Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Ako bojovat s koronavirusom
To ani nie je ciel. Stacilo by kludne 50% znizenie migracie.K-u-b-i-a-k napísal:Je to hlúposť, nieje šanca to úplne odkontrolovať...
velkonocny zakaz otazky a odpovede zo sme v pdf, kedze neviem ci je to zamknute, alebo nie
- Prílohy
-
- čo prináša zákaz pohybu na Veľkú noc _ - SME.pdf
- (303.7 KiB) 11 stiahnutí
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
jackb: Bolo by fajn, ak by si odklikol tu ikonku vpravo o koronaviruse, kedze sa zobrazuje v PDFku a cast textu je kvoli tomu necitatelna.
Text inak nie je zamknuty, tu je: https://domov.sme.sk/c/22377999/co-prin ... u-noc.html
Text inak nie je zamknuty, tu je: https://domov.sme.sk/c/22377999/co-prin ... u-noc.html
Inak toto ma dost prekvapilo, ked som cital viacero clankov o tom a zhovaral sa s ludmi, co vo Velkej Britanii ziju, ze skratka to ich zdravotnictvo nie je teda bohviecojackb napísal:Dnes prisiel list od Borisa Johnsona: ostante doma, zachrante zivoty, zachrante zdravotnictvo. to co povedal v telke a bolo v novinach a vsade. do x domacnosti za peniaze, ktore mali ist do podfinancovaneho zdravotnictva, ktore je mozno moderne, alebo naucene liecit vsetko paralenom z TESCA
No to aj USA a ako to tam vyzera. Nie je všetko zlato čo sa bliští, najlepšie zdravotnictvo je hadajte kde? No predsa u nas... ak pracuješ v zahraniči a ideš k doktorovi k nam, tak keď mas peniaze je o teba kralovsky postarane. Len ma prechadza mraz po chrtbe, keby sme mali preživať čo i len slaby odvar toho čo je teraz v usa, alebo v uk.
Nemôžeš. Veď stačí trošku porozmýšľať bože.M4jk1:-) napísal:Pozeral som matovicovu tlačovku. Na prechadzku do prirody môžem ísť iba s členmi rodiny s ktorými bývam, takže na bicykel v ramci okresu s kamošom nemôžem ist?
Von do prírody môžeš ísť s rodinou, s ktorou žiješ v jednej domácnosti, pretože sa tam teoreticky riziko nákazy nijako nezvyšuje. Ak je jeden z vás nakazený, nakazí ostatných rovnako doma ako vonku.
Ak ty ale pôjdeš vonku s kamarátom (je úplne jedno či je z okresu alebo z albánska), kde on alebo ty ste v inkubačke, tak miesto jednej celej domácnosti nakazenej vírusom, budú zrazu DVE.
Už som dokonca počul aj rozhovor ľudí, ktorí sa chceli stretnúť na veľkú noc na dvore asi 5 rodín (zo 20 ľudí), lebo vraj "rodiny sa mimo civilizácie stretnúť môžu". Niektorí ľudia absolútne nechápu výraz "rodina" v tomto kontexte a to, prečo sa to obmedzuje podľa domácností a nie podľa rodných listov.
Samozrejme sa to odkontrolovať nedá, ale ako niekto písal, ak to zníži migráciu o 50%, je to veľký úspech.
Keby som išiel s kamošom na prechádzku hore nad mesto, bude to od zajtra povolené ? Išli by sme ale i cez nejaké ulice...
Ale tak ked som doteraz s tym kamosom chodil na bike, co som chodil, tak nema zmysel mi to zakazovat cez Velku Noc. Ved uz sme sa davno nakazili jeden od druheho
OK, ale potom si pre policajtov priprav lepšiu výhovorku, lebo s takouto nepochodíš. Kamarát to kľudne mohol chytiť dnes v obchode...
taki7: Ak spolu bývate, tak hej.
taki7: Ak spolu bývate, tak hej.
Bratislavcania a Kosicania by teda mali byť "najviac zvyhodnení" kedze sa môžu volne pohybovat medzi okresmi(v ramci mesta), co inde nie je mozne, ak som to spravne pochopil.
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=co ... Itemid=153
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=co ... Itemid=153
Ad zdravotnictvo v UK/US.
Nemiesat si to. V UK sa platia zdravotno-socialne odvody a z tych ma fungovat zdravotnictvo. V Anglicku je podfinancovane, takze predpisane skla v okuliaroch ci lieciva plati pacient. Zubar urobi len nevyhnutne opatrenia. V Skotsku, ma svoje vlastne NHS, su predpisane veci bez doplatku pacienta.
Zubne poistenie sa da platit a potom je to uz kralovske, aj ked ceny su take su aj tak.
V nemocnici som nikdy necakal v dave a aj to len preto, ze mi spoje prisli skor ako bol moj termin.
V US, ak dobre viem, ale nemusim mat pravdu, si ludia platia sukromne zdravotne poistenie a ked su testy/zakroky mimo balicka, platia si to z vlastneho vreca. Preto je “ist do nemocnice” likvidacne. Vid cele pozadia Breaking Bad.
Nemiesat si to. V UK sa platia zdravotno-socialne odvody a z tych ma fungovat zdravotnictvo. V Anglicku je podfinancovane, takze predpisane skla v okuliaroch ci lieciva plati pacient. Zubar urobi len nevyhnutne opatrenia. V Skotsku, ma svoje vlastne NHS, su predpisane veci bez doplatku pacienta.
Zubne poistenie sa da platit a potom je to uz kralovske, aj ked ceny su take su aj tak.
V nemocnici som nikdy necakal v dave a aj to len preto, ze mi spoje prisli skor ako bol moj termin.
V US, ak dobre viem, ale nemusim mat pravdu, si ludia platia sukromne zdravotne poistenie a ked su testy/zakroky mimo balicka, platia si to z vlastneho vreca. Preto je “ist do nemocnice” likvidacne. Vid cele pozadia Breaking Bad.
Co ked sa nakazil počas posledných dvoch dni a teraz sa vďaka vášmu stretnutiu nakazí aj celá tvoja rodina?gorsche napísal:Ale tak ked som doteraz s tym kamosom chodil na bike, co som chodil, tak nema zmysel mi to zakazovat cez Velku Noc. Ved uz sme sa davno nakazili jeden od druheho
To je fakt taky neprekonateľný problém zostať pár dní zatvorený doma?
jj ako pise jackb, plus v us ak menis poistovne musis platit este nieco ako vstupny poplatok radovo v tisicoch dolarov a az potom ta beru ako svojho poistenca a platis balicek aky si zaplatis ak si ho môzes dovolit, ak nejaky vôbec.jackb napísal:Ad zdravotnictvo v UK/US.
Inak ako je to s johnsonom, vraj je ja jiske a ze mozno bude intubovany, a ze v takom pripade je v uk 50% sanca, ze sa zotavi.
To s tym bikeom. Ide o logiku ze normalne je dovolene ist vo dvojici na bike a cez Velku Noc nie. Ja nepojdem cez Velku Noc nikam, ale po Velkej Noci uz sa mozeme s kamosom veselo nakazit co
tak aku to ma logiku. But zakazat takuto rekreaciu so znamymi na dlhsie alebo vobec.
Hej, ísť vo dvojici bicyklom, kde sú pravidelne aj tak spolu a navyše ďalej od seba, tak to je zakázané. Ale že ty sa budeš tlačiť s 50 ľuďmi pred obchodom natlačený a ani nepoznáš ich zdravotný stav, tak to je v poriadku 
moc to komplikujes, aby ludia nieco dodrzovali musi to byt jednoduche a jasne. ked sa napise ziadne stretavanie sa s inymi ludmi mimo rodiny, je to jasne (aj ked ako pisali ludia vyssie, aj to maju niektori problem pochopit).
keby si napisal ze zakaz stretavat sa, ale ak je to blizky kamarat tak mozes, popripade moze byt aj vzdialenejsi ale musi byt z toho mesta, ked sa ale budete bicyklovat tak iba vo vasom okrese, nie ze pojdes mimo. a bla bla bla a zrazu mas milion podmienok a nikto si to neprecita a nikto to nebude dodrzovat.
keby si napisal ze zakaz stretavat sa, ale ak je to blizky kamarat tak mozes, popripade moze byt aj vzdialenejsi ale musi byt z toho mesta, ked sa ale budete bicyklovat tak iba vo vasom okrese, nie ze pojdes mimo. a bla bla bla a zrazu mas milion podmienok a nikto si to neprecita a nikto to nebude dodrzovat.
Rozdiel je v tom, že ľudia si nakúpiť ísť musia. To, že to prirodzene nie je možném rozložiť rovnomerne počas celého dňa (práca a pod.) a ľudia tak sú koncentrovaní vo veľkom počte naraz, to je fakt, ale na tom nič nezmenia. Narozdiel od toho, na ten bicykel ísť nemusíš. Respektíve môžeš, ale môžeš aj sama (alebo s niekým, s kým bývaš). Ja sa tiež rád bicyklujem, a ak by som nemohol ísť s niekým ďalším, idem sám (ak ide vyslovene o to hýbať sa a nesedieť doma).
Proste treba zakázať čo najviac vecí a v čo najjednoduchšom znení, inak začnú ľudia hľadať skulinky v zákonoch. Je celkovo smiešne, aké percento slovákov videlo strom za celú minulý rok iba medzi tescom a parkoviskom, ak tam náhodou zasadení bol, ale ak dostanú zákaz ísť niekam, tak zrazu všetci objavili lesy, lúky, prachom zapadnuté bicykle a turistiku
(nenarážam na nikoho konkrétneho z fóra, skôr celkovo čo sledujem vonku a na FB).
Proste treba zakázať čo najviac vecí a v čo najjednoduchšom znení, inak začnú ľudia hľadať skulinky v zákonoch. Je celkovo smiešne, aké percento slovákov videlo strom za celú minulý rok iba medzi tescom a parkoviskom, ak tam náhodou zasadení bol, ale ak dostanú zákaz ísť niekam, tak zrazu všetci objavili lesy, lúky, prachom zapadnuté bicykle a turistiku
vo dvojici, s ktorou byvas, takze uz ste sa bud navzajom nakazili alebo nakazeny ani jeden z vas nie jegorsche napísal:To s tym bikeom. Ide o logiku ze normalne je dovolene ist vo dvojici na bike a cez Velku Noc nie. Ja nepojdem cez Velku Noc nikam, ale po Velkej Noci uz sa mozeme s kamosom veselo nakazit cotak aku to ma logiku. But zakazat takuto rekreaciu so znamymi na dlhsie alebo vobec.
si naozaj taky tupy, ze nedokazes pochopit tuto zakladnu premisu?