Aké čerpadlo zvoliť

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Publicip
Expert
Expert

Aké čerpadlo zvoliť

Príspevok od používateľa Publicip »

Caute,

mám takú dilemu, na streche mám solarny trubicový ohrev vody a pod strechou 1000l nádrž na vodu.
Strecha má výšku 10m a potrebujem spraviť obeh vody ktorá môže dosiahnuť teplotu až 85Celsia.

Rozmýšľal som nad obehovým čerpadlom len neviem uzatvoriť obeh vody /dole tú 1000l nádrž neviem hermeticky uzavrieť.
, chcel som to riešiť sudovym čerpadlom ale čerpadlo neznesie viac ako 35 celsia tak teraz neviem.

Nejaky nápad poprosím :) vdaka
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké čerpadlo zvoliť

Príspevok od používateľa heker »

Neuvazoval si oslovit niekoho kto sa venuje projektovaniu a realizacii kurenia + zdravotechniky?
Publicip
Expert
Expert

To chcem len bazenovu vodu ohriat a potom vpustit do bazena :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

A nestaci nejake ponorne cerpadlo do nadrze pripadne ventil na vystupe aby si regulovar rychlost prudenia a tym padom ohrevu ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Niekto ohrieva bazen tak, ze ma obycajnu hrubsiu hadinu stocenu na dakom kovovom stojane. Napriklad 50 metrova hadina. Je tam cerpadlo a casove hodiny. Pocas leta to napriklad po dvoch hodinach zapne cerpadlo na 5 minut, cim tu teplu vodu z hadice vypusti do bazena a natiahne do hadice vodu z bazena. Jednoduche riesenie, ktore postaci. Nie je to solarny panel, to je jasne.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

my sme to tak mali. cierna hadica na zavlahu taka asi 1cm hruba na garazovej plechovej streche natocene cca 50m. a ponorne cerpadlo v bazene. zo studnovej teploty vecer bolo 28°. sla skoro hrouca z tej hadice :D
Publicip
Expert
Expert

Potrebujem spraviť obeh teplej vody do 45 celsia. Na strechce doma je solarny panel beztlakovy ktory znesie max 0.5bar tlak vody, potrebujem spraviť obeh a prekonať výšku cca 9m a čerpadlo aby vydržalo aspoň 45stupnovu teplu vodu, neviem najst vhodne cerpadlo
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (10.81 KiB) 851 zobrazení
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Preco je dimenzovany len do 0,5 bar? To je strasne malo (lajcky, nie som odbornik na solarka)
Na 9m je protitlak 0,883 bar pri vode. Ak tam mas glykolovu vodu tak to bude malicko viac. Teplota nehra rolu, to by malo zvladnut hociake.
Cize daco s vytlakom 1,5 bar a medzi vystupom cerpadla a solarkom das regulacny ventil.
Publicip
Expert
Expert

Znesie aj 3.5 baru, nechtiac som to natlakoval, ale v navode pise max 0.5bar to by som spravil cez ventil ako pises ale sudove cerpadlo je kazde jedno max do 35stupnov lebo potom sa vraj prehrieva a zle sa maze... ak by vydrzalo aspon dva roky ta dobre by bolo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Normalne vodarenske cerpadlo (wilo). Predajca by ti mal poradit konkretny model. Samozrejmost musi byt aj spatna klapka aby voda nepadla a nezavzdusnilo sa cerpadlo.
Napísať odpoveď