LED pásik s PC ovládačom

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

LED pásik s PC ovládačom

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, existuje nejaké low-cost riešenie na obyčajný LED pásik, ktorý sa ale zapojí do PC a dá sa ovládať tam? Či už manuálne, alebo ideálne automaticky (podľa farby obrazu a pod.).

V princípe hľadám lacnú alternatívu pre pásiky Phillips Hue, ktoré sú 3-4x drahšie ako obyčajné led pásy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: LED pásik s PC ovládačom

Príspevok od používateľa gogo956 »

aliexpress je toho plny, ja mam dva take pasy, farby sa ovladaju cez dialkove, zapojene cez vlastny zdroj alebo USB
Hensym
VIP
VIP

Skôr som hľadal niečo na SK (neviem ako je to teraz a v najbližších mesiacoch s dovozom zo zahraničia). Prípadne neviem podľa akého výrazu to na SK hľadať.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nemam prehlad co ponuka trh, takze ma napadaju iba DYI komplikovane riesenia :D

- kupit arduino, esp32 alebo nieco podobne, pripojit na to led pasik a ovladat cez wifi odkialkolvek. to chce vediet ale programovat, aj ked mozno najdes nieco uz hotove na nete.
- vacsina tych ledpasikov je ovladana cez IR, tak ako vies univerzalne ovladace k telke naucit IR signaly originalneho ovladaca, tak by si vedel naucit nejaky usb IR vysielac co by is mal pripojeny k pc.
Hensym
VIP
VIP

Programovať viem, ale ak s tým mám zabiť celý deň, tak sa mi už ozaj oplatí kúpiť ten Phillips za kilo. :D
Práve preto som dúfal, že bude existovať niečo jednoduché, aj s nejakým hotovým driverom/utilitkou na PC a pripojením do USB. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ako alternativu mas este Xiaomi Yeelight: https://www.mistores.sk/produkt/xiaomi- ... -pas-plus/ Ale to tiez nieco stoji. Najlacnejsia moznost je pasik s fyzickym ovladacom, napriklad 5m za 20 €: https://www.smdledziarovky.sk/led.pasik ... gb.ovladac
Navyse ten pasik od Xiaomi ma hustotu iba 24 LED/m, ten druhy 60.
Hensym
VIP
VIP

Gothar: Zabudol som updatnúť tému. Áno, riešil som to Xiaomi Yeelight Strip-om nakoniec. Výrazne drahší ako bežný no-name led pásik, ale stále výrazne lacnejší ako Phillips Hue. Hustota lediek mi nevadí, svieti to jasnejšie než som čakal, a tiež "plynulo" (nevidím medzery na svetle). Inak, mám skúsenosti s lacnými LED pásmi, a aj napriek tomu, že majú aj viac ako 2x väčšiu hustotu svetiel, zdá sa mi že ten Yeelight aj tak svieti krajšie.

Navyše, v obývačke mám 60cm stropné svetlo Yeelight a som spokojný, takže je fajn že na to mám jednu appku. :)
Napísať odpoveď