krokoch. Keď nezaberie ani toto, tak by nepomohla ani dobre mierená rana medzi oči. S takým človekom sa netreba zaoberať, treba si hájiť svoj majetok a zájmy a využiť pri tom zákonné možnosti.
Srať na susedské vzťahy, kamaráti asi aj tak neboli...
Ešte môže susedovi poslať list/e-mail, kópiu na domového dôverníka a správcovskú spoločnosť, kde popíše vzniknutú situáciu, vyzve ho k riešeniu tejto situácie do určitého dátumu a ak sa tak neudeje, informovať ho o nasledujúcich krokoch. Keď nezaberie ani toto, tak by nepomohla ani dobre mierená rana medzi oči. S takým človekom sa netreba zaoberať, treba si hájiť svoj majetok a zájmy a využiť pri tom zákonné možnosti.