Mali tam chybu na webe.Cesar napísal:Podľa informácií zo stránky https://www.worldometers.info/coronavirus/ dnes sa v USA zvýšil počet potvrdených nakazených o 14,550 celkom potom je tam 38,757. Ten prírastok je obrovský.
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
-
yoggy
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
No ale reálna hodnota cez 8000 zase o moc lepšia nie je. 
-
yoggy
Tak zacali hromadne testovat... Hlavne sa teraz rozsirilo drive thru testovanie po celom USA a miesta pribudaju. Co som videl videa, tak fronty su tam aj na par hodin...
Co som dnes pozeral, tak najviac to schytal new york, len za dnes narast o 7000 tisic celkovo ma iba ny 17000 pozitivne testovanych co je vecsina us pripadov a ze zatial otestovali cca 200tis americanov. I nac co je pravda na nespolahlivosti tych testov z ciny, su naozaj tak nespolahlive ako bluzni kolar a matovic? Vraj iba 30-60%, to sa mi nechce verit, napr. tie co sa predavaju na alze maju vraj 95% presnost.
Tie testy maju tusim hodnotit az protilatky, ktore telo zacne produkovat po par dnoch po napadnuti virusom. New York je strasne velky s mnozstvom ludi. Kto bol, tak zazil plne metro, preplneny Times Square, plny Central park cez vikend, kopu ludi okolo pamiatok a zaujimavych miest. Takze stacilo par nakazenych, kludne len 1 osoba v metre a ten narast bol obrovsky. Co z toho, ze teraz je Times Square skoro prazdne, ked uz ten pocet nakazeny je strasne velky. To este kopa ludi testovana nebola alebo o chorobe ani netusi.
Zdroj? Lebo presnosť testu nie je uvádzaná ani na stránke Alzy.
Taktiež čo ma prekvapilo (zdroj Alza.sk):
Shcválne som si Googlil, čo je presne "klinický príznak" - je to príznak, ktorý je merateľný voľným pozorovaním, resp. lekárom. Takže toto môže znamenať, že pri inkubačnej dobe 14 dní a teste, ktorý to odhaľuje od 8. dňa klinických príznakov to môže byť tak, že tú chorobu pozitívne vyhodnotí až po 22 dňoch od nakazenia... ?
Taktiež čo ma prekvapilo (zdroj Alza.sk):
Kód: Vybrať všetko
Dokáže odhaliť infekciu už od 8. dňa klinických príznakovRe: Koronavirus: 2019-nCoV
To bude, ze ked sa nakazis, virus v tebe prepukne a zacne to kaslom, hrdlom, potom to prechadza dalej. Az vtedy zacina telo produkovat latky proti virusu a prave to tieto testy dokazu zmerat. Cize ak sa dnes zakazis a zajtra ci pozajtra si spravis takyto test - negativny. V nemocnici by si podla sterov vyslo, ze si pozitivny.
Nórska firma núkala Slovensku štyrikrát lacnejšie respirátory
Konecne sa to uz (snad) skonci, inak podobnych pripadov je teraz na poslednu chvilu viac, ale to je do inej temy.
Konecne sa to uz (snad) skonci, inak podobnych pripadov je teraz na poslednu chvilu viac, ale to je do inej temy.
Cez USA sa to preženie ako búrka. Ich zdravotný systém a kultúra slobody...
https://superbabky.sk/slova-zachranara- ... Creaguj%3E
"Z vašej súkromnej štatistiky, koľko percent seniorov je nakazených?
Odpoveď na túto otázku nevedia ani experti na hygienu, virológiu, epidemiológiu. Až sa nakazí aspoň 80% obyvateľstva, tak zapracuje kolektívna imunita. Alebo sa začneme očkovať, aby bol dostatočný počet ľudí odolných. Je smiešne, ak panikária ľudia ohľadne koronavírusu, ktorý je tu prvýkrát a riziko nakazenia je len dvakrát väčšie, ako pri obyčajnej každoročnej chrípke. Pritom na chrípku zomrie každý rok najmenej 800 Slovákov a nikoho to netrápi. Očkuje sa len 5% obyvateľstva. V poslednom čase sa hovorilo o osýpkach, boli lokálne epidémie, ľudia sú proti očkovaniu. Pritom nákazlivosť osýpok je najmenej 5 x väčšia ako nákazlivosť koronavírusu. Keby sme sa neprejedali, nadmerne nesolili a len trochu sa hýbali, tak by nemali desiatky, až stovky tisíc ľudí problémy s cukrovkou, vysokým tlakom. Priemerný vek zomretých na infarkt je u nás 53 rokov a vo Švédsku 72. Pritom náš nesprávny spôsob života má na tom podiel až 80%, zvyšok je zdravotníctvo a dedičnosť. Toto nás nemrzí, ale desiatky mŕtvych na koronavírus je niečo hrozné? Áno, každé úmrtie je tragédia, ale chýba logika a konzistentnosť pri porovnávaní."
"Z vašej súkromnej štatistiky, koľko percent seniorov je nakazených?
Odpoveď na túto otázku nevedia ani experti na hygienu, virológiu, epidemiológiu. Až sa nakazí aspoň 80% obyvateľstva, tak zapracuje kolektívna imunita. Alebo sa začneme očkovať, aby bol dostatočný počet ľudí odolných. Je smiešne, ak panikária ľudia ohľadne koronavírusu, ktorý je tu prvýkrát a riziko nakazenia je len dvakrát väčšie, ako pri obyčajnej každoročnej chrípke. Pritom na chrípku zomrie každý rok najmenej 800 Slovákov a nikoho to netrápi. Očkuje sa len 5% obyvateľstva. V poslednom čase sa hovorilo o osýpkach, boli lokálne epidémie, ľudia sú proti očkovaniu. Pritom nákazlivosť osýpok je najmenej 5 x väčšia ako nákazlivosť koronavírusu. Keby sme sa neprejedali, nadmerne nesolili a len trochu sa hýbali, tak by nemali desiatky, až stovky tisíc ľudí problémy s cukrovkou, vysokým tlakom. Priemerný vek zomretých na infarkt je u nás 53 rokov a vo Švédsku 72. Pritom náš nesprávny spôsob života má na tom podiel až 80%, zvyšok je zdravotníctvo a dedičnosť. Toto nás nemrzí, ale desiatky mŕtvych na koronavírus je niečo hrozné? Áno, každé úmrtie je tragédia, ale chýba logika a konzistentnosť pri porovnávaní."
Tu sa ukazuje, že radový záchranár by sa nemal srať do remesla epidemiológom, ekonómom a pod.
On tvrdí, že mu je tá panika smiešna. No, ja teda neviem. Mne je skôr smiešne, keď odborník nevníma okolo sveta opatrenia, ktoré sa týkajú skoro celého sveta a ekonomiku položia zrejme viac, ako kríza pred 10+ rokmi. A tie opatrenia nezaviedli ľudia, ale práve tí fundovaní odborníci.
Porovnávanie s chrípkou už ku*va nie je na mieste. Chrípka zabije každoročne stabilne nejaký počet ľudí (celosvetovo, aj v rámci krajiny). Tento vírus zabíja stále menej, keď to premeníme na absolútne čísla. Problém ale nastáva, keď si počet denných úmrtí týchto dvoch chorôb dáme do grafu. Kým chrípka bude prakticky konzistentná čiara, tak tento vírus sa podobá na exponenciálnu funkciu.
Ale, koniec koncov, superbabky.sk hovorí za všetko. Keď si ten portál pozriem, tak aj im išlo iba o taký maličký guerilla marketing a vydali teda kontroverzný článok. Pre nich je to win situácia.
On tvrdí, že mu je tá panika smiešna. No, ja teda neviem. Mne je skôr smiešne, keď odborník nevníma okolo sveta opatrenia, ktoré sa týkajú skoro celého sveta a ekonomiku položia zrejme viac, ako kríza pred 10+ rokmi. A tie opatrenia nezaviedli ľudia, ale práve tí fundovaní odborníci.
Porovnávanie s chrípkou už ku*va nie je na mieste. Chrípka zabije každoročne stabilne nejaký počet ľudí (celosvetovo, aj v rámci krajiny). Tento vírus zabíja stále menej, keď to premeníme na absolútne čísla. Problém ale nastáva, keď si počet denných úmrtí týchto dvoch chorôb dáme do grafu. Kým chrípka bude prakticky konzistentná čiara, tak tento vírus sa podobá na exponenciálnu funkciu.
Ale, koniec koncov, superbabky.sk hovorí za všetko. Keď si ten portál pozriem, tak aj im išlo iba o taký maličký guerilla marketing a vydali teda kontroverzný článok. Pre nich je to win situácia.
Ja som v manuale k testu nasielHensym napísal:Zdroj? Lebo presnosť testu nie je uvádzaná ani na stránke Alzy.
Taktiež čo ma prekvapilo (zdroj Alza.sk):Shcválne som si Googlil, čo je presne "klinický príznak" - je to príznak, ktorý je merateľný voľným pozorovaním, resp. lekárom. Takže toto môže znamenať, že pri inkubačnej dobe 14 dní a teste, ktorý to odhaľuje od 8. dňa klinických príznakov to môže byť tak, že tú chorobu pozitívne vyhodnotí až po 22 dňoch od nakazenia... ?Kód: Vybrať všetko
Dokáže odhaliť infekciu už od 8. dňa klinických príznakov
vidno to aj na tom grafe z manualu, najvyšši pík majú tie iGM protilatky tesne po 7 dni od nakazy, takže vtedy je najvyššia pravdepodobnosť detegovania akutnej infekcie, potom už narastá percento v IgG, teda trvalych protilatkach. Neviem teda kto tam v tom popise na alez písal klinické príznaky a prečo.IgM/IgG detektor protilátek dokáže odhalit infekci již od 0-7 dne od infikování
Po invstigativnom patrani, lebo tento udaj som pochytil na ceskom fore, konkretne odkazuju na stranku
https://www.alza.cz/ambulantni-test-na- ... 58.htm?o=1
v dotazoch sa píše:
pri further digging som na spodku toho manualu na použitie co sa da stiahnut nasiel odkaz na stranku vyrobcu:Jak je test přesný?
Test odhalí >95,5% pozitivních případů a vykazuje <3 % falešně pozitivních výsledků. Proto je doporučeno test po 24-48 hodinách opakovat v případě, že příznaky infekce přetrvávají.
http://www.test-covid19.eu
tam sa dostanete k
https://www.test-covid19.eu/downloads
a tam je COCID19 Fast Response test Specificity Report
a ten je tu od cinskeho vyrobcu
https://1f1f14d9-2c93-4869-9c11-1d235b6 ... f5d2fd.pdf
Asi sa čísla priebežne aktualizujú a samozrejme, že chyba sa môže vyskytnúť všade ale dnes už máme druhý deň a pri pozretí včerajších dát tam je za USA +9,339 čo je podľa mňa veľmi veľa. Ale ja držím palce všade a každému, azda sa to tam podarí nejako zabrzdiť.Hensym napísal:No ale reálna hodnota cez 8000 zase o moc lepšia nie je.
Trochu ma prekvapuje Irán, tam je vraj +1,028, čo je pomerne málo. A v Taliansku sa to šíri stále rýchlo +5,560 a celkové číslo sa blíži k 60 tisíc.
A šéf štátnych hmotných rezerv za 10x predraženú cenu objednal testy nepotrebné a nepresné, 30 miliónov do luftu, toto je typické pre túto bandu kleptomanov. A ešte sa aj smeje do kamery, patril by do basy.
Epidemiologovia odhaduju ze skutocni pocet nakazenych je 5-10x vecsi ako vykazuje statistika.
Nehovoriac o tom, ze niektore staty zamerne so statistikou manipuluju /napr celko urcite Iran/
---
Koronavirus zmizí stejně rychle, jako vstoupil. Ale chvíli to potrvá, říká vědec z Izraele
https://echo24.cz/a/SrPDv/koronavirus-z ... -internetu
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2020, 13:27)
---
rychlotesty su nepresne
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... paign=null
Nehovoriac o tom, ze niektore staty zamerne so statistikou manipuluju /napr celko urcite Iran/
---
Koronavirus zmizí stejně rychle, jako vstoupil. Ale chvíli to potrvá, říká vědec z Izraele
https://echo24.cz/a/SrPDv/koronavirus-z ... -internetu
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2020, 13:27)
---
rychlotesty su nepresne
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... paign=null
Ma vedecky potrvdene ucinky alebo sa o tom len hovori?
Ak ano, aku ma uspesnost? A ako casto sa vyskytuju neziaduce ucinky?
Na zaklade tychto dat sa mozes rozhodnut. Ale ber to tak, ze vacsina liekov ma na papieri strasidelne vedlajsie ucinky, tie sa vsak prejavuju len v mizivom percente pripadov.
Ak ano, aku ma uspesnost? A ako casto sa vyskytuju neziaduce ucinky?
Na zaklade tychto dat sa mozes rozhodnut. Ale ber to tak, ze vacsina liekov ma na papieri strasidelne vedlajsie ucinky, tie sa vsak prejavuju len v mizivom percente pripadov.
Pokiaľ viem, tam stačí, že jeden jediný z testovaných pacientov napr. stratí zrak (nemusí to byť kvôli lieku) a automaticky to musí byť vo vedľajších účinkov.
Fu tak tento liek tam má asi ozaj všetko od A po Z. 
Tento epidemiológ spomína, aké lieky sa skúšali. Alebo že rozmýšľali, či by sa nedal blokovať ten receptor, cez ktorý sa ten vírus dostáva do tela, ale to by nebolo dobré, lebo má aj iné úlohy ten receptor (no tak všetko v tele má nejakú úlohu) atd...