Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
@mLuks preto som to dal do uvodzoviek
@Dreamer zaciatkom marca som mal nieco ako zapal priedusiek, musel som ist este na rtg a bol tam nejaky nalez kedze ma s tym obvodny poslal este na plucne,
tam mi vsak povedali, ze to zapal pluc nic nie je, len sa pytali na to ze predtym som mal chripku 3dni s teplotami 39,5 a ze to co pocitujem tu bolest hrudnika moze byt z chrbtice. To je to iste plucne, co tam pred tyzdnom prijali toho co bol po operacii a nic mu nenasli a potom neskôr ho testovali ako pozitivneho a 60 lakarov muselo ist do karanteny.
Pluca som mal ako v ohni a bolel ma cely hrudnik ako keby bol obrazeny, pard dni po vysetreni som mal stavy, ze som sa o tretej rano zobudil lebo som lapal po dychu, no ziadny kasel ale uplne vyschnute v hrdle az kdesi do pluc netvoril sa ani hlien nist, ako na sahare, to trvalo vyse tyzdna, potom sa dychanie zlepsilo, no ani teraz 3tyzdne po tom este nie som 100% fit, stale rano ked vstanem pluca pobolievaju ako obrazene a ked sedim, tak citim ze dychat sa neda tak dobre ako ked lezim, hadam to ale prejde do normalu. No zaujimalo by ma ci som prekonal len obycajny nejaky zapal, alebo to mohlo byt aj nieco ine.
@Dreamer zaciatkom marca som mal nieco ako zapal priedusiek, musel som ist este na rtg a bol tam nejaky nalez kedze ma s tym obvodny poslal este na plucne,
tam mi vsak povedali, ze to zapal pluc nic nie je, len sa pytali na to ze predtym som mal chripku 3dni s teplotami 39,5 a ze to co pocitujem tu bolest hrudnika moze byt z chrbtice. To je to iste plucne, co tam pred tyzdnom prijali toho co bol po operacii a nic mu nenasli a potom neskôr ho testovali ako pozitivneho a 60 lakarov muselo ist do karanteny.
Pluca som mal ako v ohni a bolel ma cely hrudnik ako keby bol obrazeny, pard dni po vysetreni som mal stavy, ze som sa o tretej rano zobudil lebo som lapal po dychu, no ziadny kasel ale uplne vyschnute v hrdle az kdesi do pluc netvoril sa ani hlien nist, ako na sahare, to trvalo vyse tyzdna, potom sa dychanie zlepsilo, no ani teraz 3tyzdne po tom este nie som 100% fit, stale rano ked vstanem pluca pobolievaju ako obrazene a ked sedim, tak citim ze dychat sa neda tak dobre ako ked lezim, hadam to ale prejde do normalu. No zaujimalo by ma ci som prekonal len obycajny nejaky zapal, alebo to mohlo byt aj nieco ine.
Čo je to obrazeny? Najprv som čítal, že ťa bolel cely hrudník, ako keby si bol obrezaný
A s týmto ti my nepomôžeme. Či si mal covid19 trebalo zistiť testom. Pľúca sa aj u tuhých fajčiarov dostanú za 1-2 mesiace do normálu, ak prestanú fajčiť. Nie si alergik? Zápal pľúc môže byť spúšťačom astmy u ľudí, ktorí na ňu majú predispozíciu.
A s týmto ti my nepomôžeme. Či si mal covid19 trebalo zistiť testom. Pľúca sa aj u tuhých fajčiarov dostanú za 1-2 mesiace do normálu, ak prestanú fajčiť. Nie si alergik? Zápal pľúc môže byť spúšťačom astmy u ľudí, ktorí na ňu majú predispozíciu.
Skôr to mohol byt nejaky zapal po prechodenej chripke co sa mi dostal az do pluc, ale to su len domnienky. V kazdom pripade sa teraz necitim odolavat este aj nejakemu covid-19, ak bude k dispozici ten test na protilatky, tak ten by som si uz skôr spravil.
A čo je na skreslených údajoch prosím ťa zaujímavé? Ked už pán Jakub Žalman uviedol Worldometer ako zdroj, tak mohol tie štatistiky teda podať správne, a nie v absolútnych a nič nehovoriacich číslach.
Pekne to vidno na grafoch, ktorý som znázornil nižšie. Kým počet úmrtí na fajčenie, chlast, autonehody či rakovinu je prakticky stabilizovaný a rovnaký priamo úmerne k počtu obyvateľov, graf covidu 19 je prakticky exponenciálna funkcia, ktorá ešte stále neklesá. Pri sezónnej chrápke som to naoko znázornil pri striedaní ročných období, keďže v lete na ňu zomiera minimum ľudí. Nemusíš mať titul z matfyzu, aby si pochopil, že Jakub Žalman je idiot.
Pekne to vidno na grafoch, ktorý som znázornil nižšie. Kým počet úmrtí na fajčenie, chlast, autonehody či rakovinu je prakticky stabilizovaný a rovnaký priamo úmerne k počtu obyvateľov, graf covidu 19 je prakticky exponenciálna funkcia, ktorá ešte stále neklesá. Pri sezónnej chrápke som to naoko znázornil pri striedaní ročných období, keďže v lete na ňu zomiera minimum ľudí. Nemusíš mať titul z matfyzu, aby si pochopil, že Jakub Žalman je idiot.
Ach zasa nejaké drísty. COVID-19 zabil ten počet ľudí:
- zatiaľ
- popri vypnutej ekonomike
- cestovný ruch prakticky neexistuje
- popri tom, keď je viac než miliarda ľudí je v karanténe (pokiaľ viem, tak celá India, čo je 1/7 populácie sveta)
- popri tom, že prakticky celý svet aktívne bojuje proti vírusu
- popri nepretržitej masovej mediálnej kampani ako sa chrániť.
Ide o potenciál choroby, nie o absolútne čísla. A keby sa nič nerobilo, vírus má potenciál zabíjať v desiatkach miliónoch, možno stovkách, čím by preskočil rakovinu ako tatranský kamzík potôčik aj v absolútnych hodnotách.
Všetky ostatné príčiny smrti s výnimkou chrípky sú individuálne prípady, keď samovražda nepreskočí z jedného človeka na štyroch ďalších
a nebude sa takto šíriť ďalej skrz celú populáciu.
- zatiaľ
- popri vypnutej ekonomike
- cestovný ruch prakticky neexistuje
- popri tom, keď je viac než miliarda ľudí je v karanténe (pokiaľ viem, tak celá India, čo je 1/7 populácie sveta)
- popri tom, že prakticky celý svet aktívne bojuje proti vírusu
- popri nepretržitej masovej mediálnej kampani ako sa chrániť.
Ide o potenciál choroby, nie o absolútne čísla. A keby sa nič nerobilo, vírus má potenciál zabíjať v desiatkach miliónoch, možno stovkách, čím by preskočil rakovinu ako tatranský kamzík potôčik aj v absolútnych hodnotách.
Všetky ostatné príčiny smrti s výnimkou chrípky sú individuálne prípady, keď samovražda nepreskočí z jedného človeka na štyroch ďalších
-
starysomar
Hardcore addict
Presne tak. Veľa idiotov (autorov manipulácií) to bagatelizuje a občas niekto menej skúsený na to naletí a šíri...
Neviem, či ste videli, ale chudáci vodiči, ale chudáci aj tí policajti, lebo oni to prví schytávajú tie Matovičove "rozumnosti".
Normálne mi začína byť Sulík sympatický, aj pri tom blackoute sa ozval prvý.
https://www.aktuality.sk/clanok/780752/ ... od.c.x...B.
Môj brat si tiež počkal skoro 2 hodiny a to prechádzal z jedného malého okresu do druhého ani nie 10km.
//Retkvic, on šiel niečo po 5tej ráno, aby bol na 6-tu v robote a už tak dlho čakal.
Normálne mi začína byť Sulík sympatický, aj pri tom blackoute sa ozval prvý.
https://www.aktuality.sk/clanok/780752/ ... od.c.x...B.
Môj brat si tiež počkal skoro 2 hodiny a to prechádzal z jedného malého okresu do druhého ani nie 10km.
//Retkvic, on šiel niečo po 5tej ráno, aby bol na 6-tu v robote a už tak dlho čakal.
No, skolabovalo dnes cele slovensko, kto sa presunul do prace skoro rano, ten mal statsie, kto nie ten caka v kolonach este doteraz.
Namiesto uzatvarania okresov a kontrolovania kazdeho auta mali radsej kontrolovat ludi mimo obce, ci sa zgrupuju, pripadne zvysit pokutu nie z tisic euro, ale na 100tisic euro a mozno by to zabralo viac ako tieto blokady.
Namiesto uzatvarania okresov a kontrolovania kazdeho auta mali radsej kontrolovat ludi mimo obce, ci sa zgrupuju, pripadne zvysit pokutu nie z tisic euro, ale na 100tisic euro a mozno by to zabralo viac ako tieto blokady.
U nás policajti ohradili páskami každé ihrisko.
Dúfam, že to je špeciálna zázračná páska, ktorá zabráni teenagerom sa zgrupovať na ihriskách a chlastať.
neviem, co si od toho Matovic sluboval, taketo kontroly moze dat na nepracovny den
pocas bezneho pracovneho dna, ked do BA dochadzaju desiatky tisic ludi, podobne v ostatnych okresoch, je to pekna zhovadilost.
pocas bezneho pracovneho dna, ked do BA dochadzaju desiatky tisic ludi, podobne v ostatnych okresoch, je to pekna zhovadilost.
on sa obhajuje tak, ze kontroly mali byt namatkove. ale predtym avizoval nieco ine. zalezi uz len na tom ake bolo oficialne nariadenie, lebo si tym moze znepriatelit policajtov.
"Kontroly mali byť námatkové. Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk ... napriek tomu - nehaňme ich za to ... malo by to byť už v poriadku. Dík" (fb: Matovič)
Ja si naozaj nemyslím, že by sa niekto hneval na policajtov. Robili len to, čo dostali nakázané. Na niekoho to treba zvaliť. Mohol kľudne pripustiť, že zlyhala komunikácia a ospravedlniť sa za vzniknuté problémy. Sila a charakter človeka sa prejavuje aj v tom, že si vie priznať chybu.
Ja si naozaj nemyslím, že by sa niekto hneval na policajtov. Robili len to, čo dostali nakázané. Na niekoho to treba zvaliť. Mohol kľudne pripustiť, že zlyhala komunikácia a ospravedlniť sa za vzniknuté problémy. Sila a charakter človeka sa prejavuje aj v tom, že si vie priznať chybu.
Dnes sa inak opat caka na Matovica, kym nam oznami novy pocet nakazenych. Nie ze by som z tych cisel zil, ale je to len dalsi diel do skladacky Matovicovho ega. Uz sa k tomu vyjadrili aj niektori vedci https://dennikn.sk/1844270/vedenie-kraj ... y/?ref=mpm
ano, Matovic si denne robi PR, pretoze videl ako pozitivne to posobilo na Peleho
Ale toto je asi prvýkrát, čo sú ľudia na strane policajtov. Ešte aby sa museli na fb obhajovať policajti, že len plnili príkazy..(fb: "Polícia Slovenskej republiky").
Ako ja som doteraz v podstate súhlasil so všetkými obmedzeniami čo sa zaviedli... Ale toto čo nastalo dnes bolo úplne zbytočné. Už včera prchla väčšina ba mimo mesto na predĺžený víkend a dnes v doprave uviazlo množstvo ľudí, ktorí išli do roboty... Absolútne kontraproduktívne...
v podstate anobaldorex napísal:Vo švédsku to išlo dobre nie?
https://hnonline.sk/svet/2126982-svedsk ... ronavirusu
Tak potom prečo teraz zaviedli tie opatrenia?
Veď úplne zbytočne....
Prečo to Boris nevyleží pekne doma nech získa imunitu?
To sú len také rečnícke otázky, nepotrebujem odpoveď
Prečo to Boris nevyleží pekne doma nech získa imunitu?
To sú len také rečnícke otázky, nepotrebujem odpoveď
neviem preco, asi nejaky dovod maju
cisla ale hovoria, ze novych nakazenych maju od 4.6. kazdy den menej a menej
je mozne, ze obmedzenia platia len pre nejaku oblast, kde je lokalny vyskyt vyssi ako inde, ale to len hadam
povodne info je z Guardianu a to nie je zrovna karentovany casopis
Boris je hlavne debil, kedze sa bez akychkolvek ochrannych prostriedkov stretaval s obcanmi, asi sa chcel premorit dosledne a moze si to vyzrat pekne do dna
cisla ale hovoria, ze novych nakazenych maju od 4.6. kazdy den menej a menej
je mozne, ze obmedzenia platia len pre nejaku oblast, kde je lokalny vyskyt vyssi ako inde, ale to len hadam
povodne info je z Guardianu a to nie je zrovna karentovany casopis
Boris je hlavne debil, kedze sa bez akychkolvek ochrannych prostriedkov stretaval s obcanmi, asi sa chcel premorit dosledne a moze si to vyzrat pekne do dna