Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Veď to napadlo aj mňa. A bohužiaľ aj reštauráciu máme len pre hotelových hostí. Takže aj keby sa časom trochu povolilo a bola možnosť otvoriť restiku aspoň pre ľudí z vonku, tak to u nás moc fungovať nebude.
Špargľa je fajn.
ohladne plnych krematorii:
v katolickom Taliansku sa davalo kremovat len okolo 5 % ludi, preto take napory„The dead are being removed from hospitals by the army“, accompanied by pictures of coffins and army trucks lined up.
However, this was the result of the funeral directors‘ fear of the „killer virus“, who therefore refused their services. Moreover, on the one hand there were too many deaths at once and on the other hand the government passed a law that the corpses carrying the coronavirus had to be cremated. In Catholic Italy, few cremations had been carried out in the past. Therefore there were only a few small crematoria, which very quickly reached their limits. Therefore the deceased had to be laid out in different churches.
To je jasné, bez debaty.
Nič to ale nemení na tom, že ten nápor tam je. Hlavne v nemocniciach - ktoré nemajú s katolíckou vierou nič.
Ale súhlasím že tie army trucky boli trošku vytrhnuté z kontextu.
Nič to ale nemení na tom, že ten nápor tam je. Hlavne v nemocniciach - ktoré nemajú s katolíckou vierou nič.
Ale súhlasím že tie army trucky boli trošku vytrhnuté z kontextu.
To sa snad ani neda predpovedat. Problem je v tom, ze zatial kazdy stat v EU postupuje po svojom. Pokojne sa moze stat ze o 2 mesiace sa situacia zlepsi, staty povolia cestovanie, nejaka krajina povoli hromadne akcie a rozsiri sa to zase odtial. Pri takej dlhej inkubacnej dobe a velkej nakazlivosti to definitivne vyriesi asi iba vakcina.lukas9206 napísal:Ľudia, aký je váš odhad žeby sa táto situácia mohla zase vrátiť do normálu? Myslíte si, žeby to od leta mohlo zase ako tak fungovať? Už som počul všeličo, aj to že toto môže byť len "začiatok" a v jeseni to vypukne znova atď.. Ide mi o to, že pracujem v Nemecku v hotelierstve. A aj keď sa to bude postupne dostávať do normálu, tak si myslím, že hotely budú posledné veci ktoré sa povolia. A nejak neviem čo ďalej. Zbierať špargľu sa mi zatiaľ moc nechce [emoji23]
Inak vidim aj pozitiva blackoutu. Matovicove tlacovky by sa nemohli konat
. Ma celkom vytaca ako vsetko nove sa musime dozvediet od neho, mam pocit ze Matovic ma pocit ze on sam musi byt ustredna postava tohto diania.
Situacia sa predpovedať neda, čo však je zname je ako to prebiehalo pred 100 rokmi, podmienky samozrejme neporovnatelne s dnešnými, nebola televízia, rádio, internet, ludia sa vtedy paradoxne chodili informovať ako sa chrániť do divadiel a kín, a rozdávali sa informačné letáčiky.
Tiež to začalo na jar a najhoršie to bolo práve v októbri, prestalo sa to šíriť až na ďalší rok v lete, zaujimave je, že to zvládli aj bez vakcíny, lebo prvé vakcíny sa začali vyrábať až v 40-tych rokoch. Vraj to skončilo smrťou nakazených a tým, že už nakazený získali imunitu a tak sa to už ďalej nešírilo. Neviem či to mala za následok kolektívna imunita, v článku sa píše, že celosvetovo sa nakazilo 500mil ludi, čo bola vtedy tretina populácie, no ako by potom docielili tu kolektivnu imunitu...
https://www.history.com/topics/world-wa ... u-pandemic
Tento scenar s oktobrom asi nenastane, kedze v minulosti sa nerobili taketo plošne opatrenia ako dnes a širenie sa vtedy cez leto iba spomalilo, plus udajne to prepuknutie v jeseni bolo aj preto take vyrazne, že virus zmutoval na verziu čo napadala hlavne mladšich ludi, plus vyššiu umrtnosť mohlo spôsobiť aj vyššie davky aspirinu, ktore vtedy lekari použivali na liečenie a tie boli vo vyššich davkach toxice a spôsobovali zapal pluc.
Tiež to začalo na jar a najhoršie to bolo práve v októbri, prestalo sa to šíriť až na ďalší rok v lete, zaujimave je, že to zvládli aj bez vakcíny, lebo prvé vakcíny sa začali vyrábať až v 40-tych rokoch. Vraj to skončilo smrťou nakazených a tým, že už nakazený získali imunitu a tak sa to už ďalej nešírilo. Neviem či to mala za následok kolektívna imunita, v článku sa píše, že celosvetovo sa nakazilo 500mil ludi, čo bola vtedy tretina populácie, no ako by potom docielili tu kolektivnu imunitu...
https://www.history.com/topics/world-wa ... u-pandemic
Tento scenar s oktobrom asi nenastane, kedze v minulosti sa nerobili taketo plošne opatrenia ako dnes a širenie sa vtedy cez leto iba spomalilo, plus udajne to prepuknutie v jeseni bolo aj preto take vyrazne, že virus zmutoval na verziu čo napadala hlavne mladšich ludi, plus vyššiu umrtnosť mohlo spôsobiť aj vyššie davky aspirinu, ktore vtedy lekari použivali na liečenie a tie boli vo vyššich davkach toxice a spôsobovali zapal pluc.
Pred 100 rokmi síce tie opatrenia a internet nemali, ale ľudia sa počas vojny tiež veľmi nezdružovali a neboli na ihriskách. Vtedy asi aj k zabráneniu šírenia trošku pomohli samopaly. 
Paradoxne vojaci boli tí čo šírili medi ludmi nákazu, z europy prišla do NY lod a nakaza sa postupne z dokov širila do celeho mesta a potom do celeho statu, ako prudili vlaky s prišelcami z vojny, do vlaku nastupilo 1000 zdravych muzov a vystupila polovica nakazenych.
Jasne. Ak by nebola vojna, určite by sa to tak nerozšírilo. Tú vetu moju so samopalmi ber s veľkou rezervou. 
Vláda schválila e-mailové adresy, kde sa ľudia môžu pýtať otázky o koronavíruse či opatreniach, alebo ponúkať služby.
Na adrese [email protected] môžu klásť otázky.
Na mail [email protected] môžu písať firmy aj jednotlivci, ktorí chcú pomôcť napríklad ponukou služieb, tovaru, inováciami, nápadmi.
Zdroj: Denník N
Na adrese [email protected] môžu klásť otázky.
Na mail [email protected] môžu písať firmy aj jednotlivci, ktorí chcú pomôcť napríklad ponukou služieb, tovaru, inováciami, nápadmi.
Zdroj: Denník N
Aby sme nemali ešte veľký problém so zásobovaním zdravotníckeho materiálu z Číny.
Americké firmy aktívne vykupujú zdravotnícky materiál smerujúci do iných krajín pri nakladaní do lietadiel. A to sú veci objednané, zaplatené, no ponúknu viac a im to predajú krátko pred tým, čo by to už naložili do lietadiel.
Takto zabránili dodávke 400 tisíc rúšok do Nemecka, Američania dali vyššiu ponuku a Číňania vracajú peniaze Nemcom: https://www.welt.de/politik/ausland/art ... na-ab.html
Toto isté s dodávkami do Francúzska aj Kanady, priamo na letisku zaplatia trojnásobok a lietadlo ide do USA nie do EU.
Američania agresívne vykupujú všetko na letiskách.
Americké firmy aktívne vykupujú zdravotnícky materiál smerujúci do iných krajín pri nakladaní do lietadiel. A to sú veci objednané, zaplatené, no ponúknu viac a im to predajú krátko pred tým, čo by to už naložili do lietadiel.
Takto zabránili dodávke 400 tisíc rúšok do Nemecka, Američania dali vyššiu ponuku a Číňania vracajú peniaze Nemcom: https://www.welt.de/politik/ausland/art ... na-ab.html
Toto isté s dodávkami do Francúzska aj Kanady, priamo na letisku zaplatia trojnásobok a lietadlo ide do USA nie do EU.
Američania agresívne vykupujú všetko na letiskách.
Cesar, napr. ja aj na fb vidím ponuky od súkromných firiem, čo vedia ponúkať zdravotnícky materiál.
Takže zrejme ponuky sú a hádam teda napíšu priamo na tie mailové adresy hore uvedené a niekto ich aj vypočuje.
Možno že sú to menšie množstvá, ale každý dá kúsok a ide to. Čítala som, ako nejaká škola vyrába 3D ochranné štíty do nemocnice. Potom nejaká lekárska škola ponúkla do nemocnice ventilátory (len sa na nich dačo muselo prerobiť) atd atd... a určite sa dejú aj iné dobré veci, len sa o nich toľko nepíše.
Čítaj aj pozitívne správy

Takže zrejme ponuky sú a hádam teda napíšu priamo na tie mailové adresy hore uvedené a niekto ich aj vypočuje.
Možno že sú to menšie množstvá, ale každý dá kúsok a ide to. Čítala som, ako nejaká škola vyrába 3D ochranné štíty do nemocnice. Potom nejaká lekárska škola ponúkla do nemocnice ventilátory (len sa na nich dačo muselo prerobiť) atd atd... a určite sa dejú aj iné dobré veci, len sa o nich toľko nepíše.
Čítaj aj pozitívne správy
-vzdy je tu znacna pravdepodobnost, ze jar s vyssimi teplotami zamiesa karty v neprospech virusu a vec sa bude vyvijat pozitivnejsie.lukas9206 napísal:Ľudia, aký je váš odhad žeby sa táto situácia mohla zase vrátiť do normálu? Myslíte si, žeby to od leta mohlo zase ako tak fungovať? Už som počul všeličo, aj to že toto môže byť len "začiatok" a v jeseni to vypukne znova atď.. Ide mi o to, že pracujem v Nemecku v hotelierstve. A aj keď sa to bude postupne dostávať do normálu, tak si myslím, že hotely budú posledné veci ktoré sa povolia. A nejak neviem čo ďalej. Zbierať špargľu sa mi zatiaľ moc nechce [emoji23]
Veru, len aby ľudí tých príjemných 23° nevytiahlo na lavičky, kávičky a výletíky. Každopádne, už nech je máj.
(pesnička)
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa do jesene nevynajde vakcina, tak to tu mame zas, a mozno este horsie. Potom by sme ani na Vianoce mnohi nemohli cestovat domov. Este nevieme, ake budu opatrenia k Velkej noci, dnes sa Matovic na tlacovke iba vyjadril, ze sa vyjadri zajtra
tak sa nechajme prekvapkat.
blbostgogo956 napísal:-vzdy je tu znacna pravdepodobnost, ze jar s vyssimi teplotami zamiesa karty v neprospech virusu a vec sa bude vyvijat pozitivnejsie.
To uz by mala byt kolektivna imunita...Mek napísal:Ak sa do jesene nevynajde vakcina, tak to tu mame zas
-
Scorpion90
King
Dúfam, že otvorenie kaderníctviev za prísnych hygienických opatrení príde čoskoro (napr. len na objednávku, max. 1 zákazník na kaderníčku, dezinfekcia a pod.. )
Vypadám už jak Sandokan
Vypadám už jak Sandokan