Správne držanie tela

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Správne držanie tela

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím,

Moja práca spočíva z veľkej časti za PC, k tomu ešte hrám dosť hry z čoho vyplýva, že aj vo svojom voľnom čase sedím za PC. V priemere aj 12 hodín denne. Nikdy som nebol nejako ukážkovo vyrovnaný - problém je hlavne hlava presunutá v dopredu, prsia vpadnuté dnu, ramená uvoľnené v dopredu... Hlavne teraz v karanténe ma z toho dosť bolí krk a chrbát. Takže je čas s tým niečo robiť. Samozrejme pozrel som nejaké cviky na chrbát a ako byť správne vyrovnaný, čo sa snažím dodržiavať. Ale po čase keď sedím rovno, tak ma začne bolieť chrbát ešte viac :lol: Čiže si musia svaly zvyknúť na novú / správnu / pozíciu. A keďže to začne bolieť, tak sa automaticky opäť zhrbím, taktiež ak nato nemyslím, tak sa hneď zhrbím automaticky :x A v priemere som potom vyrovnaný len možno 2 hod z celého dňa...

Preto rozmýšľam nad nejakou pomôckou. Oplatí sa kúpiť a nosiť nejaký korektor na správne držanie tela ? Napr. Čítal som o tom veľa negatívnych vecí od doktorov, že to nenúti mať svaly potom tak ako majú byť atď. ale reálne skúsenosti nemám. Ako to riešite vy ? Keďže predpokladám, že veľa ľudí na fóre tiež pracuje za PC. Oplatí sa to mať, alebo máte nejaké iné metódy ako byť vyrovnaný ?

Vďaka
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Správne držanie tela

Príspevok od používateľa cinges »

ked budes mat pomocku, tak to iba okasles a nic ti nepomoze..
Ty musis tie svaly vypracovat a spevnit, aby to bolo pre nich prirodzene. kym to nebudes vnimat, tak to bude trvat tak mesiac, nie dva dni..
najlepsie je mat stolicku, kde sa mozes takto pekne vystriet, ziadne tie pocitacove stolicky s oporou z kazdej strany.
dobry je hokerlik bez opory chrbtu, alebo ikea stolicky, tie jednoduche, tie su perfektne spravene, ze sa mozes krasne vystriet.
cize, 2 hodky zo dna su okej, musis pokracovat dalej.. daj si pripomienky, a tak.. kludne kazdu pol hodku, nech ti to cinkne a vyrovnas sa.. inak to nepojde, bohuzial.
Prílohy
Screenshot 2020-03-25 at 11.41.42.jpg
Screenshot 2020-03-25 at 11.42.29.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som maval velke problemy s chrbatom kvoli sedavemu zamestnanu,dlhorocne. Bral som lieky proti bolesti,elektroliecba, masaze, plavanie, lekari.
Vysledok:
pomaha uzivat Benfotiamin, plavanie.
Ale jedina vec ktora dokazala vyriesit 80percent problemu bolo pravidelne, silove, cielene posilnovanie chrbtovych svalov. Treba zacat velmi pomaly,male vahy nie je na skodu pod dozorom dobreho trenera.
A potom to uz opakovat navzdy, akonahle by si dlhodobo prestal cvicit tak sa to vrati.
Hentie popruhy su celkom dobra vec, ale neriesia problem do hlbky.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

mna obcas bolieva lava zadnica, asi bedrovy klb. vacsinou sa to objavi po dlhsom sedeni s vylozenymi nohami a odznie po 2 dnoch, ale poslednou dobou mi to pride dost random. zacal som sediet na nie moc nafuknutej fit lopte, nech sa zadok pekne zabori a celkom to zatial pomaha. len si musim davat pozor na zhrbenie a kazdu hodinu si natiahnut nohy.
Napísať odpoveď