Výmena za ssd disk notebook
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Výmena za ssd disk notebook
Čau,
Mám notebook Dell latitude e6410. Chcem by som zrýchliť jeho chod. Pomôže výmena SSD disku? Notebook používam na kancelársku prácu a internet. Som lajk pýtam sa informačné. Či peniaze za výmenu stoja za tú zmenu.
Mám notebook Dell latitude e6410. Chcem by som zrýchliť jeho chod. Pomôže výmena SSD disku? Notebook používam na kancelársku prácu a internet. Som lajk pýtam sa informačné. Či peniaze za výmenu stoja za tú zmenu.
Re: Výmena za ssd disk notebook
520M je velmi stary a slaby procesor, nieco na urovni netbookov, ktore sa predavali 10 rokov dozadu. SSD ti ozivy notebook do podoby, ze Windows nabehne rychlejsie, prehliadac otvoris rychlejsie, aj cela praca s notebookom bude svizna. Ale brzdou bude v tomto pripade stale ten procesor. Mozes tam skusit kupit 120GB SSD za 30 eur, v najhorsom ho vratis spat.
-
easton
Professional
Ďakujem za odpoveď. Rozhodnem sa este
Suhlasim s hekerom, necakaj od toho zazraky, ale praca so systemom a otvaranie aplikacii sa vyrazne zlepsi. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze kupa SSD a instalacia Windows 10 pomoze vsade kde je aspon 2 jadrovy CPU a 4 GB RAM, co tento tvoj splna.
Ak ti vsak napriklad seka video po nacitani, tak s tym ti ssd nepomoze.
Ak ti vsak napriklad seka video po nacitani, tak s tym ti ssd nepomoze.
-
easton
Professional
Mám na ňom Windows 7, pomôže aj zmena na Windows 10? Mám doma jednu ramku 4gb, pomôže aj zvýšenie kapacity zo 4gb na 6gb? Počítač nejde nejako výrazne pomaly dá sa na ňom pracovať bez výrazných obmedzení. Len ma napadlo investíciou cca 30€ za disk nie je taká veľká aby to aspoň 15% pomohlo. Preto som zvažoval túto možnosť. Videá ani YouTube nesekaju skôr som chcel zvýšiť rýchlosť nacitavania aplikácii.
Edit: je tam procak M560 neviem, či to je nejaký veľký rozdiel oproti M520 to len taký poznatok.
Edit: je tam procak M560 neviem, či to je nejaký veľký rozdiel oproti M520 to len taký poznatok.
Je to stale 2 jadro s hyper-threadingom takze by to malo byt OK. Zvysenie kapacity RAM pomoze tiez pretoze sucasne internetove prehliadace su narocnejsie na RAM. Takisto odporucam prechod na Windows 10 (licenciu kupis na ebay za 2-3 €) jednak kvoli tomu, ze mne sa pocitovo zda aj na slabsich PC rychlejsi a potom aj kvoli tomu ze Windows 7 uz nema podporu. Skor ci neskor sa moze vyskytnut virus podobny WannaCry.
Pri Windows 10 vobec nepozorujem to povestne spomalenie systemu po rokoch pouzivania a udajne aj lepsie vyuziva RAM. Nie ze by jej nechaval viac volnej, ale vyuziva ju prave na caching aplikacii, aby sa rychlejsie spustali. Po vymene disku mozes nainstalovat Windows 10 a pouzivat ho 30 dni bez licencneho kluca. Za ten cas sa mozes rozhodnut ci ti vyhovuje a potom ho mozes aktivovat alebo sa vratit na Windows 7.
Pri Windows 10 vobec nepozorujem to povestne spomalenie systemu po rokoch pouzivania a udajne aj lepsie vyuziva RAM. Nie ze by jej nechaval viac volnej, ale vyuziva ju prave na caching aplikacii, aby sa rychlejsie spustali. Po vymene disku mozes nainstalovat Windows 10 a pouzivat ho 30 dni bez licencneho kluca. Za ten cas sa mozes rozhodnut ci ti vyhovuje a potom ho mozes aktivovat alebo sa vratit na Windows 7.
ramka ti nepomôže,
ssd vymen urcite, je to lacne rychle a jednoduche
moja 10 rocna toshiba ide ako nova - naozaj neprehanam
na nej sa dal vymenit aj procesor tak som tam šupol i3 z bazosu za 7eur a som vysmiaty
ssd vymen urcite, je to lacne rychle a jednoduche
moja 10 rocna toshiba ide ako nova - naozaj neprehanam
na nej sa dal vymenit aj procesor tak som tam šupol i3 z bazosu za 7eur a som vysmiaty
-
easton
Professional
Super tak vymením aj Ramku mám ju doma zadarmo. A vymením aj ten SSD disk. Windows 10 tak isto nainštalujem. Super pomohli ste mi. A ešte jedna otázka ktorú značku SSD disku kúpiť, či je to úplne jedno?
V tomto pripade je to jedno, rozdiel medzi SSD s DRAM cache a bez nepocitis. Mozes zobrat najlacnejsi WD Green alebo nejaky Kingston.
-
hojko
Site Admin
Alebo Adata.
Gothar: Na WannaCry ci chybu SSL vysli aktualizacie uz aj na davno nepodporovane XPcko.
Gothar: Na WannaCry ci chybu SSL vysli aktualizacie uz aj na davno nepodporovane XPcko.
-
easton
Professional
Môže byť tento?
Ako sa to rieši s rozmermi, sú univerzálne?
https://m.alza.sk/kingston-a400-120gb-7mm-d4798610.htm
Ako sa to rieši s rozmermi, sú univerzálne?
https://m.alza.sk/kingston-a400-120gb-7mm-d4798610.htm
Ano, bude ti pasovat. Za tu cenu je to super kupa ak ti bude stacit tolko miesta.
-
easton
Professional
Zoberiem 240gb je drahší len o 10€.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2020, 8:39)
Ramka už upgradnuta na 6gb. Ešte sa opýtam je možná aj výmena procesora? Musí tam byť len ten i5? Mám ešte na súčiastky HP ProBook 4525s myslím, že tam je 4jadrovy procesor. Je to možné vymeniť? Malo by to zmysel? Na SSD čakám.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2020, 8:39)
Ramka už upgradnuta na 6gb. Ešte sa opýtam je možná aj výmena procesora? Musí tam byť len ten i5? Mám ešte na súčiastky HP ProBook 4525s myslím, že tam je 4jadrovy procesor. Je to možné vymeniť? Malo by to zmysel? Na SSD čakám.
-
hojko
Site Admin
I7-620M, I7-640M alebo ak mas model s dedikovanou grafikou, tak aj i7-720QM. Posuv vo vykone bude, ale podla mna je to stale malo a ked mas dat do precesora 50 eur, tak sa to neoplati.
-
easton
Professional
Môže byť aj toto? Celkom ok cena
Kód: Vybrať všetko
https://m.aliexpress.com/item/32869264255.html?pid=808_0000_0131&spm=a2g0n.search-amp.list.32869264255&aff_trace_key=c8acf5bd18624c0f955038e6f8226df1-1585319583760-03987-pXWqtx1O&aff_platform=msite&m_page_id=4412amp-1sxU1JvCPBdvkbYb1F3qIg1586255633040&browser_id=a5079edf87744d6e96c33dddc4bd7507&is_c=N&gclid=nullRe: Výmena za ssd disk notebook
Suhlasim s hojkom, daj tam SSD a vyskusaj. Ovela viac penazi by som do toho asi nevrazal. Ked ti chyba vykon tak skus aj bazar a nejaky desktop PC.
-
easton
Professional
Okey chlapci uvidím po výmene SSD.
-
hojko
Site Admin
easton: Procesor sa nekupuje z AliExpressu, ale z normalneho obchodu, resp. radsej dakeho eBayu. Ak sa nemylim, teraz je dodavanie zasielok z Ciny aj tak pozastavene.
-
easton
Professional
No. Vymenil som disk a nainštaloval som tam win10 len mám problém s tým že po reštarte mi ostane čierna obrazovka. Keď zapojím ntb na monitor normálny tam mi všetko ukazuje ako ma. Skúšal som už aj v núdzovom stave odinštalovať driver na grafiku ale nepomohlo. Čo by som ešte mohol skúsiť?
Akú máš presnú zostavu OS ?Ak si v Správcovi zariadení klikneš na grafiku a vyberieš zakázať zariadenie a reštartuješ , žiadná zmena ?