Oddelenie/odhlučnenie miestnosti

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Oddelenie/odhlučnenie miestnosti

Príspevok od používateľa Hensym »

Nedávno sa tu niekto pýtal na niečo podobné, tak skúsim aj ja.

V prílohe je jedna moja miestnosť v byte, ktorá je dorábaná. Nie je ešte hotová, tak sa chcem poradiť.

Obvodové biele steny sú nosné panely.
Zelená L-ková stena je priečka zo sadrokartonu (neviem akého, nerobil som to ja).
Oranžová stena je vysoká asi do 60% miestnosti, a je to doska podobná pracovnej kuchynskej doske + z druhej strany je kuchyňa, takže sú na nej nacapené skrinky a hore obkladačky.

Nad tou oranžovou doskou je teraz priezor, ktorý nie je vyplnený ničím. Chcel by som tam dať opálové/mliečne plexisklo (také, cez ktoré prejde celkom slušné množstvo svetla, ale prakticky vôbec cez neho nevidno).

Potreboval by som ale poradiť, ako to spraviť, aký materiál použiť a ako to uchytiť, aby to vyzeralo čo možno najlepšie, aby odchytilo čo možno najviac zvuku (aj keď mi je jasné, že zázraky to nebudú) a aby to možno nestálo zbytočne príliš veľa. Teda či použiť jedno vrstvu skla, alebo dve (to sklo nie je najlacnejšie), prípadne aké hrúbky, a najmä to uchytenie a odizolovanie hrán?

Vďaka.
Prílohy
miestnost.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Oddelenie/odhlučnenie miestnosti

Príspevok od používateľa gogo956 »

obycajne sklo ake tam chces dat ma slabe zvukoizolacne vlastnosti. Odchyti ti cast stredov a vysok ale nizke tony nie. Nejake zazracne /a financne realne/ riesenie neexistuje. A ak by si chcel dat viacero vrstiev skla za sebou, tak mysli ze sklo ma pomerne vysoku hmotnost, takze aby to potom bolo aj stabilne..
Hensym
VIP
VIP

O tie basy mi práve ani nejde, preto nečakám a ani nepotrebujem zázraky. Skôr chcem odchytiť bežné rozprávanie, nech tam je dostatočne ticho aspoň na telefonovanie a pod.
Váhu samozrejme beriem do úvahy. Preto napríklad neviem, či radšej 2x 3mm a spraviť vrstvy, alebo jednu hrubšiu 6mm dosku. Vôbec netuším.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

idealne by bolo keby bola vrstva skla potom vzduchova medzera a zase vrstva skla. Ale to sa asi urobit nebude dat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

2x3
Hensym
VIP
VIP

gogo, teoreticky hej. Priestor na hrane ten "priečky" je asi 2cm, čiže teoreticky tam 2x 3mm tabuľu viem vpratať. Akurát stále nemám predstavu o tom uchytení.
Napísať odpoveď